Dle tchyne neumim vychovat dite

10
20.5.10 13:08

Dle tchyne neumim vychovat dite

Ahoj holky, strasne me to mrzi, jsem zoufala, ale mam problem s tchyni. Potrebuju se spis vypsat. Mam holcicku necely rok a pul, je hodna, zivejsi, ale normalni dite. Kdyz byla mimino, tak to ji tchyne mohla, chovala, mazlila, super. Ale jakmile zacala v 11 mesicich chodit, bylo to vse jine. Vse delam spatne, musim na ni dle jejiho stale rvat a klidne ji i zmlatit, ze nesmi trhat kyticky atd. Chapu kdyby to byl zmetek, kterej by mel zachvaty vzteku a rozmlatil ji celej barak, sklenky, vytrhaval zahony a ja sedela a nic nerekla… Ale to fakt ne. Nase mala vi uz od roka, ze nesmi k zasuvkam a nesmi si vzit cizi piti, myslim jineho ditete, nesmi nesmi furt jen nesmi, a tchyne vyvadi jak blazen, ze bacila jejiho psa. Boze muj tak jednak to bylo jednou a ja ji hned upozornila a hned ho pohladila. Jezis dyt je to jen dite, ne robot. Strasne me to mrzi a uz sem slysela, ze neumim vychovavat, ze se ji nevenuju, podotykam, ze ji nikdo nikdy nehlidal a jsem s ni jen ja, ctu ji, bla bla, je fakt hodnaaaaa,,,,, a ze je pry agresivni a zlaaaaaaaaaaa,,,,,, boze muj to me tak boli, protoze vim, ze to neni pravda. Manzel je pri me, moji rodice taky, ale nechapu kde to vzala, jen tim ze bacila psa,?? a trochu??? A mela jsem ji dle ni serezat. Vim ze mam byt rada, ze pri me stoji ma rodina, ale ta tchyne to resi s tchanem, pritom ji ani neznaji, vidi ji jen 5 min, ani s ni nepromluvi, nehrajou si s ni, chjo chjo. Bohuzel bydli blizko, takze navstevy tam probihaji, ale musim to zkrouhnout. Blby je, ze ty lzi muzou sirit po okoli, po znamejch a me je to strasne lito, ale je fakt ze okoli vidi, ze je mala zlatickoo........... Jak vy byste se zachovali??? Myslim, ze vysvetlovat a snazit se nema u nich cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
20.5.10 13:16

tim jeste chci dodat, ze nejde jen o psa, aby to nevyznelo pitome, ale i to, ze si hazi se svym dudlikem, ma ho na hrani.. a tchyne hned kouli ocima jaktoze hazi s dudlikem, no holkdy takovy prkotiny, ze to nechapu. Je fakt ze jakmile zacala chodit takhle brzo, uz dle ni musi jist sama, nocnik samozrejmosti a mluvit ve vetach, takze je to dle ni nevychovane diteeeeeeeeeeeeeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
20.5.10 13:34

Ahoj,

tchýni nezměníš, asi ti nezbyde nic jinýho, než její ataky ignorovat. Podle toho, co píšeš, tak spíš tchýně neumí vychovávat děti, protože podle toho, co jsi psala, tak jestli za každou maličkost dítě hodlá mlátit, poslat na ní sociálku :cert: Já bych nevysvětlovala, ignorovala bych, vím, že je to část tvojí rodiny, ale co jinýho udělat. Jestli je jo fajn, tak si s ní zkusit promluvit, aby ti do výchovy nemluvila, pokuď k tomu není svolná nic moc s tím nenaděláš a lží a pomluv se neboj, každý rozumný člověk si udělá obrázek sám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.10 13:36

Bych jí poslala někam :mrgreen: Vtip.Prostě bych odmítala její návštěvy a ani k nim bych nejezdila.S odůvodněním,když máme teda tak nevychovanýho „spratka“ tak co bych tam taky hledala.Buď ráda,že je tvůj muž při tobě a nedává za pravdu jí :wink:

Zkusila bych jí vypustit ze života,lehce se mi to píše viď?Zkus si promluvit s manželem aby si za svými rodiči jezdil sám a vysvětlil jim důvod tvé nepřítomnosti

Držím palečky aby se to nějak vyřešilo,musí to být náročný,kort když se vídáte často…

Já to mám zase s mojí mámou,ne tak brutálně jako ty,ale taky má syn „volnou výchovu“Přitom všichni ho chválí jak je hodnej

• Citovat
  • Upravit
xzuzkax
20.5.10 13:39

Ahoj Lucinko! No být na tvém místě, tak už bych to asi nevydržela a řekla jí všechno pěkně od plic, i za cenu že už se mnou nepromluví do konce života. Ty jsi matka, trávíš s malou veškerý čas a víš jak se malá chová. Tchýně ti do toho nemá co kecat! Promiň že to píšu takhle, ale taky máme menší komflikty s tchýní, dřív jsem jí jen všechno s úsměvem odsouhlasila (byla jsem blbá!) ale teď už řeknu „NE“ a je mi jedno jestli se jí to líbí nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
10
20.5.10 13:40

presne täk, spis ji ignorovat, mate pravdu. A u nas taky rikaj znami, ze holcicka je moc hodna a posloucha, tak to me tesi. A fakt ste me uklidnily holky, je super to s nekym sdilet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.5.10 13:42

to by bylo dobry zuzko kdyby nebyli tchanovci tak blizko a vlastne u nas svym zpusobem furt. To bych asi neprezila asi by me ukamenovali :-D , ale je fakt ze by se mi ulevilo, ale strrrrrrrrrraaaaaaaasneeeeeeeeeee moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.5.10 13:43

lucinka02 -buď v poho…my máme taky nevychovaného spratka…řekla babička -skorotchýně…Dominika je živější a když zjistí,že mám diváky tak přitvrdí :pankac: …prý jsme ji měli vychovávat dříve(v červenci ji budou 3)myslí tím třískat…začala chodit a prosazovat svou hned měli jasno i se skorotchánem,že je hyperaktivní a,že ji nezvládáme…teď zase běží,že bude mít velké problémy s chováním ve školce…a vlastně pořád něco…nepamatuji kdy ji řekli ty jsi ale šikovná holčička…jenom slyším ta je vychcaná nebo vydojená… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.5.10 13:46

jezisi sylvy to je sileny, to te musi mrzet co??? Nebo si uz obrnena,??? Nerikas jim na to nic? Ja bych je zabila, to je tak nefer tydle kecy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
20.5.10 13:49

To je hrozné, soucit! Jestli se můžu zeptat, co na to manžel a jak vlastně vzpomíná na své dětství. Já bych si na tvém místě s tchyni promluvila na rovinu a trochu si ji srovnala do latě. Kdyby to nepomohlo, omezila bych styky.
Myslím, že živější dítě je v pořádku a zbytečné zákazy dítě akorát stresují a matou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.5.10 13:54

manzel je pri me, vidi, ze mala je vychovana, teda zatim ehm. Ale jinak ona ho vychovala dobre, pravda, ale je fakt ze je rezala, nic nesmeli a on jako malej kam ho posadila tam ho nasla i snad ve trech letech. Mala je po me, ziva, ale nic nedela, je normalniiiiiiiii, asi by tchyne chtela, aby s ni sedela u stolu a skutecne jedla priborem a po snedeni tam jeste dve hodiny sedela a tise koukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.5.10 13:55

lucinka02 -mrzí to si piš…proto vím o čem je řeč…zatím se ovládám nechci dělat zbytečné problémy…jednou chtěla malé nadat ponožky,ale její…samo,že se to Domíškovi nelíbilo…tak si hned sedla a sundala je…skorotchýně prohlásila,že by jsme si toho spratka měli vychovat,že ona by jsi seřezala až by srala magi v kostkách…píši to doslova…myslím,že už jsem to tady někde jiné diskusi psala…je to její nejmladší vnouče…a to je asi problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
20.5.10 14:01

luci ke tchýni se snad ani nevyjádřím. Hlavně neobávej se pomluv, protož kdo jednou potká tebe s malou bude mít okamžitě jasno.
Píšeš, že malé je něco přes rok. Připrav se, že s jejím chováním to bude horší (dle psychologů 3-5 let), ale nenech se nahlodat! Kolikrát vypěníš i ty sama. Je to normální a děti se hledají. Samozřejmě excesům typu ubližování dětěm, braní hraček na pískovišti zakročíš, ale nebudeš u ní vyžadovat chování 50-leté ženy. Na pískovišti teprve může tchýně uvidět, jak hodné dítě máš.
Přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.5.10 14:04

bohuzel, je to smutny, ale si na tom hur nez ja, Jezis to je na palici, tak zbytecny stresy. Je mi te lito, vim jak ti musi bejt a dik za to, zes mi to pisla tyhle hruzy, vim ze v tom nejedu sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.5.10 14:13

lucinka02 já se tím nestresuji…vím jací jsou a tím to končí…doufám,že jim to malá oplatí…vlastně oplácí…nechce jim dát pusu na uvítanou…nutit ji fakt nebudu…až bude chtít tak dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová