Hledali byste příbuzné - aneb něco jako pošta pro tebe?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.5.10 23:58

Anonymní - ahojky, asi bych mohla poradit-řešila jsem vlastně to samé
u mě šlo o celou rodinu ze strany maminky. Žila jsem s tátou a novou mámou(slovo macecha nemám ráda) a rodinou od táty a nikdy jsem se o své druhé části rodiny od maminky nic nedozvěděla a moc dobře jsem cítila, že ani není moc dobré se po tom pídit. Ze strany maminčiny rodiny žádný kontakt.
Pořád jsem na to ale myslela a před pár lety napsala dopis-normálně klasicky, že nechci otevírat staré rány a nejde mi o majetky, o řešní starých záležitostí, jen jestli prostě mají zájem mě vidět.

hned druhý den telefon a brzo velice, ale opravdu velice dojemné shledání - bezprostřední objetí, do noci návštěva…ty lidi - babička, děda, teta, strýčkové, bratranci…ani jednu nebo jednoho jsem neznala, nepamatovala si je, ale prostě tak nějak vím, že je to moje krev a hned jsme prostě „svoji“ vídáme se (ne tolik co bych chtěla) komunikujeme přes telefon a máme se rádi…pořád je pro mě rodina táty důležitější - je to blbý tak říct, ale je to tak, ale rodina od mámy je taky moje rodina a hodně důležitá.
to že oni mě nekontaktovali pramenilo z toho, že nevěděli jestli o nich vůbec vím, jestli nejsem naočkovaná od druhé strany příbuzenstva…třeba to je u vás z podobného důvodu. u nás jsou ty vztahy takové složité a do teď rodina od tatínka mlčky a naštvaně trpí to, že jsem s rodinou maminky v kontaktu. Nebavíme se o tom-oznámila jsem jim to, že je to moje právo je znát a konec. Ovšem je to obrovská komplikace co se týče různých oslav, událostí apod. Prostě se ty dvě rodiny nesnesou spolu takže všechno slavit několikrát a „znovuobjevená“ rodina je bohužel na druhém místě.
No radím ti, zkus to, napiš dopis a uvidíš co se stane. Já jsem opravdu ráda, že jsem to udělala

• Citovat
  • Upravit
5173
11.5.10 07:38

Bych se zeptala mamky proč se nevídate a proč o tebe nejeví zájem..Je určitě dobré vědět z čeho pocházíš,ale na druhou stranu proč oni se k tobě nehlásí :?:
Určitě bych našla jinou formu než přes televizní obrazovky,já se přiznám příjde mi to tak trošku trapné, proč mít u toho publikum :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
11.5.10 07:58
Anonymní píše:
Emanka píše:
Taky bych byla zvědavá, ale osobně bych to asi neřešila v televizi před národem. Co jim třeba napsat dopis? Když neodepíšou, vykašlala bych se na to, když jo, řešila bych dál.

Dej pokoj, do televize bych rozhodně nešla - snad kdybych dostala pozvánku já… Pak možná bych pozvání přijala. Ale aby já šla nějak dělat národu divadlo ze své iniciativy? Neee!

Ten název diskuse je asi matoucí.

Kk.

Mabit,
zakladatelka napsala, že název její diskuze je matoucí :lol: .Do TV, nee :mrgreen: !
Pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
11.5.10 08:03

já už ted odpovídám vždycky jen na uvodní článek a tam jsem to špatně pochopila.......moc se omlouvám :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.5.10 08:35

Zdravím, z vlastní zkušenosti radím příbuzné zkontaktovat, za pokus to stojí. Zjistila jsem, že můj již dlouho nežijící dědeček měl dva syny, které před námi rodiče tajili. V notářském zápisu z dědického řízení po jeho smrti jsem našla jména, data narození a bydliště z doby před více než třiceti lety. Do vyhledávače jsem si zadala jména, jeden z nich byl živnostník, tak mě vyjela aktuální adresa, doma měli pevnou linku, takže asi za půl hodiny jsem již hovořila s jeho bývalou manželkou, která mě dala číslo mobilu. Ještě ten den jsme spolu se strejdou mluvili, zeptala jsem se, jestli má zájem o setkání a domluvili jsme se, že se sejdem při mé návštěvě Prahy. Setkání proběhlo v pohodě, jsou to již čtyři roky, od té doby jsme v pravidelném telefonickém kontaktu, jednou až dvakrát za rok přijede strejda s přítelkyní na víkend k nám na Moravu, občas se setkáme v Praze. Jsem ráda, že jsem to zkusila, je to fajn člověk. Přeji ti, aby se ti také zadařilo a získala jsi nové příbuzné.
Zdravím Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
11.5.10 12:21

nejdriv se zeptej maminky proc jste nebyly v kontaktu ,treba ma pro to duvod ,u nas je to jiny pripad ale moc by me mrzelo kdyby me dcera obesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.10 12:34

Přes moji maminku to schůdné nebude. Jednak je můj otec už přes dvacet let mrtvý, druhak ona NIKDY nevyslovila jeho jméno, na moje otázky nikdy neodpověděla a na toto téma se se mnou odmítá bavit i v mé dospělosti. Vše, co vím, jsem našla v soudních spisech o určení otcovství.
Ale nemohu si stěžovat, měla jsem klidné dětství bez nějakých traumat z neshod rodičů a moje děti mají báječného dědečka v mém otčímovi, se který žije maminka přes dvacet let. I já ho mám opravdu velmi ráda.

