Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AdelkaMala ver mi ze se ji to vratilo. Jak pisu, prisla o deti a i vlastni rodina se k ni otocila zady. Ale myslim si, ze toho nelituje
@Lakinka píše:
A délky těchto dlouhodobých vztahů?
tak v mém okolí od pár měsíců do 5 let, velmi tomu napomáhají soudím informační technologie a sociální sítě
Tak ten můj exmilenec, jak jsem psala, měl 18 let až do její smrti jednu milenku a poté s přestávkami 5 let mě a nikdy se na něj nic neprovalilo. A to jsme trávili i společné dovolené, výlety, celé dny i noci. Je pravda, že nejsme IT maniaci a nenapadlo by nás psát si přes PC nebo sms na ofiko mobily.
Jinak svojí manželku, se kterou je 25 let, má rád, ale bere jí, jak sám říkal, spíše jako ségru či super kamarádku než jako ženskou. V podstatě jí celý jejich vztah nonstop podváděl se dvěmi dlouhodobými milenkami. A kdyby ta první nezemřela, tak možná jen s jednou…
@káťa
Přesně v tom poznávám svůj případ…též mám ženu (kamarádku) a milenku (též vdanou) jsem měl rok, než se odstěhovala do zahraničí…pokud jsou oba rozumný a ví co chtěj, umí si to zařídit, tak aby se na to nepřišlo…
@Homosapiens píše:
@káťa
Přesně v tom poznávám svůj případ…též mám ženu (kamarádku) a milenku (též vdanou) jsem měl rok, než se odstěhovala do zahraničí…pokud jsou oba rozumný a ví co chtěj, umí si to zařídit, tak aby se na to nepřišlo…
Jj, ta bývalá milenka mu zemřela při autonehodě spolu s jejím manželem a on potom i pomáhal jejich dětem a tak. prostě měl k ní silný vztah.
Se mnou měl taky letitý vztah a nehodlal měnit. A i když jsem vycítila, že do mě byl moc zamilovaný, cítila jsem z něj paradoxně i veliký cit k jeho manželce. Má jí fakt moc rád a ačkoli to bude znít hrozně váží si jí. Ale nebere jí prostě jako ženskou-milenku, ale jako sestru, přítele…
Jak to mají teď a jestli někoho má nevím, z našeho rozchodu byl hodně špatný a nechce se kvůli tomu se mnou vídat ![]()
@káťa
No ono je těžký se těm citům vyhnout, když spolu prožíváte ty krásný chvilky, ale oba jsme to měli v hlavě srovnaný, že kvůli tomu nebudem brát dětem rodiče. Já si myslím, že mi paradoxně ten vztah fungoval i lépe, než by fungoval bez té milenky, poněvadž jsem to sexuální očekávání přesunul na milenku a nevyžadoval ho od té mojí.
@Homosapiens píše:
@káťa
No ono je těžký se těm citům vyhnout, když spolu prožíváte ty krásný chvilky, ale oba jsme to měli v hlavě srovnaný, že kvůli tomu nebudem brát dětem rodiče. Já si myslím, že mi paradoxně ten vztah fungoval i lépe, než by fungoval bez té milenky, poněvadž jsem to sexuální očekávání přesunul na milenku a nevyžadoval ho od té mojí.
Přesně to samé mi říkal ten exmilenec. Že když byl se mnou, mnohem lépe mu to fungovalo i doma s manželkou, protože byl spokojený. A že až po našem rozchodu začala mít manželka podezření, jestli někoho nemá, protože byl špatný.
Mé tetě nevěra s manžela nejlepším kamarádem trvala 28 let. Nakonec sama přišla za strejdou, vše mu řekla a odešla od něj k tomu kamarádovi (on byl už dlouhá léta rozvedený). Vydrželo jim to asi tři roky. Teď je teta zpět se strejdou a dělají jako že nic. Mazec co? Moc se s touto částí rodiny nestýkám, nerozumíme si.
Jo, tak já jsem to schválně spočítala přesně - a mamce ten vztah s tím druhým pánem vydržel cca 43 let!!! - od jejich 21 let (byl její první) až do asi 65 let - s takovými přestávkami, které činily i několik let, tak se scházeli prostě pořád ve větší či menší intenzitě…poprvé byla otci s ním nevěrná, kdy mi byl rok a půl…
A s tím druhým pánem to byla láska jako trám - seznámili se v mých 4 letech a vydrželo jim to 8 a půl let - v podstatě do doby než to „prasklo“ - tak vztah krásný. A i to odhalení je neodradilo, scházeli se dál asi 2 roky, pak se nějak odcizili, rozešli a pán zemřel půl roku potom…
Já bych tohle všechno i pochopila, ale co je pro mě fakt síla, že jednu dobu - cca rok a půl - měla milenecký vztah s oběma pány naráz a oni o sobě navzájem i věděli!!! jakože jednomu vykládala o tom druhém apod…Otec s tím nic nenadělal, za nic nebojoval, bylo mu to všechno jedno (asi teda…).
@káťa
No taky jsem z toho byl špatnej a taky to zřejmě té mojí možná bylo divný, že najednou bych chtěl zvýšit frekvenci…jenže ona je takovej flegmouš, že jí by to snad i bylo jedno!!!
@Homosapiens píše:
@káťa
No taky jsem z toho byl špatnej a taky to zřejmě té mojí možná bylo divný, že najednou bych chtěl zvýšit frekvenci…jenže ona je takovej flegmouš, že jí by to snad i bylo jedno!!!
Oni spolu prý nespali vůbec a nespí vůbec i nadále, takže o frekvenci u nich asi nejde. Podle mě si na tu „lásku“ zase někoho najde. Přitom o děti u nich nejde. Bydlí sami dva.
Zdravím,
můžu se zeptat. Když má někdo milenku/milence několik let. Teda někdo skoro několik desítek let, tak proboha proč není s ním/s ní. Asi jsem ještě moc mladej, ale nějak mi nejde to pobrat.
@Homosapiens
Ty jsi si pořídil milenku, protože ti něco doma chybělo? Nebo já je ta hlavní pohnutka?
Stejně nechápu, když si někdo pořídí milenku/milence třeba po roce-dvou vztahu, to znamená, že je totální trotl a nedokáže si najít pořádnýho partnera. Když už najdu někoho zřejmě lepšího, než je můj partner, tak proč zůstávám stále se svým partnerem.
Promiňte, ale přijde mi že lidi co provozují tohle jsou především: zbabělí, líní, sobečtí a docela i hloupí.
Absence inteligence a morálky nelze ničím nahradit. ![]()
@prostě chlap píše:
Zdravím,
můžu se zeptat. Když má někdo milenku/milence několik let. Teda někdo skoro několik desítek let, tak proboha proč není s ním/s ní. Asi jsem ještě moc mladej, ale nějak mi nejde to pobrat.
@Homosapiens
Ty jsi si pořídil milenku, protože ti něco doma chybělo? Nebo já je ta hlavní pohnutka?
podle mě nejvíc z pohodlnosti, ze strachu/obavy něco řešit, ze snahy nezasahovat do svých manželství, která jsou tak nějak „jistá“ a u žen asi malé nedospělé děti a snaha nerozbít/„nevzít jim tatínka“…a až jsou děti větší, tak „ono to už stejně nemá cenu…“ ![]()
podle mě to nelze takto obecně říci - paušalizovat.
Otec s mou mamkou měl poslední intimní styk v den, kdy mě počali a od té doby se jí otec ani nedotknul. Takže ono žít dalších 40 let bez sebemenších intimností (otec nedal mamince ani obyčejnou pusu ani ji neobjal) - to normální člověk prostě NEVYDRŽÍ. Otec žádné jiné vztahy neměl, ani milenky, nic. Jemu nic nechybělo a v tomto ohledu je opravdu „nenormální“. Maminka trpěla strašně, proto ti milenci - to je jasný.