Do kdy se vyplácejí daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonynní
12.5.11 21:03

Toto myslím neřeší úřad, ale zaměstnavatel, ten by Vám to měl zúčtovat ve mzdě (pokud jste podepsal „růžové“ prohlášení). :-)

• Citovat
  • Upravit
Bougee
14.5.11 13:24

ještě počkám na květnovou výplatu ale jinak teda se mám obrátit na zaměstnavatele? všechny papíry a dokumenty jsem doložil, podepsal ty fialový papíry. vše bylo vpořádku.

• Citovat
  • Upravit
JaSe
14.5.11 19:36

Tomáši,
zaměstnavatel to měl zúčtovat nejpozději v březnové výplatě, měl jste to tedy dostat v dubnu při výplatním termínu.
Pokud zaměstnavatel roční zúčtován neudělal, požádejte ho, aby Vám vystavil potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách na dań, aby Vám vrátil všechny originály potvrzení (jestli máte třeba životní pojištění, důchodové připojištění, úroky z hypotéky nebo z úvěru ze stavebního spoření a případně další). Pak podáte daňové přiznání na finančím úřadu, kam patříte podle místa bydliště. Finanční úřad Vám přeplatek na daních vrátí.
Na Vašem místě bych se ještě zajímala o to, proč zaměstnavatel roční zúčtování neudělal. Příští rok bych se už spolehla jen na sebe.

• Citovat
  • Upravit
Bougee
16.5.11 23:16

vrácení daní

No minulý rok jsem se na to vykašlal a jen podepsal ty fialový papíry a na daních mi vrátily i tak. minulý rok jsem byl u jiného zaměstnavatele a tuten rok jsem zase u jiného. za minulý rok jsem to dal bývalýmu zaměstnavateli. děkuji mockrát za odpověď. hned zítra se tam stavím a zjistím co a jak. udělám vše podle vašich rad. krásnou doubrou noc.

• Citovat
  • Upravit
karlos09
12.3.13 09:36

Ja jsem je podával v pulce unora a taky je ješte nemam rekli mi na finančáku ze budou vyplaceny na učet do konce dubna tak cekam a myslim ze drive to nebude. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Elessar
12.3.13 09:39
@karlos09 píše:
Ja jsem je podával v pulce unora a taky je ješte nemam rekli mi na finančáku ze budou vyplaceny na učet do konce dubna tak cekam a myslim ze drive to nebude. :nevim:

ne DO konce, ale vážně až na konci dubna :) ti, co to mají ve výplatě to samozřejmě dostanou dříve, ti, co si je dělali sami si musí počkat..

• Citovat
  • Upravit
jikli
12.3.13 10:02

@Acinore stát na to má 30 dní od vyměření a vyměřit daň tzn. i přeplatek lze nejdříve k termínu pro podání tj. 2.4. Od tohoto data, bude-li vyměřeno ve shodě s přiznáním se počítá ta lhůta. Vrací většinou průběžně v průběhu dubna, jak se jim to dostane pod ruku :)

• Citovat
  • Upravit
8506
12.3.13 12:21
@jikli píše:
@Acinore stát na to má 30 dní od vyměření a vyměřit daň tzn. i přeplatek lze nejdříve k termínu pro podání tj. 2.4. Od tohoto data, bude-li vyměřeno ve shodě s přiznáním se počítá ta lhůta. Vrací většinou průběžně v průběhu dubna, jak se jim to dostane pod ruku :)

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
12.3.13 13:42

kdy přijdou letos daně složenkou?

Holky, manžel si letos nechával dělat daně u jiné učetní a podávala mu to na fů 12,2,2010 chci se zeptat kdy se to vyplácí složenkou? Manžel to míval od zaměstnavetele již v unorové výplatě, mám strach aby to neposlali až v květnu. mají mu vracet 35,000,– a ta učetní mu řekla že do 30 dnů by měl mít peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
12.3.13 13:43

Podávala mu to 12,2,2013 :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jikli
12.3.13 13:50

@-Sára je jedno, kdy to podala účetní, vrátit lze až po konkludentním vyměření, tzn. nejdříve v průběhu dubna, protože nejdříve může být vyměřeno k 2.4…může se stát, že skutečně peníze přijdou až na začátku května, to ale nechci strašit..jinak složenkou se vyplácí stejně jako vratky na účet, je tam jen jiný nějaký zúčtovací symbol ;)

• Citovat
  • Upravit
Elessar
12.3.13 13:57
@Hanula1212 píše:
Přesně tak.

Píšu jen to, co řekli mně, že je mám očekávat na konci dubna (podáváno v půlce února), oni vždycky radši říkají nejzazší termín, aby na ně lidi nenadávali :D

• Citovat
  • Upravit
509
13.3.13 10:27

Nam to účetní podávala 5.3.tak jsem zvědavá kdy to dojde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.13 09:32

Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo z Ovy a jestli už přišly daně co si podávali sami… Moc děkuji za odpověď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ktwnety
18.4.13 16:14

ostrava

@Luciusverus píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli tady je někdo z Ovy a jestli už přišly daně co si podávali sami… Moc děkuji za odpověď :mavam:

ja ale zatim teda nic

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák