Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stres z toho jestli to vyslo. Tělo dělá divy. Prostě psychosomatika…
Telo neni stroj. Stres, nervy dela divy. Hod se do klidu a tolik se nepozoruj
@mackA159 já nejsem ve stresu.. Nějak to neřeším.. nezkoumám se.. Čekám až to prostě přijde samo.. Proto mě zaráží taková změna.
Mně se po porodu prvního dítěte „přihodilo“ něco podobného.
Už od začátku (nějakých 14 let) jsem mívala MS hodně silnou a dlouhou, minimálně 7 dní, častěji i víc. I ten cyklus jako takový byl docela dlouhý (min. 30, nejčastěji 35 dnů).
Po narozením toho prvního dítěte (bylo mi 28 let) najednou cyklus naskočil (když mělo tuším 9 měsíců) na 28-30 dnů a MS se zkrátila na cca 5 dnů. A tak to mám doteď (bude mi brzy 40).
Vyložila jsem si to tak, že porod mě opravil
. Něco jako restart do továrního nastavení u mobilu.
U Tebe akorát vidím rozdíl v tom, že se to nestalo hned po porodu, ale až s nějakým odstupem. Takže ta příčina může být i jiná. Krátká menstruace může být spojena s nízkou děložní sliznicí, ale vysvětlení by se našlo určitě i víc.
Ahoj tedy holky
Mám takový dotaz ohledně MS
MS jsem měla vždycky tak 7-8dnu.. a dost silnou tak do 6 dne vždycky…
Teď posledni dva měsíce se snažíme o mimčo.. A ty dva měsíce mám Ms vždycky jen 3 dny a pak sama od sebe zmizí. Jeden den jen slabé splnění druhý den silné a ten další den už jen splnění a pak už ani tone.. Nevíte čím by to mohlo být?.. Od porodu prvního jsem 2 a půl roku takže hormonální změna 100% ne… poradíte?