Pokud vím, narodila jsem se jako nemanželské dítě, zájem z otcovy strany nastal jednou někdy v mých třech (nebo šesti?) letech (pravděpodobně po jeho rozvodu) a byl mou matkou odmítnut.

Občas žertuji, že měl můj otec špatný rok, mám o necelého půl roku starší nevlastní sestru narozenou navlas stejně :D No a o nějakých plus mínus dvacet let staršího bratra narozeného v manželství… Jeho syna (tedy mého synovce) jsem velmi pravděpodobně našla na FB - je mu mezi 20-30 a žije cca 8 km od bydliště mého otce.

• Citovat
  • Upravit
72
11.5.10 12:47

treba je to proni tezke i po tolika letech , ja mam dceru adoptovanou je mala ale tajit to nebudu co vim tak reknu ale zatim si eumim predstavit ze bude hledat pribuzny .Mas na ne pravo ale ta matka t reba vi proc nachce a bys znala rodinu mohli ji nejak ublizit .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
11.5.10 12:56

Když tak nad tím přemýšlím, tak důvodů k tomu, proč se o něm Tvá maminka bavit nechce je nejspíš mnoho!
To, že aktivita návštěv byla chatrná, kontakt nevyhledával otec ani v dospělosti, to vše jsou argumenty, ze kterých je patrno, že maminka to má v sobě nejspíš uzavřené nadobro.
Na druhou stranu je zase z Tvé pozice logické, že chceš poznat příbuzenstvo z druhé strany, už snad jen proto, že chuť nepoznaného vždycky táhne.
Asi bych zkusila nenásilný písemný kontakt, protože v telefonu by to byl nejspíš šok a následně možná neadekvátní reakce.
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.10 13:04

Otec nemohl vyhledat kontakt - zemřel když jsem byla na druhém stupni ZŠ po dlouhé nemoci a matka by kontakt nedovolila (pochopitelně, sama jsem matka, chápu ji o mnoho víc než dřív). Jeho rodiče byli nejspíš už také mrtví, jak jsem už psala, byl už v době mého narození starší.

V úvahu připadá pouze nevlastní bratr, který je o ode mě o hodně starší a nevlastní sestra, která je stejně stará, ale v podobné situaci jako já - tedy žijící mimo rodinu otce.

Uvažuji o tom, že si zřídím nějaký anonymní účet na FB a přes něho pravděpodobného synovce zkontaktuji - ale opatrně. Když o tom tak přemýšlím, asi by mě měla víc zajímat má nevlastní sestra - máme hodně společného.

Kk.

• Citovat
  • Upravit
17745
11.5.10 13:22

To vypadá jako výborný nápad!
Tahle doba je v jistých směrech opravdu výhodná (viz FB), jinak jsem staromilec.
Pusť se do toho, budeš zase o kousek dál :palec: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
11.5.10 13:28

ta nevlastni sestra vi ze jeji otec neni biol. otec teda jestly ma otce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.10 13:40
lena7 píše:
ta nevlastni sestra vi ze jeji otec neni biol. otec teda jestly ma otce

Nemám nejmenší tušení. Ale pravděpodobně ano, byla uvedena v dědickém řízení. Nicméně v té době chodila na základku stejně jako já. Příjmení měla, stejně jako já, jiné. Musí mít otce uvedeného v rodném listě stejně jako já, takže předpokládám, že by na to přišla při vydání pasu nebo při svatbě, narození dětí atd.

Kk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.10 13:43

Tak jsem odeslala toto:

Dobrý den,

omlouvám se předem za nevyžádanou poštu, ale chtěla bych Vás požádat o pomoc. Hledám informace o panu XY narozeném v roce X nebo o jeho rodině. Jeho příjmení je velmi nezvyklé, proto se obracím na Vás, protože Vaše příjmení je stejné :)

Ubezpečuji Vás, že můj zájem není ani zištný, ani nebezpečný, proto doufám, že se nebudete bát mi odpovědět a doufám, že od Vás dostanu brzy zprávu…

Jméno v profilu, stejně jako e-mail, je falešné, nicméně jsem použila příjmení otce - snad vzbudím zvědavost.

• Citovat
  • Upravit
17745
11.5.10 14:01
Anonymní píše:
Tak jsem odeslala toto:

Dobrý den,

omlouvám se předem za nevyžádanou poštu, ale chtěla bych Vás požádat o pomoc. Hledám informace o panu XY narozeném v roce X nebo o jeho rodině. Jeho příjmení je velmi nezvyklé, proto se obracím na Vás, protože Vaše příjmení je stejné :)

Ubezpečuji Vás, že můj zájem není ani zištný, ani nebezpečný, proto doufám, že se nebudete bát mi odpovědět a doufám, že od Vás dostanu brzy zprávu…

Jméno v profilu, stejně jako e-mail, je falešné, nicméně jsem použila příjmení otce - snad vzbudím zvědavost.

Velmi pěkně napsané!
Nikterak vlezlé, ale přátelské. Čekám, že se ozve s dotazem:„Kdo jste a proč ho chcete kontaktovat?“
Ale na to se právě čeká :lol: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová