Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@adela.n zdravím, pokud jste přiznání dávala na úřad, kam patříte, bude to jejich chyba
také se mohlo stát, pokud nejste evidovaná, že to přeposlali na jiný úřad třeba podle bydliště v evidenci obyvatel, je fakt hodně možností, pokud podáváte přiznání poprvé jako nepodnikatel, kam vlastně „patříte“. Podle Vašeho RČ by v každém případě měli v centrální databázi zjistit, zda nejste vedena někde jinde. Jinak by Vám měli uznat původní datum podání, co nejdříve vyměřit a pak vrátit přeplatek, pokud by byl nějaký větší a trvalo jim to déle, mohl by vzniknout nárok na vyplacení diskontu. Hodně štěstí ![]()
Adnav dekuji moc..dane sem poprve nepodavalaa a podnikatel urcite nejsem..pani mi rikala ze me podle rc nemuze nikde najit, takze si mam vzit orazitkovane kopie co sem dostala a zajit za ni ve ctvrtek tak sem zvedava…ale dekuji moc ![]()
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli ještě někdo čeká na vyplacení daní na složenku my podávali 2.4 2013 a pořád ještě nic děkuji za odpověd ![]()
@jitka22h píše:
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli ještě někdo čeká na vyplacení daní na složenku my podávali 2.4 2013 a pořád ještě nic děkuji za odpověd
To už je divné. Zkuste si zavolat v pondělí na FÚ nebo se zeptat na poště. Složenky byste už dávno měli mít.
Ja sem dopadla tak ze sem musela jet na urad a tam mi rekli ze ztratili moji slozku, nastesti sem mela potvrzene kopie ze sem dane podavala, takze to nebyl zadny problem a penize mi do tydne prisli.
@Vickee Za 2015? Snad 2014,ne? Za 2014 ano, vratka dorazila v dubnu ve výplatním termínu.
@Bozka007 Samozřejmě že 2015, omlouvám se
Mě už daně poslali (zaměstnavatel), manžel si je dělal sám a právě stále nic ![]()
@Vickee Jak znám úřady, tak když mají vracet, dlouho jim to trvá a mají čas, ale jak musí občan platit, tak to musí být hned.
Ano, vratka nam dorazila vcera. Priznani jsme podavali 28.brezna datovkou.