Hledali byste příbuzné - aneb něco jako pošta pro tebe?

Anonymní
10.5.10 21:17

Hledali byste příbuzné - aneb pošta pro tebe?

Ahoj. Chtěla bych se zeptat na velmi osobní věc, proto anonymně…

Neznám půlku své rodiny, vyrostla jsem pouze s matkou. Otec zemřel už před mnoha lety, s jeho rodinou se nestýkáme ani o nich nemluvíme. Nicméně dnes jsem ze zvědavost pod dojmem nějakého článku od shledání otce se synem nahlédla na internet a dala vyhledat příjmení otce. Je velmi nezvyklé. Okamžitě mi vypadlo několik odkazů, podle lokace je pravděpodobné, že se jedná opravdu o moje příbuzné.

A teď mi to leží v hlavě. Mně nic nechybí, jsem spokojená se svou rodinou i životem - ale jsem zvědavá. Zpátky mě drží opatrnost a obava, abych nešlápla do něčeho velmi nepěkného - kdo ví, jací lidé jsou moji příbuzní? Mohou to být delikventi, vyžírkové nebo pitomci nebo to naopak mohou být skvělí lidé, se kterými bych byla ráda v kontaktu.

Nevím jak se zachovat - nechat to plavat nebo riskovat? Vím, že mi neporadíte, spíš by mě zajímal Váš názor na věc.

Děkuji za vše, co napíšete.
Kk.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
93
10.5.10 21:27

Ahojky rozhodnout se budeš muset sama :-) ,ale já jsem dost zvědavá a kdybych to takhle nakousla tak bych je asi chtěla zkusit poznat, tak ať ti to dobře dopadne a pokud je budeš chtít poznat tak ti přeju hodně štěstí ať jsou to bezva lidi,Rendulinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.5.10 21:31

Já bych je asi taky chtěla poznat - koneckonců přestat se s nima kdyžtak stýkat můžeš vždycky, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.5.10 21:44

Ahoj, myslím, že „pandorina skrinka“ je už otvorená, a od slov k činom už nebýva ďaleko… :-)

Možno by som ale nevolila práve takýto verejný spôsom kontaktu, to je podľa mňa dosť zaväzujúce. Asi by som najprv „pozorovala z opodiaľ“ :-)

Veľa šťastia, nech nájdeš toho, koho hľadáš! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 21:50

Problém je, že nevím, zda to chci… Z jejich strany nebyl nikdy žádný zájem.

Kk.

• Citovat
  • Upravit
18305
10.5.10 21:52

No já jsem se tak před čtyřmi lety pustil do sestavování svého rodopisu. Různé větve toho genealogického vývodu skončily v mrtvých bodech v rozpětí od let 1875 až do 1812. A přišel jsem na zajímavou věc - moje příjmení se píše Rýzner, ale moji dosud žijící vzdálení příbuzní mají i příjmení Rýznar nebo Rízner nebo Riesner. Vysvětlení jsem našel v pravopise češtiny na konci c.k. moarchie a způsobu vedení kostelních matrik (bylo by to na delší)…
A teď proč o tom píšu: pokud se jednou do tohohle pustíš, narazíš na spoustu nečekaných zjištění. Je potřeba, cokoliv podnikneš, dělat to v klidu a na nic netlačit. Jinak se člověk může dočkat i nepříjemného překvapení.

Ale věř tomu, že ti tohle téma bude asi vrtat v hlavě ještě docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
10.5.10 21:57

To že nebyl zájem ještě neznamená že za to třeba mohly, tím myslím to vždyt se podívej jak kolikrát ty příběhy v poště pro tebe končí , ten kdo si někoho pozve řekne jak ho mrzí že se ten dotýčný třeba ani nepátral a pak když to ten dotyčný " pozvaný " vysvětlí tak se ukáže že za to třeba nemohl…
Já osobně pokud už bych byla takhle na stopě, bych se určitě seznámit chtěla , samozřejmě můžou to být nějaká pochybná stvoření , ale taky nemusí, a to nezjistíš dokud to nezkusíš …
Myslím si že byste si třeba pak lecos vysvětlily a vyjasnily . Hlavně vždyt ty nemáš co ztratit, ba naopak možná ještě i získat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
10.5.10 22:01

Ahoj, já bych do toho asi šla, protože by ve mě pořád hlodal červíček zvědavosti. Buď zjistíš, že jsi o nic nepřišla a tím pádem se nemusíš s nimi už stýkat anebo získáš fajn příbuzné. Jinak do pošty pro tebe bych šla jedině kdyby se mi nedařilo nikoho najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
10.5.10 22:01

Já bych to zkusila, taky máme část rodiny s kterou se nestýkáme a i když vím proč tam mě to občas mrzí natož nevědět proč jsou mimo. Přeju ti hodně štěstí při hledání a pak i při shledání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
10.5.10 22:06

Zajímavé z více pohledů, ale musím popravdě říct, že uvažuji na chlup stejně jako Ty.
Do všeho nového jdu velmi opatrně a tohle je oblast mezilidských vztahů a musí se šlapat obzvlášť obezřetně.
Každopádně souhlasím s Gabikou, že Pandořina skříňka je už otevřena… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
10.5.10 22:11

Taky bych byla zvědavá, ale osobně bych to asi neřešila v televizi před národem. Co jim třeba napsat dopis? Když neodepíšou, vykašlala bych se na to, když jo, řešila bych dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 22:12

Jura007, když už zmiňuješ rodokmeny - rodina mé matky ho má díky strýci zdokumentovaný snad do roku šestnáctsetnevímkolik, rodina manžela do roku osmnáctsetněkolik, možná i to je důvod mojí zvědavosti.

Nevím, snad je důvodem mé ostýchavosti i jakýsi komplex méněcenosti. Mám sice kompletní rodinu a dost vysoké vzdělání, ale extrabohatá, krásná nebo štíhlá nejsem. Co když bude moje rodina snobská? Nebo naopak jim budu připadat jak z jiné planety a budou se blbě cítit oni? Neanonymně bych to nepřiznala…

Pravděpodobnost, že si padneme do náruče tu vlastně skoro není. Můj nevlastní bratr je o dost let starší - je pravděpodobné, že bych spíš našla synovce nebo neteře.

Kk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.10 22:17
Emanka píše:
Taky bych byla zvědavá, ale osobně bych to asi neřešila v televizi před národem. Co jim třeba napsat dopis? Když neodepíšou, vykašlala bych se na to, když jo, řešila bych dál.

Dej pokoj, do televize bych rozhodně nešla - snad kdybych dostala pozvánku já… Pak možná bych pozvání přijala. Ale aby já šla nějak dělat národu divadlo ze své iniciativy? Neee!

Ten název diskuse je asi matoucí.

Kk.

• Citovat
  • Upravit
2681
10.5.10 22:27

Já váhala, jestli je to nadsázka nebo, tak byla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tereza002
10.5.10 22:35

Ahoj, mám to stejné, nejsi moje příbuzná náhodou Ty? :lol: Ale to příjmení bohužel neobvyklé není. Myslím, že bude určo v první dvacítce. Je to složitý příběh, rozdělení sester před 60 lety.. Já vím o té rodině všechno (jména, bydliště..) - díky svému zaměstnání-přístup k databázi, ale oni pravděpodobně neví, kdo jsme a kde jsme. Říkala jsem si, že napíšu papírový dopis a uvedu tam nějakou adresu v mailu, který k tomu účelu vytvořím, kdyby chtěli zůstat v anonymitě, tak to bude možné. Bydlíme po těch 60 letech ve náhodou stejném městě (předtím to byla Praha), tak kdybychom se potkali, aby někdo neměl špatný pocit. Jde o mou maminu, ona moc zájem nemá, já jsem hooodně zvědavá, asi to udělám i tajně a mamce řeknu až výsledek :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová