Dítě z předchozího vztahu a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
29.7.20 22:22
@Lama Lama píše:
NO a ikdyby je měli toho 23. každý rok a vyřešili by se tedy v tédle rodině ty Vánoce jako jedny rodiné, tak jak pak tedy v té rodině matky? Tam by se druhé Vánoce nekonaly? Nebo by tam byly méně ujeté? Nebo slavili Vánoce taky 23. a na 24. už jen nechali dárky pro děti od táty? Nebo jak to máš namyšlené?

Dvoje vanoce by melo jen to dite, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
29.7.20 22:25
@j.a.n.i1 píše:
Dvoje vanoce by melo jen to dite, ne?

No a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
29.7.20 22:32
@Lama Lama píše:
No a?

No, u něj je jak tu padlo, je žádoucí, aby si je užilo s oběma rodiči. Naopak z pohledu toho, které má oba rodiče doma to z mého pohledu zrovna žádoucí není, takže to je bude mít jen jednou s oběma rodiči a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
29.7.20 22:40

@j.a.n.i1 Asi bych to nijak nehrotila a klidně slavila i troje Vánoce s osmi dětmi. Třeba by se i naučily, že někdy má víc jeden a jindy druhý. Hlavně z nich vychovat fajn děti, které nebudou závidět druhému delší nudli v polévce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
29.7.20 22:44
@j.a.n.i1 píše:
No, u něj je jak tu padlo, je žádoucí, aby si je užilo s oběma rodiči. Naopak z pohledu toho, které má oba rodiče doma to z mého pohledu zrovna žádoucí není, takže to je bude mít jen jednou s oběma rodiči a je to.

jo tááák. Já nepochopila, že problém by bylo to další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.7.20 22:54

@Dobrejskobrej máme děti na střídačku, každý rodič jednou za 2 roky.. Jinak posunujeme. Nejmlasimu jsme řekli, že Ježíšek ví, že přijede až 25 a proto počkal.. Starší jsou v klidu a vědí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
30.7.20 00:25
@Takyjedna píše:
Dárky pod stromečkem, po Štědrém dnu, jako, že je tam Ježíšek nechal, se dávají nějakým dětem ze vzdálenější rodiny. Bych tedy udělala dvoje Vánoce. Sice to nemá vejšku, pro starší děcka asi lehce trapné, ale děti vyžadujou viditelnou spravedlnost, když jde o přístup k sourozencům.
U nás to tak je, jsem na to zvykla i z původní rodiny.
@Takyjedna píše:
Každé dítě bude mít vzpomínky na Štědrý den s tátou. Jeden ze sourozenců by to jinak nezažil.

Proč je problém mít vánoce s jedním rodičem a druhého mu Ježíšek dárky nechá?
Nebo je možnost dopravit dárky předem tam, kde bude dítě slavit Štědrý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.7.20 01:07

APřestań vymýšlet nesmyslné výmluvy a přiznej si, že si prostě najela na mód macecha a nezvládáš fakt, že prostě je tvoje rodina komplikovanější. Bez toho se dál neposuneš a celé se to bude jen zhoršovat.

No a pak se nauč že i potomek tvého muže prostě patří do tvé rodiny a opravdu ho nechceš na vánoce vyhazovat.

Jinak řešení to samozřejmě má tak, že dárky pro nepřítomné dítě budou pod stromečkem už na štědrý večer a prostě se odloží, na příště -ne že se bude hrát šaškárna s ježíškem 25: To že je ježíšek nechal na různých místech zaráz je vcelku snadno vysvětlitelné - stejně tak jaksi budou chtít tvoje dítě obdarovat jeho prarodiče.

Daleko podstatnějš než to, jak zrovna naformuluješ lež o ježíškovi je to, že se budeš upřímně snažit mít to dítě ráda a budeš mu chtít udělat radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
30.7.20 04:38
@Lama Lama píše:
Primárně s tou variantou musí být srovnaný dospělák. Pak už se dá nakukat dítěti v podstatě cokoli.

Přesně. Když to mají v hlavě srovnané dospělí, nějaká přijatelná legenda pro děti se dá vymyslet vždycky. Ukažte mi dítě, co mu bude vadit, když dostane dárky víckrát. U nás se to vždycky bralo tak, že Vánoce jsou celé ty tři dny, nikoliv jen Štědrý večer. To v pohodě umožňovalo, aby se jednou slavilo doma a pak postupně u babiček. Po změně rodinné situace máme ještě jednu další oslavu s nevlastní dcerou, a to mnohdy až 27. nebo 28. prosince. Moje dcera ten den taky ještě dostane nějakou drobnost, navíc, jak holky rostou, vozí nám dárky už i nevlastní dcera sama za sebe. Razíme heslo, že Vánoce jsou otázka rozhodnutí, nikoliv data. Hezky si je užít je možné prakticky kdykoliv. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
30.7.20 06:44
@Venetia píše:
Proč je problém mít vánoce s jedním rodičem a druhého mu Ježíšek dárky nechá?
Nebo je možnost dopravit dárky předem tam, kde bude dítě slavit Štědrý den.

A já myslela, že jsem to napsala srotumitelně - ten tajemnej, intimní slavnostní obřad by s vlastním otcem zažilo jenom jedno dítě. Tím by pak obě děti získaly pocit, že je to starší dítě dítětem 2. kategorie. Takovýhle vzpomínky jsou pro děcka důležitý, páč jinak budou prudit, dělat naschvály tomu, kdo za to „může“ a kdo se má z jeho pohledu líp. Vím o čem mluvím, jsem z rodiny, kde můžeme říct, že ségry ségra není moje ségra a můj brácha není ségry brácha :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
30.7.20 06:46

U nás jeho dítě ten týden před vánoci ozdobí stromeček, pak odjede oslavit Štědrý den s maminkou a druhý den zase jede k nám, většinou teda rovnou jedou za rodinou tatínka, kde dostává dárky od všech příbuzných, takže se to spojí dohromady s těmi našimi.
Pokud by bylo jen u nás, tak mu „ježíšek sem přinesl dárky, pojď se podívat, co máš pod stromečkem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
30.7.20 06:49

Vnímám to tak, že u nás je vlastně privilegované jeho dítě, protože se mnou předem peče a zdobí cukroví, má právo nazdobit stromek, moje děti mu to nechají, protože už jsou větší. Tak nějak mi přijde, že Štědrý večer (v tomto případě u maminky) by měl být jen jeden, radost z dárků a prožitků může být opakovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
30.7.20 06:49

@Venetia si vem, že je celkem normální, že se i sourozenci z klasických rodin sledujou ostřížím zrakem, zda ten druhý nemá náhodou o desetinu čtverečķu čokolády víc. Když se myslí na takovéto z pohledu dospěláka prkotiny, zabrání se velkým průserúm v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
30.7.20 07:03
@Cassiopea10 píše:
Vnímám to tak, že u nás je vlastně privilegované jeho dítě, protože se mnou předem peče a zdobí cukroví, má právo nazdobit stromek, moje děti mu to nechají, protože už jsou větší. Tak nějak mi přijde, že Štědrý večer (v tomto případě u maminky) by měl být jen jeden, radost z dárků a prožitků může být opakovaná.

To jo, sváteční prožitek by měl být jeden, původní rodina by měla být jedna. V ideálním případě. Je to rozhodně lepší. Ale když to nejde, tak je dobrý když jsou dva prožitky( dvě rodiny), a tvoří to dohromady jeden celek. Protože je to dvakrát lepší, než když tam něco chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.7.20 07:18
@Takyjedna píše:
@Venetia si vem, že je celkem normální, že se i sourozenci z klasických rodin sledujou ostřížím zrakem, zda ten druhý nemá náhodou o desetinu čtverečķu čokolády víc. Když se myslí na takovéto z pohledu dospěláka prkotiny, zabrání se velkým průserúm v budoucnu.

Ale to tebou prosazovane reseni na ten pruser spis zaklada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí