Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, po vynechání antikoncepce jsem měla taky dlouhý cyklus 40 - 60 dní, doktor mi říkal, že asi nemám ovulaci, trvalo to rok, kamarádka mi doporučila kapky Femigard a cyklus se mi upravil na 30 dní a za půl roku jsem otěhotněla
. A ty víš, zda máš ovulaci, při tak dlouhém cyklu, doktor mi navrhoval laparku, kdyby se to nesrovnalo.
To je těžký. doporučuju zjistit, kdy máš ovulaci, někdo to pozná, někdo měří bazální teplotu, někdo zkouší ovulační testy. Pak máš i větší pravděpodobnost na otěhotnění. Protože s 40tidenním cyklem nemůžeš spoléhat na to, že máš ovulaci cca 12-14 den, jak se obvykle uvádí. Já díky ovu testům otehotněla ![]()
A kdy tedy bude pozitivní test? Zase záleží práve na ovulaci. Bývá to cca 12 dní po ovulaci. Takže to může být třeba už 30.den cyklu, nebo až po termínu Ms ![]()
Ovulaci mám normálně, jen ten celý cyklus mi trvá prostě déle. A teď možná třeba těhotná jsem, ale podle mé délky cyklu, bych to měla dostat až někdy za týden, tak nevim jestli dělat test až potom nebo jestli bych už mohla teď, kdy mám 30. den cyklu.
Taky jsem po vynechání antiko měla cykly cca 50-60 dnů.
Těhotenský test mi neukázal // ani když jsem byla už v 6tt.
Dozvěděla jsem se o těhu až z ultrazvuku,když jsem šla na kontrolu ![]()
A to mi ho dělala i doktorka a nic.Jistější by to bylo z krve.
Nainuva
Mám 14 dní po ovulaci, včera jsem si dělala test a byl negat. Tak právě nevim, jestli se na něj můžu spolehnout…
Teoreticky nemůžeš mít ovulaci „normálně“. Luteální fáze (po ovulaci) skoro nikdy není delší jak 18dní. Když ano, jsi těhotná…
samozřejmě můžeš být výjimka.
Pokud jsou cykly takhle dlouhé, tak buď je dlouhá ta fáze před ovulací, nebo ovulace není…
Měříš teplotu? Nebo jak víš o ovulaci? Ta teplota by mohla hodně napovědět.
Já měla cykly taky dlouhé, teplota bez výkyvů… anovulace jak vyšitá.
no, já měla slabě pozitivní test 16 den, tak ještě zkus za pár dní, nebo počkej na Ms, abys neutrácela ![]()
Nainuva
Utrácet nebudu, počkám a uvidim
To bude stejně nejrozumnější
Ale děkuju za info
PO vysazení antikoncepce jsem měla cyklus dlouhý třeba i 62 dní. Vydržela jsem to půl roku a pak jsem šla na gyndu. Napsal mi proveru a trvalo dalších 1?5 roku než jsem otěhotněla. Pravda, nějak extra jsme se nesnažili a nechali jsme to náhodě.
pri 40 dňovom cykle na 1000% nemáš ovuláciu na 14 deň cyklu..
Pokiaľ je tvoje luteálna fáza cca 14 dní (priemer) tak v 40 dňovom cykle máš ovuláciu na 26 deň cyklu.
Takže 30 deň cyklu tehu test neukáže nič..až v deň očakávanej MS - teda 40 deň.
Minewka to píše dobře. Při dlouhém cyklu máš ovulaci na 100% rozhodně později a vždy je dobré se řídit luteální fází (fáze od ovulace do příchodu MS), ta by totiž měla být vždy přibližně stejná (od 12 do 14 dnů nejčastěji, nebývá delší než 16 dnů) a podle toho se řídit. To však nezjistíš nijak jinak než měřením BT.
Ahoj, zdravím všechny snažilky, ale i všechny šťastné maminky. Potřebovala bych poradit od kterékoliv z vás… Můj menstruační cyklus trvá 40-42 dní, o mimi se snažíme už rok a stále nic. Co by mě ale přesně zajímalo je to, kdy při tomto dlouhém cyklu mi ukáže test // (jasně, že pozitivní být zrovna nemusí, ale kdyby to tak bylo…) Tak jestli až opravdu nějaký den potom, když se mi ten 40. den cyklu menstruace nedostaví?? Nebo postačí řídit se podle normálního cyklu (28 dní) ??? Předem děkuji za odpovědi.