Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jani, my máme Oilatum - přísadu do koupele a krém. Je to opravdu dobré. Tomík má kůžičku jak samet. A to se mu hodně loupala kůžička a všude, po Oilatum se mu to to krásně upravilo.
Káťo,
jojo, Adámek měl už očička světlejší. Schválně jsem koukala teď i na fotky a bylo už znát, že budou modrá. Maty je má zatím tmavší. I obočí mu stále tmavne a je výraznější, tak doufám, že mu to zůstane a bude tmavší po Petroj. I když pak nám nikdo neuvěří, že obě děti mají stejné oba rodiče, když jedno bude modrooké blond a druhé hnědooké a hnědovlasé
![]()
Oilatum? To jsem ještě neslyšela.To se dá sehnat asi jen v lékárně,že??
ahoj,
to bude právě super, každej bude jinej.
Známá to tak má taky, jeden kluk je tmavej okatej a druhej blondáček. Oba krásní.
janca84 píše:
Oilatum? To jsem ještě neslyšela.To se dá sehnat asi jen v lékárně,že??
jo, jo, v lékárně jsem to kupovala. Taky jsem to neznala, to mi doporučila dr.
Kateřina33 píše:
včera na vážení měl Tom 4,9 kg![]()
Téééda,vy rostete
Tak jen tak dál.
Káťo, dobrá váha
![]()
Já byla dnes na gyn. ambulanci v nemocnici, mám totiž zánět v prsu
Měla jsem ho i u Adámka, ale už 14 po porodu. Tehdy jsem dostala ATB a teď mi dali ty samé. Včera mi vylítla horečka na 38,5 a prso bolelo, dnes se mi na něm udělal červený flek, tak jsem si tam raděj zašla. Snad to vyléčím a už se mi to nevrátí ![]()
Jé, Lucinko, to mě mrzí. Jak to je možné, že se udělal? Když mimi dostatečně mlíčko odsaje, tak by se to nemělo dělat, ne? A Maty pije pěkně. Asi máš mlíčka moc a moc.
Snad se to brzy vyléčí. Kojit ale můžeš viď, s těmi ATB?
Káťo,
nevím z čeho to je. Prý i z ofouknutí, někdo na to prostě trpí. Taky jsem myslela, že když Maty pěkně pije, nehrozí to. Bohužel
Ale jojo, kojit můžu i s těma ATB, tak jsem ráda. Beru 2 denně a mám to na 8 dní. Horečka přešla už druhý den, paralen zabral. Prso teda ještě bolí a flek na něm mám furt, i mlíko z něj hůř teče, ale mělo by se to do týdne vrátit zpátky do normálu a mlíka být zase dost. Tak snad. Hlavně aby se to už neopakovalo.
Ahoj holky,tak nám je dnes měsíc,toto letí…Včera jsme byli v poradně-měříme 55cm (za měsíc 7cm,je to normální???) a vážíme 4,10kg.
Lucinko, tak jak to vypadá se zánětem?
Jani, teda to pěkně vyrostla. Koukala jsem na percentilový graf a roste ti ukázkově.
A jak jinak mimča? Je to síla, jak rychle rostou, Tom už je kus chlapa, je už za co chytnout
Doma jak si ho vážím, tak má už 5,3 kg.
Už se na vás smějou? Tom jen občas, ale je to krásný ![]()
Kateřina33 píše:
Lucinko, tak jak to vypadá se zánětem?Jani, teda to pěkně vyrostla. Koukala jsem na percentilový graf a roste ti ukázkově.
A jak jinak mimča? Je to síla, jak rychle rostou, Tom už je kus chlapa, je už za co chytnoutDoma jak si ho vážím, tak má už 5,3 kg.
Už se na vás smějou? Tom jen občas, ale je to krásný
Jo,jo…roste jako z vody.Kači,kde bych našla ten percentilový graf? Terezka se směje snad od prvního dne,dnes se smála ráno před odříhnutím
Ale vím,že to není ten pravý úsměv,na ten si ještě nějaký týden počkám.Říká se,že pravý úsměv je od 6.týdne,tak uvidíme.Malé bude v pátek 5 týdnů.Jinak nevím,jestli jí stačí 90ml mlíčka,co pije,protože dnešní noc jsem se moc nevyspala,plakala a když jsem ji dala k prsu,tak sála o sto šest a pak vypila 90ml mlíka.Tak nevím,jestli jí nedat víc.
Kači,
zánět dobrý, mám ATB ještě na zítra a konec. Snad se to nevrátí.
Maty se už taky začíná smát přímo na mě, když na něj zblízka mluvím a směju se. Myslím, že ještě tak týden a bude to ten pravý usměv. Adam se smál v 5ti týdnech taky. Mám ho i vyfoceného a to má už úsměv ukázkovej.
My jdeme do poradny až v 6ti týdnech, tak jsem zvědavá jak rosteme. Tipuju, že má taky cca 5kg, těžkej už je pěkně ![]()
Jani,
ty grafy jsou i v očkovacím průkazu - tam vzadu je takový sešitek s povídáním o nemocech, kojení, očkování… tak na konci té knížečky jsou i grafy. Jinak v jedné knížce mám, že děti ve 4týdnech z lahve pijí 6× denně 90ml a ve 2 měsících pijí z lahve 6×denně 100ml. Ale to jsou tabulky. Hele, a tak můžete mít ten růstový spurt ne? Ten je okolo 3. a 6. týdne a okolo 3. a 6. měsíce. Trvá to asi týden a pak se to zase vrátí do normálu. Děti rostou do délky a proto najednou začnou mít víc hlad a častěji pijí.
jo jo, Tom se taky smál ze spaní už od narození, ale ted už se směje vědomě.
Je k sežrání.
S těmi dávkami mlíčka to je asi individuální. Někomu stačí míň, někdo chce víc. Hlavně že prospívají.
Tom pije 8× denně a někdy si dá 90 a někdy 150. Většinou ale těch 110-120.
ty grafy jsou třeba tady http://www.zbynekmlcoch.cz/…tabulky.html