Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ještě počkám na květnovou výplatu ale jinak teda se mám obrátit na zaměstnavatele? všechny papíry a dokumenty jsem doložil, podepsal ty fialový papíry. vše bylo vpořádku.
Tomáši,
zaměstnavatel to měl zúčtovat nejpozději v březnové výplatě, měl jste to tedy dostat v dubnu při výplatním termínu.
Pokud zaměstnavatel roční zúčtován neudělal, požádejte ho, aby Vám vystavil potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách na dań, aby Vám vrátil všechny originály potvrzení (jestli máte třeba životní pojištění, důchodové připojištění, úroky z hypotéky nebo z úvěru ze stavebního spoření a případně další). Pak podáte daňové přiznání na finančím úřadu, kam patříte podle místa bydliště. Finanční úřad Vám přeplatek na daních vrátí.
Na Vašem místě bych se ještě zajímala o to, proč zaměstnavatel roční zúčtování neudělal. Příští rok bych se už spolehla jen na sebe.
No minulý rok jsem se na to vykašlal a jen podepsal ty fialový papíry a na daních mi vrátily i tak. minulý rok jsem byl u jiného zaměstnavatele a tuten rok jsem zase u jiného. za minulý rok jsem to dal bývalýmu zaměstnavateli. děkuji mockrát za odpověď. hned zítra se tam stavím a zjistím co a jak. udělám vše podle vašich rad. krásnou doubrou noc.
Ja jsem je podával v pulce unora a taky je ješte nemam rekli mi na finančáku ze budou vyplaceny na učet do konce dubna tak cekam a myslim ze drive to nebude. ![]()
@karlos09 píše:
Ja jsem je podával v pulce unora a taky je ješte nemam rekli mi na finančáku ze budou vyplaceny na učet do konce dubna tak cekam a myslim ze drive to nebude.
ne DO konce, ale vážně až na konci dubna
ti, co to mají ve výplatě to samozřejmě dostanou dříve, ti, co si je dělali sami si musí počkat..
@Acinore stát na to má 30 dní od vyměření a vyměřit daň tzn. i přeplatek lze nejdříve k termínu pro podání tj. 2.4. Od tohoto data, bude-li vyměřeno ve shodě s přiznáním se počítá ta lhůta. Vrací většinou průběžně v průběhu dubna, jak se jim to dostane pod ruku ![]()
@jikli píše:
@Acinore stát na to má 30 dní od vyměření a vyměřit daň tzn. i přeplatek lze nejdříve k termínu pro podání tj. 2.4. Od tohoto data, bude-li vyměřeno ve shodě s přiznáním se počítá ta lhůta. Vrací většinou průběžně v průběhu dubna, jak se jim to dostane pod ruku
Přesně tak.
Holky, manžel si letos nechával dělat daně u jiné učetní a podávala mu to na fů 12,2,2010 chci se zeptat kdy se to vyplácí složenkou? Manžel to míval od zaměstnavetele již v unorové výplatě, mám strach aby to neposlali až v květnu. mají mu vracet 35,000,– a ta učetní mu řekla že do 30 dnů by měl mít peníze.
@-Sára je jedno, kdy to podala účetní, vrátit lze až po konkludentním vyměření, tzn. nejdříve v průběhu dubna, protože nejdříve může být vyměřeno k 2.4…může se stát, že skutečně peníze přijdou až na začátku května, to ale nechci strašit..jinak složenkou se vyplácí stejně jako vratky na účet, je tam jen jiný nějaký zúčtovací symbol ![]()
@Hanula1212 píše:
Přesně tak.
Píšu jen to, co řekli mně, že je mám očekávat na konci dubna (podáváno v půlce února), oni vždycky radši říkají nejzazší termín, aby na ně lidi nenadávali ![]()
Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo z Ovy a jestli už přišly daně co si podávali sami… Moc děkuji za odpověď ![]()
@Luciusverus píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo z Ovy a jestli už přišly daně co si podávali sami… Moc děkuji za odpověď
ja ale zatim teda nic
Toto myslím neřeší úřad, ale zaměstnavatel, ten by Vám to měl zúčtovat ve mzdě (pokud jste podepsal „růžové“ prohlášení).