Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lucinka.K píše:
Kači,
zánět dobrý, mám ATB ještě na zítra a konec. Snad se to nevrátí.
Maty se už taky začíná smát přímo na mě, když na něj zblízka mluvím a směju se. Myslím, že ještě tak týden a bude to ten pravý usměv. Adam se smál v 5ti týdnech taky. Mám ho i vyfoceného a to má už úsměv ukázkovej.
My jdeme do poradny až v 6ti týdnech, tak jsem zvědavá jak rosteme. Tipuju, že má taky cca 5kg, těžkej už je pěkněJani,
ty grafy jsou i v očkovacím průkazu - tam vzadu je takový sešitek s povídáním o nemocech, kojení, očkování… tak na konci té knížečky jsou i grafy. Jinak v jedné knížce mám, že děti ve 4týdnech z lahve pijí 6× denně 90ml a ve 2 měsících pijí z lahve 6×denně 100ml. Ale to jsou tabulky. Hele, a tak můžete mít ten růstový spurt ne? Ten je okolo 3. a 6. týdne a okolo 3. a 6. měsíce. Trvá to asi týden a pak se to zase vrátí do normálu. Děti rostou do délky a proto najednou začnou mít víc hlad a častěji pijí.
Růstový spurt???Nevím o čem je řeč
Graf jsem v očkovací knížce fakt našla,se přiznám,že jsem si tu knížečku s povídáním ještě nečetla,není čas.Teď jsem dožehlila…
Kateřina33 píše:
Jani a tak ty kojíš a dokrmuješ? Nebo jak?
Přesně tak,kojím po 10min z každého prsu a pak dokrmuju Nutrilonem.Po tom císaři a stresu se mi to prostě nerozjelo.
![]()
Kači,jak jsi ty fotky udělala???Je to krásné.Ta s tím nebem za malým je náááádhernáááá
![]()
Jani, Lucinka to přesně tak píše. Růstový spurt znamená, že rostou do délky a mají potřebu víc pít.
Já jsem ve 3týdnech nezaznamenala, že by byl víc hladovej. Ale prý ten v 6 týdnech bývá víc znát. Tak uvidíme. zatím v poho.
A s tím kojením, nezkoušela jsi jí třeba častěji přikládat, víš aby se ti víc tvořilo mlíčko a abys jen kojila.
A nemá bolení? Prý některým dětem nedělá dobře, když se smíchá MM a UM. Že by prý měla být pauza mezi těmi mlíčky aspoň 2 hodiny ![]()
Kateřina33 píše:
Jani, Lucinka to přesně tak píše. Růstový spurt znamená, že rostou do délky a mají potřebu víc pít.
Já jsem ve 3týdnech nezaznamenala, že by byl víc hladovej. Ale prý ten v 6 týdnech bývá víc znát. Tak uvidíme. zatím v poho.A s tím kojením, nezkoušela jsi jí třeba častěji přikládat, víš aby se ti víc tvořilo mlíčko a abys jen kojila.
A nemá bolení? Prý některým dětem nedělá dobře, když se smíchá MM a UM. Že by prý měla být pauza mezi těmi mlíčky aspoň 2 hodiny
Kači,zkoušela jsem všechno-čaj na kojení,odstříkávat,přikládat častěji a nic.Ale asi se mlíčko nevytvořilo stresem…Bolení mívá sem tam,spíš je to malej vyčůránek,protože by se nejraději pořád chovala ![]()
No jooo, to jsou chytrolíni, Tom je taky přítulník.
Hmm, tak to s tím kojením je škoda. Máš to takhle složitější a pracnější.
Prý taky existují homeopatika na tvorbu mlíčka a prý to funguje ![]()
Lucinka.K píše:
takhle se začínáme cíleně smát![]()
![]()
Jé, to je nádherný. Tý jo, ale já bych ho nepoznala. Nemá míň vlásků?