Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Mám kolgyni z práce: pohledná bezdětná čtyřicátnice. Děti opravdu nechce. Po několika nevydařených vztazích na dlouhodobý vztah rezignovala a říkala, že už by si do bytu žádného chlapa nenastěhovala. Věřím jí. Nedávno mě však překvapila, že už má rok tajného milence, který je zadaný a ještě k tomu se závazkem. Na mou otázku jestli se nezbláznila pouze odpověděla, jak spolu byli milenci ještě před jejím posledním vztahem, ale pak to kvůli tomu nastávajícímu na 8 let utnula. Po rozchodu s ním se k sobě vrátili. Znám ji docela dobře a musim říct, že není žádná hlupačka a opravdu si cení na chlapech šlechetných vlastnosti a jen tak nějaký ji neoblbne. Prý je to jen o sexu a popovídání si a rozhodně mu nechce zničit vztah a zároveň ho nechce ztratit. Dělá vše pro to, aby se to neprovalilo, protože ví, že by o něj přišla. Tzn. maže SMS, nevolá mu atd. Teď k otázce. Nechci abyste jí soudili. Je to její věc a nepište vaše názory. Zajímá mě však jestli znáte někoho komu to dlouhodobě fungovalo aniž by na to manželka/partnerka přišla i když jsou opatrní? Popřípadě jak dlouho to trvalo a proč se to ukončilo?
Hmmm, tak ja aktualne resim totez, ale z druhé strany - jakožto manželka jsem po 3 letech zjistila, ze muj manzel pred 4 lety zahajil v době mého sestinedeli rocni milenecky vztah s kolegyni… trvalo to rok a nakonec to ukoncil on. ona mela podobne atributy jako tvoje kolegyne - bezdetna, skoro ctyricatnice, ale zadny vztah do te doby nemela. na manžela kupodivu netlačila, stacilo ji, co bylo.
podle mého nazoru se to vždycky provali. ja ted po trech letech mile slecne zavolala a skoro jsem se bala, aby neskocila z okna, jak byla vydesena.
Znam. Pokud to oba zvladaji (tj. nemaji vycitky svedomi a neodolatelnou potrebu sverit se svemu protejsku), tak to mnuze klapat roky. Proc ne? Nikomu tim neublizuji (samozrejme za prepdokladu, ze se to jejich partneri oprvadu nedozvi a ze to nevi ani jejich kamaradi aby z podvadenych nedelali blbce).
U me to tak trvalo 5 let a fungovalo dokud jsem se nesverila kamosce a ta poslala anonym manželovi. Myslim ze pokud to neprasknes ty tak jim to vydrži. Pokud v tom neni zamilovaní a potřeba si psát a volat a dávají si oba pozor. Petra
Znam. kamaradka mela zenateho milence 4 roky.bylo ji tehdy, myslim, osmnact.ona vztah s nim nechtela.mu to vyhovovalo. rozesli se nekolikrat, kdyz si nasla pritele.
ahoj,
ano, vždycky se to provalí dříve nebo později…v době dnešních komunikačních technologií, kdy je každý pořád „dostupný“ atd. díky smskám
…- je to více než pravděpodobné..a člověk se musí mít daleko víc na pozoru než dřív…
ano, znám takový příběh - moje vlastní mamka.
Vztah s jejím pánem se provalil po 8 a půl letech…neznám moc podrobností, ale přišla na to manželka toho pána a chtěla určitou konfrontaci, šla to provalit na vlastní pěst k mému otci do kanceláře…no, muselo to být opravdu „něco“. Ale otec s tím nic nenadělal..Chci jenom říct, že to bylo v době neexistence mobilů a internetu (na přelomu 70. a 80. let).
Vztah s jiným pánem jí vydržel po celý život - jednu dobu to bylo i paraleleně s tím prvním…Nechápu. Muselo to být strašně náročné - po všech stránkách. Měla se prostě rozvést a byl by pokoj - toť můj názor.
Takový způsob života byl pouze „kamínkem do mozaiky jejího postupného ničení“ - tak nějak bych to vyjádřila já, dospělá dcera, matka 2 dětí a manželka se zkušeností soužití 17 let s jedním manželem
![]()
Zažila jsem to rok, a provalilo se to na jeho straně, jednak nás potkali jeho známí, (400km) od domu, no blbá náhoda a jednak byla jeho žena u kartáře, který jí to prý přečetl a najala si pak soukromého detektiva. Když je v tom „zamilovanost“ tak to asi moc dlouho neutajíš, protože ať chceš nebo ne, změní tě to, a partner časem pozná že se něco děje. Pokud je ta ženská ale sama, a chlap ženatý, tak věřím, že to může trvat i několik let, a jeho žena to nezjistí.
Znám lidi kterým to fungovalo delší dobu (několik let), ale takovýhle věci stejně jednou skončí (neznám nikoho kdo by v takovým vztahu zůstal aniž by to skončilo rozchodem - ať už s milenkou nebo s manželkou/partnerkou).
A důvody - buď se to provalí ( i když se budou sebelíp schovávat - náhoda je blbec, potkají se někde kde neměli být, zapomenutá sms, fotka, mail… časem taky roste podezření, když ten, který podvádí je často pryč, atd.), nebo to jednu stranu omrzí (nechtějí se schovávat, z dlouhodobýho hlediska je to neperspektivní)
Vztahy jen o sexu jsou málokdy skutečně dlouhodobé, i milenka může omrzet
Osobní zkušenost ale nemám, vše jen zprostředkovaně, takže opravdu těžko říct ![]()
Znam pripad, kdy se 15 let neprovalilo, ze ma vdana matka 2 deti vztah s nezadanym kolegou manzela.
Kolega jim i hlidal deti, kdyz chteli do kina, atd. Pak si manzel nasel milenku a od zeny odesel. Kolega se ji „opustene“ ujal a manzel se s nim porval, aby mu nelezl do zeli.
Ona uz je rozvedena a 6 let zije „nove“ s kolegou ![]()
@Lakinka Měla jsem kolegu, ten měl milenky, toho času dvě. S jednou měl i malé dítě. Léta. V práci to věděli všichni, nedalo se to přehlídnout, spíš se s tím i chlubil. Dle něj manželka nic nevěděla nebo aspoň nic neříkala. Podle mě je klidně možný, že se s tím buď smířila nebo jí to bylo jedno. Tvrdil jí, že přespává v práci atd.
@Lakinka Znám, měla jsem takovou kolegyni, jenomže po letech jaksi vyplulo na povrch, že ona skutečně někde uvnitř doufala, že on se jednou rozvede a odejde k ní.. Dnes jí je taky čtyřicet, je sama, bezdětná, zhrzená a je to z ní „cítit“ na dálku
Nedávno jsem ji potkala a vůbec mi nebylo přijemné si s ní povídat, měla jsem celou dobu pocit, že se musím omlouvat za to, že jsem šťastná ![]()
jo, přesně tak, u té mamky v práci to taky všichni věděli…oni se normálně zamykali v mamčině kanclu atd…- pán pracoval jinde a dojížděl za ní. U toho druhého to stejný. A navíc jednu dobu s oběma zaráz. Fakt pro mě totální absurdnost. Jenom se ničila, nic jiného… ![]()
Otec - přesně, jak píšeš, buď mu to bylo jedno nebo se s tím smířil…
Děkuji dámy za příspěvky. Nicméně bych poprosila abyste psali konkrétní počet roků. Pojem „trvalo to několik let“ mi moc neřekne
. Děkuji
Můj bývalý milenec měl při manželce, se kterou je 25 let, 18 letý poměr s jinou ženou, která byla také vdaná. Jejich poměr ukončila až smrt milenky (autonehoda). Poté měl čtyřletý poměr se mnou, který jsem ukončila já kvůli mému současnému partnerovi. Vždycky říkal, že je konzervativní, že milenky střídat nepotřebuje, stačí mu jedna, kterou má rád a která mu vyhovuje. Choval se ke mně po celou dobu velmi zamilovaně.
@Lakinka píše:
Děkuji dámy za příspěvky. Nicméně bych poprosila abyste psali konkrétní počet roků. Pojem „trvalo to několik let“ mi moc neřekne. Děkuji
Jestli to je na mě - tak to bylo 4-5 let
Ale jak říkám, nešlo o mě takže úplně přesně to nevím ![]()