Do jaké míry řešíte osobní problémy na internetu?

Anonymní
13.6.14 19:44

Do jaké míry řešíte osobní problémy na internetu?

Ahoj holky,
jdu si vyslechnout vaše názory, raději anonymně 8o
Mám kamarádku, která žije facebookem, možná za celé dny nedělá nic jiného než, že čučí do monitoru. Poslední dobou mi příjde, že si z facebooku dělá tak trochu deníček. Řeší tam úplně všechno - od počasí, přes nočník, růst zubů až po hádky s manželem.
Teď jsme měly takový menší konflikt. Klidně do jedné skupinky napíše, že jí manžel zmlátil a kdo ví co ještě a pak se hrozně diví, že o tom ví strašně moc lidí :nevim: Řekla jsem jí, že tyhle věci má řešit s kamarádkou u kafe a ne to psát na veřejnou síť, kde si to může přečíst prakticky kdokoliv. Je hrozně dotčená :zed:
Mě nepříjde uplně normální řešit problémy ze soukromého života (plínky a růst zubů u dětí budiž) na veřejné síti. Jsem nenormální jenom já? Že hned každou hádku doma nezveřejním na „fejs“? Že nehledám rady od virtuálních „kamarádů“? Do jaké míry se chodíte veřejně radit?
Díky všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.6.14 19:47

Osobní život neřeším na netu vůbec :think: to patří do rodiny, do vztahu, ne na net.. někdy, když mám mizernou náladu, tak na FB se to odrazí ve výběru písničky, ale jinak nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
13.6.14 19:48

FB pouzivam, ale velmi omezene, nepisu prakticky zadne statusy, nic co doma delame, resime. davam pouze fotky deti, protože mam většinu kamaradek daleko, ale profil mam pro ostatní lidi zamknuty

to prozivani svého života před socialni site vůbec nechapu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.6.14 19:49

Soukromí si hlídám a veřejně jej nesdílím, protože si sebe sama vážím. FB nepostrádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.14 19:51

Tak to jsem ráda, že na tohle nemám takovýhle názor jenom já :kytka: Večer jí dám diskuzi přečíst :cert:

• Citovat
  • Upravit
16744
13.6.14 19:54

Taky znám lidi, kteří na FB píšou každý prd :roll: přijde mi to k smíchu, když si přečtu, že kámošku bolí břicho, protože se přežrala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.6.14 19:54

Fb nemám, když už něco řeším, tak tady. Nemyslím si ale, že by na internet patřilo všechno. Taky mám kamarádku a hodně lidí ji nemá rádo, že prý pořád píše na Fb něco ve stylu: Jsem smutná, protože jsem doma sama. Miláček přijede až za hodinu, ťuti šmudli, milujinkuju ho moc:-* :roll: Vlastně prý tam píše hrozně moc blbostí a úplně všechno, co za den dělá. Já to neřeším, nečtu to, ale hodně kamarádek tímto chováním ztratila. Na jednu stranu facebook kritizuju, na druhou sem taky píšu osobní věci. Těžko soudit… Máme tady ale aspoň možnost anonymity, když je to něco osobního nebo intimního ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.6.14 19:56

Tak mě to přijde uhozené, FB od jisté doby mám, ale nemám na něm osobního vůbec nic a ty statusy taky nepobírám, kór když si mě přidávají do přátel i lidi, co mě neznaj a pak tam jsou jejich intimnosti ze života. No nicméně ale je to asi její věc, jako kamarádce by mi to bylo fuk, je dospělá, ať si žije jak chce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.6.14 19:57

Na FB neřeším nic osobního nemám tam statusy, dokonce ani fotky dětí tam nemám ty tam podle mého nepatří. Občas napíšu tady v uzavřence holkám soukromý věci, ale rozhodně ne takový jako jsi tady popsala ty. Mám ráda svoje soukromí, soukromí svých dětí a sledování si užiji dost od sousedů na to abych ještě dobrovolně něco sdílela s netem a naprosto cizími lidmi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.6.14 19:57
@araw píše:
Tak mě to přijde uhozené, FB od jisté doby mám, ale nemám na něm osobního vůbec nic a ty statusy taky nepobírám, kór když si mě přidávají do přátel i lidi, co mě neznaj a pak tam jsou jejich intimnosti ze života. No nicméně ale je to asi její věc, jako kamarádce by mi to bylo fuk, je dospělá, ať si žije jak chce :lol:

To, že na FB řeší banality a každý prd o její inteligenci a dospělosti moc nesvědčí. Bude asi jednodušší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.6.14 19:58

Já takový lidi nechápu. Taky pár takových znám. A nejlepší hláška pod takévými statusy je komentář: „Když o tom nic nevíš, tak se do toho nepleť!“ :mrgreen: Na FB znám lidi osobně, takže tam sdílím jen to, že jsem vdaná, mám syna a fotky. Bližší informace vědí ti, s kterými se často scházím.
Na tomto fóru jsem vlastně anonymní a stejně tady píšu jen to, co by mi nevadilo, kdyby někdo věděl.
Víc věcí ví jen holky ve skupinkách.

• Citovat
  • Upravit
4658
13.6.14 19:58

Neřeším své soukromí o FB, přijde mi to trapné a nevhodné…fotku tam občas nějakou dám, aby třeba mí příbuzní a známí viděli, jak dcera roste, ale tot vše…žádné statusy apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.6.14 19:59

Já na FB profil nemám a mít nebudu. Ale nechápu, proč by se Tvá kamarádka nemohla chovat, jak se chová? Pokud chce sdílet doslova „každý prd“, ať to sdílí… Je dospělá, svéprávná… Tobě to tak moc vadí, že potřebuješ pro podporu Tvého názoru tuto diskuzi? Navíc vystupuješ jako anonym - promiň, ale to zase nepřijde normální mně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
13.6.14 20:01

Nejlepší je moje sestra, která napíše nějaký záhadný status typu,,bojím bojím,, a když se jí někdo zeptá, co se děje, tak napíše, že to nechce veřejně řešit. To mě fakt baví.
Jinak na FB píšu většinou humorné zážitky ze života, vkládám vtipy a kvůli příbuzným a vzdáleným kamarádkám vkládám pár fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65422
13.6.14 20:02

Neřeším na fb, ani tady
V soukromé skupině ano, jsme tam s holkama uz přes 5 let takze to tak nějak vyplynulo, ze si postezujeme
Na fb mě baví třeba
Miluju tě a píše to ženská chlapovi který sedí vedle ni a na to ji odpoví :roll: ja tebe taky :mrgreen:
Asi se doma nebaví spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová