Dnesni(26/7) MF Dnes-priloha Ona Dnes-fejeton

4181
26.7.10 20:40

Dnesni(26/7) MF Dnes-priloha Ona Dnes-fejeton

Ahoj,
necetly jste nektera v dnesni Ona Dnes (pondelni priloha MF) fejeton na str.4 ? Je to o diskusnich webech pro tehotny a maminky :-)
Taky jsem se driv pousmivala, ale pak jsem jaksi podlehla (na rozdil od autorky fejetonu), i kdyz teda „manza, tuleni a tehu“ taky nemusim, to bych z pusy - resp. z ruky nevypustila :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
26.7.10 20:43
  • Citovat
  • Upravit
13415
26.7.10 20:48

Anielkho, mě to nejde otevřít :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
26.7.10 20:51

Jo jo, teď jsem chtěla vložit odkaz, kde se to dá přečíst.

Zrovna jsem to dočetla.
Pisatelka námi (co máme v mozku implantovaná chrastítka) dost opovrhla, ale je vidět, že diskuzí asi pročetla dost, dle těch zmiňovaných zdrobnělin :lol:

Jako tuto větu: „Nemůže naše tuleníčko s manžou ublížit našemu mimískovi?“ taky nemusím, taky bych ji z pera nevypustila. A rozhodně si nepřipadám, že mám v hlavě chrastítko.

Ale tak třeba autorku článku, ještě za nějaký ten pátek mezi námi přivítáme, za zvuku chrastítek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
26.7.10 20:52

k přečtení zde snad to půjde otevřít :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
26.7.10 20:56
Veruš1 píše:
Anielkho, mě to nejde otevřít :cry:

Mne to otevrit jde, nevim kde je problem :( , kdyztak je to na titulni strane idnes.cz (asi paty clanek (aspon pred chvili byl)) ;)

• Citovat
  • Upravit
485
26.7.10 20:59

Tak o těch slovech co někdo nesnáší se tu psalo, ale to bylo všeobecně.Na tomhle webu mě iritujou slova výše zmíněná v článku jako manža, tuleníčko, ale taky mudra, tchánovci…apod…Ale zas na druhou stranu mě to tu baví. :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
26.7.10 21:02

Hmmm, tak to je ono. Mě nejde IDOS, IDNES, proč, to nevím, píše mi to Bad Request :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
26.7.10 21:02

Autorka prostě nikdy miminko nečekala a zřejmě ani brzy čekat nebude…Já jsem se ráda v těhotenství do těchto zkratek a názvů ponořila a dnes mluvím již zcela normálně :-D A nevidím v tom naprosto žádný problém!

Myslím, že až autorka skutečně jednou otěhotní, tak se jí skoro bude chtít za ten článek omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
26.7.10 21:04

A rozhodně mi na cestě za miminkem přijde rozumější říkat tuleníčko, než psát „dnes jsme souložili“ prostě je to tak nějak tvrdé na tom miminkovském serveru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.7.10 21:07

Já jsem teda myslím až tak nepodlehla, používám hlavně „těhu“ - je to mnohem kratší a líp se to píše, než „těhotenství“, ale v normálním rozhovoru bych to neřekla…
Jsem ráda, že se tu můžu vykecávat, kamarádek na opravdové hovory moce není (nebo jsou daleko a vidíme se hodně málo) a aspoň trochu se tím utlumí ten pocit sociální izolace na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
26.7.10 21:16

Já jsem teda byla taky alergická na slovo těhule, teď už to jde mimo mně :lol:

No a já jsem na tento web zavítala prvotně pro informace. Hltala jsem vše kolem těhotenství, porodu, miminku. Je to přeci přirozené se na to připravit. A musím říct, že Emimino mi dalo mnohokrát víc, než nějaké příručky, weby nebo publikace na netu. Nad zkušenosti maminek prostě není :palec:
Navíc si tu můžete vybrat z několika verzí, názorů apod. A když se mi nějaké slovo nelíbí, ignoruji to, prostě to neřeším. Rozhodně nikoho za to nenapadám.
A je fakt, že „těhu“ je dobrá zkratka. V normální řeči to zní divně, to asi dost lidí nepoužívá.
Ale nebýt internetové komunikace, kdy by byly smajlíky, všmožné zkratky, přesmyčky a slova vzatá z angličtny? :nevim:
Prostě to vzniká za účelem usnadnění a urychlení komunikace… je to běžné. A pisatelka se zbytečně zaměřila jen na miminkovské weby. Na různých IT, herních a automoto fórech se také vedou nové druhy řečí. Jen se o tom zkrátka ještě nepíší články do OnaDnes. Navíc si myslím, že spousta čtenářek OnaDnes tyto weby zná, čte je a nebo do nich přispívá :wink:

Já například, kdybych si o tom článku nepřečetla tady v diskuzi, ani bych o něm nevěděla.
Takže paradoxně, my s chrastítkem implantovaným do mozku, tady její článek ještě šíříme dál :lol:. Nejspíš většina čtenářek toho článku, bude právě členkou nějakého mimi webu :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
26.7.10 21:21

No já už podobný článek četla v Reflexu v době,když jsem byla těhotná já.Abych pravdu řekla je mi jedno jak se kdo vyjadřuje,důležité je co chce říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.7.10 21:24

Hlavně, že v té diskuzi pod článkem jsou všeci drsní :lol: :lol: :lol:

Ale pochopila jsem to tak, že paní snad těhotná je…?

Jsou slova, která bych nenapsala, ale o inteligenci člověka nevypovídá to, kolik použije zdrobnělin.

Navíc, MM se tomu hrozně smál, jaká je tu banda slepic, že tak mluvíme, tak jsem mu připomněla, že tak mluví taky - ne teda těhu a tuleníčko, ale normálně říká mimíšek, bříško, ručičky, patičky, půjdeš papat, do vaničky, do vodičky :mrgreen: Odkdy zase proboha nejsou takové výrazy v souvislosti s miminkem či malým dítětem „povoleny“? Vždycky to bylo normální, jenže teď je in být za drsňáka. Takže ta, která utírá děcku p*del bude zřejmě lepší a inteligentnější matka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
26.7.10 21:25

Taky jsem na tenhle fejeton narazila zde,nevím,možná spoustu těch našich zkratek už nevnímám,nevadí my,ať si každý určité věci nazve jak chce,hlavní je,že ostatní rozumí a dokážou poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová