Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cassiopea10 píše:
od jisté doby přežívám 24.12. s největším sebezapřenímale oni se normálně potkávají (ex a next), na narozeniny bývají oba, není nutné třeba žárlit. Si myslím
Tohle má, asi každý nastaveno jinak. Pro mne je jeden z aspektů vztahu, trávit společně vánoce a podobne akce. Kdyby šel jinam a mně nechal doma, nepovažovala bych to za vztah.
@Venetia píše:
Tohle má, asi každý nastaveno jinak. Pro mne je jeden z aspektů vztahu, trávit společně vánoce a podobne akce. Kdyby šel jinam a mně nechal doma, nepovažovala bych to za vztah.
Hele, pro mne jsou asi vánoce spíš pro ty děti. Takže se přizpůsobím jejich přání. Je to jeden den.
Víc mi vadí, že na naše vztahové výročí máme vždycky jeho dítě, takže jsme nikdy neslavili, ale co, to se přesune na jiný termín. Někdy, přiznám se, mi leze na nervy, že prakticky celá jeho dovolená padne na dítě. Ano, můžu jet s nimi, ale nechci.
Prostě jakmile jsou ve vztahu děti, musíme dělat kompromisy a brát to s klidem. Jo, chtěla bych to jinak, ale to je holt problém, když se zamiluješ do dětného.
@Cassiopea10 píše:
Hele, pro mne jsou asi vánoce spíš pro ty děti. Takže se přizpůsobím jejich přání. Je to jeden den.
Víc mi vadí, že na naše vztahové výročí máme vždycky jeho dítě, takže jsme nikdy neslavili, ale co, to se přesune na jiný termín. Někdy, přiznám se, mi leze na nervy, že prakticky celá jeho dovolená padne na dítě. Ano, můžu jet s nimi, ale nechci.Prostě jakmile jsou ve vztahu děti, musíme dělat kompromisy a brát to s klidem. Jo, chtěla bych to jinak, ale to je holt problém, když se zamiluješ do dětného.
tak jistě, mně už taky nevadí, že tam pořád jezdí spíš naopak. Ale prostě ty vánoce mám tak, že by partneři měli být spolu… měl by vědět kam patří, jestli k současné partnerce nebo k bývalé rodině.
U nás je tedy dítě na Stedrý večer vždy u mámy, ted už tam má nového chlapa, takže by to ani nešlo.
@Venetia píše:
Stedrý den by měl být jen jeden a je jedno, jestli s mámou nebo tátou, s tím druhým zase bude mít jiný vánoční svátek v optimálním případě. Dárky si muže posbírat všude možně.
A co když ne?
Nebo myslíš, že mohou slavit Štěpána, jo? ![]()
@Lama Lama píše:
A co když ne?
Nebo myslíš, že mohou slavit Štěpána, jo?
Proč ne?
@Lama Lama píše:
A co když ne?
Nebo myslíš, že mohou slavit Štěpána, jo?
No, na Štěpána by mohli jít žebrat, pardon, koledovat. O prémii k výživnýmu, třeba, třeba by z macešky něco káplo. ![]()
@Venetia píše:
Proč ne?
NO, záleží jestli myslíš na Štěpána slavit své Vánoce nebo slavit prostě jen Štěpána. TO by se mi asi vysmáli. ![]()
@Lama Lama No, ja tedy nevím, ale když jsme byli malí a stejne tak deti co ted znam, tak chteji hlavně darky, oslavy az zas tak ne.
@j.a.n.i1 píše:
@Lama Lama No, ja tedy nevím, ale když jsme byli malí a stejne tak deti co ted znam, tak chteji hlavně darky, oslavy az zas tak ne.
No, tak naše i přítelvy chtějí slavit se vším všudy.
Tě seznámim. ![]()
@Venetia Ty sice píšeš, že už děti vzhledem k věku nehrozí, ale je v tobě něco nápadně mladistvýho, až pubertálního. Dokonce někdy i předpubertálního. Jako třeba, že za vztah bereš, když spolu slaví Vánoce a podobné akce, (u dítěte ti nevadí, že vlastně podle tvý definice vztah vztah s otcem tímto rušíš, když mu nedopřeješ dvojitý svátky), pak že si má vybrat, jestli bude s bývalou rodinou, nebo s tebou… Takhle romanticky a černobíle (buď budeš se mnou, nebo mě nemáš rád) berou vztah čtrnáctileté slečny. Dámy v letech většinou bývají rády, že mají klid i na svoje zájmy, na chlapovi tolik nevisej.
@Takyjedna píše:
@Venetia Ty sice píšeš, že už děti vzhledem k věku nehrozí, ale je v tobě něco nápadně mladistvýho, až pubertálního. Dokonce někdy i předpubertálního. Jako třeba, že za vztah bereš, když spolu slaví Vánoce a podobné akce, (u dítěte ti nevadí, že vlastně podle tvý definice vztah vztah s otcem tímto rušíš, když mu nedopřeješ dvojitý svátky), pak že si má vybrat, jestli bude s bývalou rodinou, nebo s tebou… Takhle romanticky a černobíle (buď budeš se mnou, nebo mě nemáš rád) berou vztah čtrnáctileté slečny. Dámy v letech většinou bývají rády, že mají klid i na svoje zájmy, na chlapovi tolik nevisej.
Vidim to stejně. Jako já si dokážu zařídit pěkné Vánoce s ním i bez něj. Stejně tak je mi srdečně fuk, jestli bude slavit se svými dětmi další patery Vánoce nebo ne.