Do kolika musí být doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3792
6.9.22 07:39

Tak ono je tady dost i regionální rozdíl. V Praze je normální pro děti vstávat po 7:30. lidi chodí do práce na 9. Tak je normální chodit spát později. Pokud někdo budí dítě 6:30 8o tak to je „trošku“ jiný svět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
6.9.22 07:41
@Sisika9 píše:
Tak ono je tady dost i regionální rozdíl. V Praze je normální pro děti vstávat po 7:30. lidi chodí do práce na 9. Tak je normální chodit spát později. Pokud někdo budí dítě 6:30 8o tak to je „trošku“ jiný svět :nevim:

V Praze nezačíná škola v 8hodin???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.9.22 07:54
@KKK85 píše:

Kluk třeba 2× týdně začíná až druhou hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
6.9.22 07:59

Pátek, sobota bych asi do těch devíti nechala, přes týden ne kvůli školní přípravě. To tak maximálně 19.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.9.22 08:05
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě do kolika hodin musí být vaše deti-dcery doma ve věku cca 13-14 let. Teď kdy je celkem brzy tma a jde se druhý den do školy. Dceři se zdá být málo venku do půl osmé, že prý ostatní můžou být do devíti. Vznikla z toho hádka, že jsem přísná a toxicka až z toho brečela. Navíc přišla stejně pozdě. A to byla doma odpoledne. Řekla jsem jj ať chodí ven odpoledne a večer bude doma. Prý nechápu, že večer je to nejlepší. Jak to máte vy?

Dceři je 12… Během roku může být venku do 18 ti pokud má hotové věci do skoly..a dokud je světlo. az se bude brzy stmívat tak asi půjde ven po škole a úkoly bude dělat potom.. pak je vecere, umyt..může být na PC nebo mob a v devět jde spát…starší dcera tak od 14 ti to ma o hodinu posunuté..ale stejně nikam nechodí, spíš o vikendu..má hodně učení a nebo si ráda doma večer čte..
Ve 13-14 bych ji rozhodně nedovolila lítat venku po večerech…možná až o prázdninách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.9.22 08:09
@KKK85 píše:
Od kamarádky dcera chodí spát brzo a její spolužáci že o přestávkách usínají na lavicích… třída 9. a ty děcka chodí spát 23-půlnoc… od muže dcera ve 14ti chodí spát taky tak cca 23hod… a pak příjde ze školy pak spí dvě hodiny…ale hlavní že pak je na mobilu se spolužáky do půlnoci… tohle mi příjde pošahané. Dcera má zatím 6let, teď je prvnák…chodí spát už po půl osmé. Usíná hned, ráno budíme o půl sedmé. Ve 12-13ti letech počítám že bude spát v těch max. 21hodin... před devátou do postele a hotové. Já musela do 15ti být v 20 hodin v posteli a spát… nebavil se nikdo s nami. O víkendu, prázdninách neřeším… ale i tak nevidím důvod jako dcera od muže o prázdninách chodila spát půlno i jedna dvě ráno, a pak ji volal muž v 10-11 hodin dopoledne a ještě spala…

nO a jsme doma, takže teorie vycházející ze zkušenosti s šestiletákem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
6.9.22 08:37

Potřeba spánku je individuální, mění se věkem.
Dcera 14, létě když je světlo, může být do devíti, o prázdninách do půl desáté. Přes školu (kromě těch letních měsíců) do osmi. Ale většinou takhle večer se vrací, když je u nějaké kámošky a vrací se domů autobusem.
Ale v pátek byly holky u kamarádky na zahradě, opékaly špekáčky a přijela autobusem v půl desáté.
Když ji bylo 12, byla to větší divočina…

Přes týden chodí spát kolem jedenácté, budí se sama před šestou.
O víkendu klidně prospí dopoledne a to neponocuje, ale před jedenáctou prostě neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
6.9.22 08:38
@Lama Lama píše:
nO a jsme doma, takže teorie vycházející ze zkušenosti s šestiletákem. :nevim:

Ale hold bude chodit ve 12-13ti spát max. ve 21, spíše před devátou bude v posteli jak je škola.. Od muže dcera 12let u nás o prázdninách taky chodila max. 21:30-22… doma at si chodí klidně o půl noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
6.9.22 08:39
@Lama Lama píše:
nO a jsme doma, takže teorie vycházející ze zkušenosti s šestiletákem. :nevim:

Ale já koukám i kolik prvňáku chodí spát před školou o půl desáte i pozdějí… prostě nejsem s tímto ztotožněná, za mě je spánek důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.9.22 08:42
@KKK85 píše:
Ale já koukám i kolik prvňáku chodí spát před školou o půl desáte i pozdějí… prostě nejsem s tímto ztotožněná, za mě je spánek důležitý.

A jak donutíš dítě ke spánku, když se mu nebude chtít? :think:

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
6.9.22 08:43
@KKK85 píše:

Když jsem chodila na základku, tak jsem měla školu 2 minuty chůze z bytu. Takže mi stačilo vstávat v 7:30.

• Citovat
  • Upravit
12214
6.9.22 08:47
@KKK85 píše:
Ale hold bude chodit ve 12-13ti spát max. ve 21, spíše před devátou bude v posteli jak je škola.. Od muže dcera 12let u nás o prázdninách taky chodila max. 21:30-22… doma at si chodí klidně o půl noci…

Tak to ti přeju hodně štěstí :D, jako nikoho spát nedonutíš. Možná bude v devět v posteli a pak 2 hodiny čučet do stropu…
Ale je možné, že tvoje dítě má a bude mít větší potřebu a v těch devět ve 13 spát bude :nevim: ale osobně tedy takový případ neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
6.9.22 08:52
@Pitaya1 píše:
A jak donutíš dítě ke spánku, když se mu nebude chtít? :think:

tak neříkám že budu dceru nutit spát ve 20hodin ve 12-13ti letech… ale pokud půjde v tomto věku cca ve 21hodin do postele tak si nemyslím že je to tak strašně brzo, a nevidím důvod aby dítě chodilo spát ve 23hodin když ráno vstává v 6:30 do školy (naspí tak 7,5 hodiny a to s bídou..)..toho spánku je pak málo prostě…děti jsou unavené, nesoustředěné…vidím to i na manželových dětech…k nám jezdili s kruhy pod očima, ráno v sobotu pak spali do 10-11ti hodin.. proč jako? Raději pojedu na výlet… myslím že těch 8-9hodin má naspat i puberták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
6.9.22 08:53
@evi3 píše:
Tak to ti přeju hodně štěstí :D, jako nikoho spát nedonutíš. Možná bude v devět v posteli a pak 2 hodiny čučet do stropu…
Ale je možné, že tvoje dítě má a bude mít větší potřebu a v těch devět ve 13 spát bude :nevim: ale osobně tedy takový případ neznám.

A já znám spoustu dětí co chodí spát ve 21hodin i dříve v tomto věku. Pokud je zvyklé tak prostě tak usne… jakože je normální chodit spát ve 23hodin a spát 7,5-8hodin v tomto věku?? Nesouhlasím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.9.22 08:55
@KKK85 píše:
tak neříkám že budu dceru nutit spát ve 20hodin ve 12-13ti letech… ale pokud půjde v tomto věku cca ve 21hodin do postele tak si nemyslím že je to tak strašně brzo, a nevidím důvod aby dítě chodilo spát ve 23hodin když ráno vstává v 6:30 do školy (naspí tak 7,5 hodiny a to s bídou..)..toho spánku je pak málo prostě…děti jsou unavené, nesoustředěné…vidím to i na manželových dětech…k nám jezdili s kruhy pod očima, ráno v sobotu pak spali do 10-11ti hodin.. proč jako? Raději pojedu na výlet… myslím že těch 8-9hodin má naspat i puberták.

Jsem na tebe zvědavá, až budeš mít dítě v tomhle věku :lol: Taky jsem si se 6 letym dítětem naivně myslela, jak bude ještě v 11 chodit spát nejpozději v 9. Vzdala jsem to poté, co pak hodinu čumákoval do stropu a stejně nespal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML