Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V noci spinkáme přepychově-na dnešek se vzbudila v 1:30 a pak až v 6h ráno,takže dobrý.
Jinak sem tam plačeme a nevíme proč? Ale to je prý normální.Jinak jsem docela unavená…a to mám jen jedno dítě,vy máte dvě,jak se to dá zvládnout?? ![]()
Krásný miminka
![]()
Jani, já musím zaklepat, že mám hodný kluky. Takovýhle dvě dítka jsou v pohodě. Oba jsou moc hodní.
Jani, malá je krásná
![]()
My zatím taky v pohodě, Adámek je taky hodnej a hrozně hezky mluví na Matýska, žádná žárlivost zatím nevypukla - klepu na dřevo
. Já to teda mám o něco lehčí než Káťa, jelikož Adam chodí do školky, tak jsem dopoledne i po obědě jen s Matym, tak je to v pohodě. Ale i tak je to dobrý, ono ty tříleté děti už jsou docela dost samostatné a dá se jim už leccos vysvětlit… Ovšem mít děti třeba po roce od sebe a třeba když ještě obě mají plíny atd., to teda musí být horší.
bobule2 píše:
holky je tu někdo z prostějova?
Dá se říct,že já ![]()
Ahoj Luci a Kači,tak podávám info,jak se nám daří.Dnes byla malá hrozně hodná,dopoledne jsem i vyžehlila,uklidila.Odpoledne na procházku,pak spinkala,papaní a zase spinkání.Po koupání a papání se jí jaksi nedařilo zaspat,ale už zase spinká.Je to zlatíčko.
![]()
Jen taková otázka do placu - jak často koupete? Mě v porodce říkali,že stačí každý druhý den.Mamka je z toho na vývrtku,ta by koupala každý den a v jedné diskuzi,kam chodím,tak tam jedna říkala,že jen 2× do týdne.
Jani,
my koupeme Matyho obden. Jeden den do vaničky a jen vodou, žádné mýdlo, pěny…nepoužívám. Po koupání jen natřu slunečnicovým olejem z lékárny. Další den ho jen otřu vlhkou žínkou. Párkrát už jsme nestíhali a tak se Maty koupal 1× za tři dny, dva dny jen omýt žínkou. V porodnici nám říkali, že se to nemá přehánět s koupáním atd. ![]()
Adámka jsme asi koupali každý den, už si to nepamatuju. Ale taky jen v čisté vodě a pak trochu děts.mýdla, nic víc. Asi v půl roce jsem dostala od kamarádky Johnsons koupel na dobré spaní a Adam se po ní úplně osypal, kůže se mu loupala jak šupiny z kapra
. Byli jsme i na kožním a doktorka říkala, že ten Johnsons je moc parfémovaný, dostali jsme mast a dobrý. Takže od té doby jsme nedávali do koupele vůbec nic. Až teď jak je větší, už mu to nevadí a dáváme i normální dětskou pěnu.
Holky, teď se na mě Tomík tak krásně smál
![]()
Já koupu obden a myslím, že by stačilo i míň.
Tomovi se začla loupat kůžička, tak mi Dr. napsala olej do vody. K tomu jsem si koupila krém stejné značky a kůžička se mu opravdu spravila. Tak v tom pokračuju. Žádné mýdlo nedávám.
A když nekoupu, tak ho jen otřu žínkou.
Honzu jsem vůbec nekoupala. Jen jsem ho otírala žínkou. Koupal se poprvé v 8 měsících. Takže koupání 2× týdně si myslím, že taky není na škodu.
Ahojda,
tak jsme dnes byli u doktorky na kontrole a vážení s Matym, a máme pěknýho otesánka
![]()
Maty má už 4,5kg a za týden přibírá 32dkg
. Mazec
Adam měl 4,5kg až v 5ti týdnech, Maty už ve třech.
Však už jsem i některá bodyčka musela vyřadit, to samé čepičky
. Chjo, zase si neužiju žádný miminko, když je takhle velikej
![]()
S tím koupáním,já dávám do vody mycí emulzi od sebamedu a mažu olejíčkem taky od sebamedu.Kůžička se nám loupe na ručkách v záhybech,ale po namazání dobrý.Jak dojedeme sebamed,tak chci zkusit něco jiného,je to přece jen drahá značka.
Lucinko, tak to je chlapák. Pěkně přibírá
My jdeme dnes na vážení, tak jsem zvědavá.
Maty má zatím tmavé očka, že jo? A u Adámka to bylo brzy poznat, že bude mít modré? U některých dětí je to brzo poznat, jaké budou mít oči.