Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pincenza no jasne no, ale zas za to je odsoudit nemuzeme. Policie ma podle me v techto pripadech nejake postupy a oni je jen dodrzeli
ale nevim no, tohle fakt tezko soudit. V USA maji pry policajti narizene, ze musi v takovych pripadech utocnika ihned zneskodnit. Jak je to u nas nevim…
@marfra Maj v přísaze, že nesmí váhat nasadit svůj vlastní život pro ČR.
Tady zaváhali dva. Byli dva ozbrojený (snad nějakým způsobem vycvičený a na tydle případy připravený). Na jednoho. Ale policejní prezident řekl, že narozdíl od něj neměli situaci pod kontrolou.
To tak většinou bývá, že Policie když přijede k případu, nemá zatím situaci pod kontrolou.
Tak já nechci omlouvat naše policisty, mám tam známého a tohle asi nečekal nikdo. A co vím tak když tam Ti dva policisté vešli tak ten se kryl za barem a střílel po nich… A Ti lidi už byli asi mrtví. Brno je z Brodu daleko cca ta hodina.
@Bohďula nebyli mrtví, podle toho,,očitýho" svědka, co se ukrýval na záchodě, se tam střílelo ještě dlouho potom. ![]()
Tak oni nevěděli, jestli tam nemá ještě další rukojmí, jestle nejsou živí, prý to vypadalo, jak když sedí u stolu. Báli se, aby někoho netrefili. Ty dva chápu, policajti z malého oddělení, kteří se s tím nikdy nesetkali.
Je to fakt strasne
sleduji to porad.. a dnes jsem se divala na vypoved toho mladeho klucinu jak zachránil sebe, kamarada a jeste jednoho hosta..klobouk dolu, takhle jit proti silenci..
Taky jsem koukala na casy, za jak dlouho tam vletela sebranka a on se pak strelil..bylo to opravdu za dlouho..
Uprimnou soustrast pozustalym
@Pincenza No na nově byl chlap co mu zdrhnul…Prý tam ten magor došel a začal bezhlavě střílet, personál utekli zadním vchodem a ten ještě s jedným se schovali pod stolem…a že jak mu došli náboje ve chvilce pauzy po něm šel se židlou, ta utočníka trefila do krku a třem se podařilo uniknout předkem… Myslím že se to semlelo tak rychle že těžko to tu budem soudit ![]()
@marfra nemyslim,ze to byla chyba vylozene toho starosty, kdyz se dozvidal info od reporteru a policie se mu vlastne vysmala, ze mu nic sdelovat nemusi ![]()
@Pincenza ja nevim, tohle fakt nechci nejak soudit. Ti kluci, policajti, byla podle me jen mestska hlidka, ktera jela zkontrolovat co se tam deje, jestli ten telefonat neni jen nejaka „sranda“. Podle me nejtezsi cin, ktery mestska policie resi je rvacka nebo kradez. Na tohle podle me cviceni nejsou, to vidim v Pze, tam na mestskeho policajta berou snad fakt kazdeho. Takze nechci soudit, jestli meli zasahnout nebo ne. Co se tam vubec odehravalo.
@Moise chyba byla to co rekl. Jako chapu, ze si to v tu dobu asi neuvedomil, ale dost vazne ohrozil toho typka na zachode. Ve zpravach dnes prehrali ten jeho rozhovor, kolem 14 hod. rekl nazivo do televize, ze je tam manzel jeho sekretarky. V dobe, kdy tam byl stale strelec a mel tam pustenou televizi kde bezela CT24. Tohle byla podle me jeho chyba. Tim se ale nezastavam Chovance, ktery se prijel do Brodu akorat ukazat a kritizovat ![]()
@Moise bud jsem to cetla nebo to nekdo rikal v televizi, ted nechci kecat…ale i muj tata tam chodi na obedy a rikal, ze tam maji 2 televize pres obed pustene a na jedne bezi nonstop CT24 a na druhe je nejaky jiny program, sport nebo film…no vlastne ten na tom zachode to rikal. Uz jsem si vzpomnela. Ze slysel CT24 a porad si rikal, kdy uz o tom zacnou mluvit, kdy uz se zacne neco dit…
SLedujete ten speciál na Nově? Starosta prý řekl, že je schovaný někde v objektu, ne na záchodě. Navíc starosta obvinil policii, že nekonala. Že tam přišli před jednou, utekli a pak do 14.20 se nic nedělo. Že kdyby konali hned, tak ještě bylo co zachraňovat.
@vokishka jo a pak tam ten nějaký expert řekl, že těch 8 už bylo po smrti když tam Ti dvá policajti přišli…
@Bohďula A přitom je fakt, že to může teď už jen říct patolog, jak to bylo. Je těžké to hodnotit. Každý má svojí část pravdy. ALe nic to nemění na tom, že bych nechtěla někde sedět 2 hodiny na záchodě a čekat, kdy mě osvobodí. A v podstatě slyšet, že se nic neděje, nikdo nic nedělá.
Jako je hrozne, ze policie jednala až za dvě hodiny. Lide mohli ještě žít, ale bohužel bez pomoci zemřeli. Nechápu proč nic neudělali, teď se budou jen vymlouvat. Jak včera mohl ten chlap vědet, ze nežili? To je jen výmluva a omlouvání složek policie, kteří jen necinne přihlíželi. A policie ma na úmrtí těch nebohych lidi také velkou vinu. Kdyby zasáhli dříve, tak by třeba někoho ještě zachránili, stejně se pravdu nikdy nedovíme.