Do kolika musí být doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
529
5.9.22 22:38

Tak u nás to plánuji v těchto letech také max.19-19:30 hod. Teď je synovi 11a doma musí být max.do 18hod.,když je kolem baráku a vím, že hrají třeba basketbal, tak ho samozřejmě nechám dýl. V zimě po tmě ho courat nenechám.
My to jako děti měli na chození ven také hodně přísné a například ještě v 19 letech jsme museli být z diskotéky max.do půlnoci doma :lol: Já to dodržovala, ale sr…lo mě to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.9.22 22:39
@KKK85 píše:
tak vstává v 7… je to přesně to minimum 9hodin spánku.. ale je to jen to minimum co potřebuje 13ti leté dítě… říkám svůj názor… za mě je třeba spánku více. Před školou ve 13ti ve 20hodin spát…uplně max ve 21…nechápu proč by se děti měli venku tahat po 20hodin v tomto věku…

Absolutně neřešíme, kdy naše děti chodí spát, podmínka je, že musí ráno vstávat. V kolik chodí nevím, my už spíme :mrgreen:. Teď ještě nespí, před necelou hodinou usnul čerstvý prvňáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.9.22 22:42
@Lama Lama píše:
Jak už jsem psala, s tím časem nijak nepolemizuji, nemám zkušenost, pozdě domu chodit nechce, nemusím řešit.
V osm povinně spát ve třinácti mi přijde fakt uhozeny.
9 hodin mu stačí, unavený není, déle nespí ani o těch prázdninách.

Já ale myslím, ze o to nejde. Zakladatelka nikde netvrdí, ze dcera musí v osm spát. Jen, ze se nema co courat venku po setmění nebo v nočních hodinách ve 13 letech. S čímž naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
5.9.22 22:43

@KKK85 Já lítala od 15 po zábavách, doma o půlnoci. Nikdy se nic nestalo.
Dřív, než ve 23 stejně neusne, i když je v posteli okolo té 9.
Kamarádky chodí domů mezi 20 a 20.30, ona bydlí nejdál, tak proto ta 21. hodina.
Jak bude venku škaredě, bude chodit domů dřív nebo ven vůbec nepůjde.
Já chodím spát mezi půlnocí a 1, vstávám v 6. Jsme všichni ponocovači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
5.9.22 22:43
@Tichošlápek píše:
Já ale myslím, ze o to nejde. Zakladatelka nikde netvrdí, ze dcera musí v osm spát. Jen, ze se nema co courat venku po setmění nebo v nočních hodinách ve 13 letech. S čímž naprosto souhlasím.

Vždyť já nereagovala na zakladatelku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.9.22 22:44
@Lama Lama píše:
Vždyť já nereagovala na zakladatelku ;)

Teď to docitam. Pardon pardon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
5.9.22 22:45

Já si myslím že jiné je to pro kluka a jiné pro holku. Kluci by měli obecně spát déle ale zase holky jsou venku ve větším nebezpečí plus navíc u holek se to může venku v partě zvrhnout a třeba znásilnění což u kluka tolik nebývá takže bych se taky poohlizela po bezpečnost u vás v obci zda je tam kriminalita drogy zneužíváné děti apod a pak se taky podívala jak to mají vrstevníci protože jsou hodné party a zlé party.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
5.9.22 22:49

@werakla V 19 jsem čekala první dítě, ale jsem starší ročník a bylo to tehdy normální. Takže nějaké „do půlnoci doma“ u mě nehrozilo 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
5.9.22 22:54

Skoro 13 letý zatím po večerech necoura. Ale pokud by chodil, tak přes týden max. do 19h. Než se naveceri, umyje, připraví do školy. Do 21h. musí být v posteli. Aby přišel ve 21h. domů, nepřipadá v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.9.22 22:55

Já jsem musela být ve 13 letech přes zimu max v 18 hodin doma. Když jsem chtěla do kina, které končilo později, mamka na mě vždy před kinem čekala. O prázdninách jsem mohla být venku do 20 hodin, když jsem dlouho prosila, tak mě nechala i do 21 hodin. Tak to trvalo do 15 let, ale potom jsem se začala bouřit a mamka svolila do půlnoci přes léto a víkendy, přes školní rok do 22h, ale musela jsem mít dobré známky😀 Samozřejmě jsem se musela každou hodinu hlásit sms. Od 17 let už to přestala řešit úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
5.9.22 22:57
@KKK85 píše:
tak vstává v 7… je to přesně to minimum 9hodin spánku.. ale je to jen to minimum co potřebuje 13ti leté dítě… říkám svůj názor… za mě je třeba spánku více. Před školou ve 13ti ve 20hodin spát…uplně max ve 21…nechápu proč by se děti měli venku tahat po 20hodin v tomto věku…

Ne, není to minimum. Ty jsi vyhrabal nějakou tabulku, kde dítě 6-13 let má spát 9-11hodin. Takže logicky to šestileté se bude spíše blížit jedenácti, trinactilete te devitce
Těžko ti pubos bude spát stejně dlouho, jako v šesti. To ten náš spal ještě ve školce po obědě dvě hodiny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
5.9.22 23:00

Asi bych taky viděla rozdíl v tom, jestli bydlíte ve větším městě, nebo třeba na vesnici. Na vesnici klidně do devíti, ve městě chci, aby byli do setmění doma.

Vážně někomu jde takhle staré dítě v 8 do postele? 8o to jsem nezažila ani u jednoho z děti za celou dobu, co jsou na světě, natož teď v pubertě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
5.9.22 23:01
@KKK85 píše:
Za mě by děcko ve 13ti mělo jít před školou spát dříve… max. ve 21hod. Klidně i dříve, podle mě je spánek pro dítě důležitý. Ve 13ti by stále mělo být 9-11 hodin denně. Pak se doporučuje cca 8-10. Pokud jde spát v těch 22hodin stíhá tak stěží těch 8 hodin.

No to je sice hezký, ale každý má jinou potřebu spánku, to nejde tak brát. Já chodil na druhém stupni spát kolem půlnoci, dříve jsem prostě neusl, tak na co bych čuměl do stropu. Ráno jsem normálně v šest, v půl sedmé vstal a fungoval. Od začátku střední spím pět hodin, déle spát nevydržím. Na druhém stupni jsme mohli být venku, pokud byla škola druhý den, do devíti. On kolikrát i trénink byl do sedmí, než jsme dojeli, ještě jsme venku pokecali a bylo devět hned. Myslím, že je rozdíl přijít ve dvě domů hodit tašku a přijít v devět a je rozdíl, odpoledne napsat úkol, splnit nějakou povinnost (vysát, vyzvednout sourozence, naskládát myčku), jít ven, pak na trénink nebo někam třeba s rodiči, kolo, brusle a pak jít zase na dvě hoďky ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
5.9.22 23:03
@Lama Lama píše:
Ne, není to minimum. Ty jsi vyhrabal nějakou tabulku, kde dítě 6-13 let má spát 9-11hodin. Takže logicky to šestileté se bude spíše blížit jedenácti, trinactilete te devitce
Těžko ti pubos bude spát stejně dlouho, jako v šesti. To ten náš spal ještě ve školce po obědě dvě hodiny. :roll:

Mohla byste mi to tu zapnout prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
5.9.22 23:05

Do sedmi a tecka. Nediskutovala bych :lol: ma taky ukoly, pripravu do skoly, hygienu a spanek. V pul desate v pelechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí