Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Jo a kup si chia seminka, ty jsou dobry na hubnuti, michej klidne do vseho, pak otruby a pij ty 2 l urco, vecer zeleninu
Moc dekuju za to co jsi napsala
já taky právě necitim hlad.. A přijde mi že toho není tak málo jako kazdej píše ale píše to kazdej..
semínka si určitě koupim.. Ale někde jsem cetla že ty zas tolik dietní nejsou.. A piju dost
chtěla bych do léta zhubnout 5kg myslis že to takhle půjde? Přes týden nesportuju :/
Zhubneš, ale zdravé to není a zničíš si metabolismus. Jak si dáš něco „nedietního“, tělo si to okamžitě uloží na horší časy. Ale koukám, že to číst nechceš. Tak hodně štěstí.
@Zuzuku píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat jestli potom co jsem dneska snedla mohu zhubnout.. Nebo spíš jestli je to zdravé..
Ráno- banán s jogurtem
Svačina- pečivo a jablko
Oběd- kuřecí s rýží
Svačina- červený grep
to jako od oběda žádné jídlo??? (proč nezařadíš zeleninu? ovoce je lepší dopoledne) podle toho cos napsala by každé normální tělo hladovělo a naopak vyvoláš opačný efekt. začneš přibírat, nehledě na to, že se ti to odrazí i na únavě, psychice a podrážděnosti
nesnaž se improvizovat a nech si raději poradit. ![]()
@Zuzuku píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat jestli potom co jsem dneska snedla mohu zhubnout.. Nebo spíš jestli je to zdravé..
Ráno- banán s jogurtem
Svačina- pečivo a jablko
Oběd- kuřecí s rýží
Svačina- červený grep
A večeře nic? Podle mě priberes, je to kaloricka bomba.
@Zuzuku mně kdysi stačilo i jedno jídlo denně a hlad jsem taky necítila. Zpomalenej metabolismus, což je špatně. Teď jím víc než dřív a častěji a momentálně jsme spokojená. A vím, že když občas zaprasím, tak se mi to všechno nevrátí.
Navíc pokud někdo experimentuje s dietama, tak si to tělo pamatuje a pak i když se najede na správné stravování, tak tělo nemusí reagovat jak by mělo.
Taková Christová sama přiznává, že si dietama zničila organismus. A ta už nezhubne nikdy ![]()
@Zuzuku píše:
Ráno- banán s jogurtem
Svačina- pečivo a jablko
Oběd- kuřecí s rýží
Svačina- červený grep
Ke snídani je lepší upřednostnit bílkovinu, než banán plný cukru -vejce, šunku nejvyšší jakosti k tomu kvalitní celozrnné pečivo+ zelenina.
K svačině- není pečivo jako pečivo - pokud chceš hubnout, jedině celozrnné, ovoce je fajn.
K obědu bych snížila množství přílohy(sacharidu) a doplnila do sytosti zeleninou.
Grep je zdravý- ale celkově je ovoce vhodnější během dopoledne, co třeba spíš bílý jogurt s troškou ořechů, nebo klidně kefír, tvaroh..
A důležitá je večeře, ideálně spíše bílkovina -třeba ryba s lehčí přílohou. Všeobecně je na noc ideální spíš tepelně upravená zelenina, syrovou v noci tělo špatně tráví.
A pokud chodíš spát pozdě druhá lehká večeře není vůbec ke škodě.
@Zuzuku jinak moje rada? já jsem zhubla nejvíc, když jsem jedla co 3 hodiny (menší porce, třeba malý jogurt, za 3 hodiny kedluben, musli s mlékem na snídani pravidelně…obědy normál maso, ryba, zelenina..za další 3 hodiny třeba plátek chleba se šunkou - jen jeden, za další tři hodiny třeba druhý nebo zase něco malého…ale jedla jsem pořád. Když máš hlad, tak už je to ŠPATNĚ! stejně tak s žízní. Při dietě klidně i 3,5 litru, potřebuješ odplavovat škodliviny a rozproudit mízu ![]()
Ráno do jogurtu přidej 30g sypaného mussli, ne zapékaného.
Pečivo na svačinu vynech, dej si to jablko k bílkovině, třeba sýr cihla, tvaroh nebo žervé.
Oběd dobrý, doplň zeleninou.
K odpolední svačině ovoce ne, opět kus zeleniny s bílkovinou jako na dopolední svačině.
A samozřejmě večeři ano, ideálně zeleninu s bílkovinou, třeba rajče, okurku a papriku s tuňákem, balkánem, mozzarellu s rajčaty a kouskem celozrnného chleba, že sacharidy večer ne už je překonaný mýtus ![]()
Už to řešíš asi ve třetí nebo čtvrté diskuzi, nemůžeš napsat jednu, kde se budeš na vše ptát?:roll:
![]()
Jinak ne, toto je špatně…ráno si dej vločkovou kaši s ovocem, dopoledne 2-3 ks ovoce, oběd normální (maso, zel., příloha), svačina- jogurt, kefír, jog. náp., pečivo, prostě ne ovoce (ale nic se nestane, když to bude ovoce, jen je lepší bez ovoce), večeře to samé co oběd (v ideálním případě)
Dneska jsem třeba měla k večeři, no netuším pojmenování, vymyslela jsem si to, ale nakrájela jsem zeleninu, promíchala, uvařila půlku porce na osobu kus kusu, uvařený kus kus přidala k zelenině, ke které jsem ještě přimíchala majolku (tu nemusíš, dej si tam trochu jogurtu třeba) a k salátu s kus kusem jsem přidala plechovku tuňáka a vše zamíchala, bylo to vynikající… Máš tam bílkovinu (tuňák), zeleninu i nějakou přílohu (kus kus)
Jo a určitě dodržovat pitný režim, minimálně(!!!) 2 litry denně-voda, čaj (neslazený)…
@Zuzuku píše:
Moc dekuju za to co jsi napsalajá taky právě necitim hlad.. A přijde mi že toho není tak málo jako kazdej píše ale píše to kazdej..
semínka si určitě koupim.. Ale někde jsem cetla že ty zas tolik dietní nejsou.. A piju dost
chtěla bych do léta zhubnout 5kg myslis že to takhle půjde? Přes týden nesportuju :/
Zkoušela sis zapisovat do té tabulky na Stobu? Myslím, že jsem to radila tobě ![]()
@tamata

No…, ted jsem v 5.m tehotenstvi a nesetrim se v jidle a na dietu s…takze uz se tomu oproti vaze predtim skoro blizim