Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemůže. Ale stejnak je budeš platit tak i tak.. K tomu stačí jen společný život.
@Wendy.C94 ja prave neco slysela od sousedky, exekutor ju bloknul ucet
A nepomůže předmanželská smlouva? Zapsat všechny dluhy i majetky. Tím pádem by bylo vše jeho a tvoje nic?
@Anonymní píše:
@Wendy.C94 ja prave neco slysela od sousedky, exekutor ju bloknul ucet
Tak samozřejmě. Protože manželstvím vnika společně jmění, společný majetek co se nabude za manželství. Společné finance - tvoje a jeho výplata bude VAŠE dohromady..
@Anonymní píše:
@mackA159 Takze mi muze bloknout exekutor ucet?
Jelikož finance jsou v manželství společne, tak si myslím že jo. U tchyně to takhle bylo. Zničehonic měla na účtu prázdno, její manžel měl exekuci. Ale bylo to před sto lety, třeba má někdo čerstvou zkušenost.
Ja jsem docela velky propagator manzelstvi, ale cloveka v exekuci bych si nikdy nevzala, i kdyby byl jinak milionovej (coz tito lide z 99% nejsou). Ano, mohou na tvuj ucet- ne zpetne (nemohou ti treba sahnout na uspory nebo majetek ziskani pred manzelstvim), ale to, co ti bude chodit dal (vyplata) ti (potazmo VAM) mohou sebrat.
Máš účtenky od všeho, co jsi kdy koupila? Televizi, rádio, mobil, kuchyňskou linku, sedačku, stůl, kolo, auto, lustr, boty… Protože až přijde exekutor a všechno zabaví, budeš složitě prokazovat, že to byl čistě tvůj majetek…
Proč si chceš vzít chlapa s dluhama??
jakože, nechápej mě zle, klidně s ním buď, ale proč svatba?
Nechte si pred svatbou udelat u notare smlouvu, ze budete mit po svatbe oddelene jmeni manzelu, kazdy svoje. Delame to v praci porad. Je to asi nejlepsi, co se da v takove situaci udelat.
to si fakt někdo dobrovolně vezme zadluženého člověka? Počkala bych až vše zaplatí ![]()
@Simuleena A pak mi nesahne na ucet nebo muze i tak? Ja totiz opravdu nechci chodit do prace a platit dluhy, ktere nejsou moje.
Mam zkusenost 2.roky zpatky a ano dluhy, ktere udelal onen pred manzelstvim budou vymahat v manzelstvi i po tobe, takze bloknout ucet muzou i tobe. Tam pomuze jedine predmanzelska smlouva udelana hodne dobrym pravnikem, kde zakomponuje dluhy dotycneho, ktere se na tebe nebudou vztahovat. Ale pak k cemu takovy floutek, cely zivot budes tahat finance ty a partner prizivnik. Vis co to je zit s financnim negramotou? PEKLO!!! Jdi od toho a hledej normalniho chlapa
@Anonymní píše:
@Simuleena A pak mi nesahne na ucet nebo muze i tak? Ja totiz opravdu nechci chodit do prace a platit dluhy, ktere nejsou moje.
Notar se vas pta, jestli to chcete zapsat do seznamu notarske komory. Nechte si to tam zapsat. Oni jsou exekutori, kteri to zkousi, ale pokud to takto budete mit, tak ti na tve penize nesmi sahnout.
Co vidíš na člověku, který neumí hospodařit a koukají z toho jen problémy? ![]()
Ahoj holky, nevite jak to je, kdyz je partner zadluzeny a chceme se vzit? Dluhy mu vznikli pred manzelstvim, muzou je vymahat i ode me? Muze mi exekutor bloknout ucet? Jak se to vubec da vyresit?