Do kdy se vyplácejí daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
30.4.15 15:38

Tak dneska to přišlo. My se taky spíš báli, jestli jsme něco nepokazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
30.4.15 15:40

To mně nic nepřišlo, tak snad v pondělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.6.15 18:20

Mne jeste neprisli dane. uz nevim co delat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101776
2.6.15 18:29

@ewik06 Že by kontaktovat příslušný finančák, kam si podávala přiznání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
2.6.15 19:32

@ewik06 jasně zajdi si na finančák…pokud jsi to měla na složenku, tak ji mohla pošťačka hodit jinam a nebo na Tebe zapomněli úplně. To se stalo mně a tak jsem šla na fin. úřad a peníze mám doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
12.4.16 09:56

ucetni udelala chybu

Ahoj. prosim poradite, co delat, kdyz ucetni ve firme udelala chybu v dan. priznani a ted mi vratili mene na danich nez jsem dostavala kazdy rok? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
12.4.16 10:01

Chyba byla v ročním zúčtování které provádí zaměstnavatel nebo v daňovém přiznání, které jsi odevzdala na FÚ? A chyba byla v čem? Pokud udělala chybu mzdovka, musí ji opravit ona. Záleží na tom, v čem chyba byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
12.4.16 10:10

@Hanula1212 ktere provadi zamestnavatel. Jde o manzela-menil v zari praci, ale mel vsechny podklady, dle ucetni vse ok k danim. A ted to vypada, ze mu neodepsala me na danich. Prohlaseni jsem podepisovala v rijnu, mesic po jeho nastupu a ted v unoru to pry nebylo treba to prohlaseni. Ale cetla jsem, ze i to se melo odevzdavat. Dle jejich ucetni ne. Takze nekde visi +- 20tisic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
12.4.16 10:27
@evulkanov píše:
@Hanula1212 ktere provadi zamestnavatel. Jde o manzela-menil v zari praci, ale mel vsechny podklady, dle ucetni vse ok k danim. A ted to vypada, ze mu neodepsala me na danich. Prohlaseni jsem podepisovala v rijnu, mesic po jeho nastupu a ted v unoru to pry nebylo treba to prohlaseni. Ale cetla jsem, ze i to se melo odevzdavat. Dle jejich ucetni ne. Takze nekde visi +- 20tisic…

Pokud zaměstnavatel uděla roční zúčtování a nedal tam odpočet na manželku, není nic jednoduššího, než ať si manžel požádá o potvrzení z práce, udělá si daňové přiznání a zohlední vše, co skutečně odečítal a odečte vrácenou daň. Podá na FÚ - má na to tři roky. Ale pořádně si zkontrolujte, zda opravdu sleva na manželku nebyla uplatněna - ne vždy se automaticky vrací - pokud byl nižší příjem a sleva na manželku se neuplatní celá, pak ani vratka není celá.
Každopádně se o slevu na manželku žádá do 15.2 na prohlášení, kdesi žádá o RZD - na staně 4. Pokud to tam manžel nevypsal, účetní to pak neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
12.4.16 10:37

@mall1976 @evulkanov pokud manželka v prohlášení uvedena byla, musí chybu v ročním zúčtování opravit mzdovka. Nejdříve si vyžádejte výpočet daně, kde si odkontrolujte, zda mzdovka manželku uplatnila. Pokud ne a v prohlášení manželka uvedena byla, urgujte mzdovku, aby zúčtování opravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
12.4.16 10:52

@Hanula1212 To máte sice pravdu, ale lze se s účetní domluvit a nedělat opravu ročního zúčtování, ale podat to přes FÚ. Obě varianty jsou možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
12.4.16 11:00

@mall1976 a pak přijde kontrola FÚ a mzdovce to opraví a způsobí to jen problémy. Proč by měl někdo, kdo nemusí, podávat přiznání a čekat dalších 30 dnů na vrácení? Když někdo udělal chybu ať si ji opraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
12.4.16 11:08

Dekuji. Takze to tedy pujde napravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
12.4.16 11:12

@mall1976 @Hanula1212 a je nejaka lhuta, do kdy lze dodat tu opravu ci dodatek? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
12.4.16 11:44

Tak jestli tedy jsem se na netu dočetla správně, tak by to mělo být to Dodatečné daňové přiznání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák