Do kdy se vyplácejí daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2344
28.4.15 10:49

Ahoj,
můžu se zeptat na radu? Když člověk pracoval do konce roku a od ledna už ne, kdo měl podat přiznání? Zaměstnavatel nebo on sám? Rok předtím to dělal zaměstnavatel, tak ho nenapadlo, že by to měl letos podat on, tak snad jsme to nepo… :mrgreen: Případně dá se to nějak zpětně? Asi ne, co :think:
Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.4.15 10:51

@Basterao Pokud by do 15.2. „požádal“ bývalého zaměstnavatele, tak je to povinností zaměstnavatele, jinak ne. A jinak pokud měl pouze jedno zaměstnání najednou a měl vždy podepsané to růžové prohlášení poplatníka, tak není povinen DP podat, maximálně se okradl o nějakou vratku. A jinak je možné ho podat i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.4.15 10:52
@Bozka007 píše:
@Vickee Jak znám úřady, tak když mají vracet, dlouho jim to trvá a mají čas, ale jak musí občan platit, tak to musí být hned.

Opět klasické kecy… ty máš na podání DP a zaplacení daní 3 měsíce, finančák na vrácení měsíc, to mi moc nepřijde, že bys to musela jako občan platit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.4.15 11:32

Taky nám ještě nic nepřišlo a už začínám byt docela nervózní, jestli bylo správně vše vyplněno, atd.,nechci tam volat, minulé nebyla paní moc prijemna. takže :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.4.15 11:38

@lorael Kdyby byl problém, tak se ozvou, jinak mají na vyplacení čas do 4.5… a tomu, že nejsou příjemní se moc nedivím, mě by taky netěšilo, kdyby měla na zpracování hromadu přiznání a furt mě někdo rušil s hloupým dotazem, kdy už ty peníze přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.4.15 11:56

@j.a.n.i1 já jen doufám, ze jsem napsala správně číslo uctu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.4.15 12:56

@lorael Jo, tak to by mohlo způsobit zpoždění, to je fakt, protože to by zjistili buď až při zadávání (pokud mají kontrolu na reálnost čísla) nebo až když by se jim to vrátilo zpět, pokud neexistuje, nebo taky vůbec, pokud by ses trefila do cizího, ale ta šance zas není vysoká. A ty nemáš kopii přiznání? Já si ji vždy dělám, tak to pak člověk může zkontrolovat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.4.15 13:20

@j.a.n.i1Kopii mám ale bez toho c. úctu, protože nám to vždy vypracuje účetní a my jen podepiseme zadost a doplníme číslo úctu. psala jsem ho v rychlosti, radši jsem ho ještě zkontrolovala ale ted se mi honí všechno hlavou co kdyz jsem zamenila jediný číslo. ještě nikdy nám vrátka nepřišla az po tom 1.5.,minuly rok byli 25.na úctě, tak jsem z toho jelen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.4.15 13:50

@lorael Pokud si zaměnila jen jedno číslo, tak by to finančáku mělo v nejhorším přijít zpět, protože čísla účtu jsou kontrolována na dělitelnost nějakým prvočíslem, takže při chybě v jednom čísle by ses měla trefit do neexistujícího. Ale jinak tedy mě snad nikdy nepřišla vratka dřív jak v květnu a jak to vypadá, tak ani letos to nebude jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.4.15 13:55

@j.a.n.i1 no nezbývá nic, jen čekat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
28.4.15 15:15

Daně mi taky ještě nepřišly, ale podávala jsem 30.3., tak předpokládám, že mají do 30.4. čas…alespoň tak mi to paní vysvětlovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.4.15 15:17

@delfin.07 I kdybys je podala 1.3., tak mají čas do 4.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
28.4.15 15:20

@j.a.n.i1 aha, mně paní tady v Hradci kde jsem to podávala tvrdila, že do 30 dnů ode dne podání, no ale tak 4.5. bude už brzo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.4.15 15:22

@delfin.07 Nene, je to ode dne vzniku přeplatku a ten vzniká až uplynutí termínu pro podání, protože teoreticky můžeš do termínu podat další, když zjistíš, žes to první měla blbě. Pokud by se jednalo o situaci, kdy DP podávat nemusíš a podávala bys ho třeba až teď v dubnu, či později, tak tam už je to od data podání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
28.4.15 15:25

@j.a.n.i1 aha, tak děkuji za radu :)…je to mazec, čekám na daně na nemocenskou takže skvělí :), ještě že mám doma chlapa co má pravidelně výplatu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák