Do léta zhubnout - přidáte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59409
21.1.20 14:07

@Lenka_Hal já měla často ketony v moči v těhotenství. Prý dítě hladovělo, po porodu to dle váhy moc nevypadalo :lol: Rozhodně jsem nejedla bez sacharidů ale je fakt že ty nevolnosti jsme měla celé těhotenství tak jsem jedla méně, ale i před spaním jsem měla menší svačinu a ketony v moči furt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
21.1.20 15:24
@Lenka_Hal píše:
Ach jo..
Glykogen je sacharid. Jeho nedostatek zpusoben nedostatem sacharidu ve strave. Kdyz nejis nic, nejis ani sacharidy. Ketoacidoza neni ketoza. Ketoza nani vzdy pust.
Tak ja uz bezim…

No a kde tvrdím něco jiného? Proč Ach jo? Já jsem přece nikde nepsal, že Ketoacidoza = ketoza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
21.1.20 15:48
@Gnaar píše:
No a kde tvrdím něco jiného? Proč Ach jo? Já jsem přece nikde nepsal, že Ketoacidoza = ketoza.

Jenže ty jsi napsal že v ketoze jseš i při diabetu.
Jenže to není ketóza ale ketoacidoza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
21.1.20 16:05
@Malike píše:
Jenže ty jsi napsal že v ketoze jseš i při diabetu.
Jenže to není ketóza ale ketoacidoza.

Ano příčinou ketózy může být i diabetes. Ale ketoacidóza je velmi nežádoucí stav, který může i ohrozit život (tzn. ketoacidózu lze považovat za extrémní a nekontrolovanou formu ketózy). Pro koho se asi vyrábějí ty papírky, na které si čůráte? :mrgreen: Pro keto-dietáře nebo pro diabetiky? :mrgreen: A když se diabetik vymočí na ten papírek, jakou tam asi tak chce mít barvu? Ale asi dost často se stane, že ta barva bude stejná jako u každé druhé keto dietářky. Tzn. že diabetik si hlídá, aby náhodou do ketoacidózy nespadl, ale bez ketonů v krvi většinou nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
21.1.20 16:17

@Gnaar jinak cca máš pravdu i když neúplně.
Když vyčerpaš všechny sacharidy z těla ven, zacnou játra produkovat ketony, ale celý ten proces, než se tělo adaptuje trvá dny až týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
21.1.20 16:25
@Malike píše:
@Gnaar jinak cca máš pravdu i když neúplně.
Když vyčerpaš všechny sacharidy z těla ven, zacnou játra produkovat ketony, ale celý ten proces, než se tělo adaptuje trvá dny až týdny.

Ta úplná adaptace taky asi nebude až tak potřeba. Třeba v CKD jsi bez sachrů jen 5 dní, 2 dny potom cukruješ. A docela to funguje dobře.

https://kulturistika.ronnie.cz/…i-dieta.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
21.1.20 16:27

Nechci tady provokovat :mrgreen:, ale

Populární ketodieta může zvyšovat riziko diabetu
 http://dialiga.cz/…iko-diabetu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.1.20 16:58

Přidám se ráda. Už jsem trochu začala. Každý den se snažím drepovat plus zarazujeme procházky a trochu jsem změnili jídelníček. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
21.1.20 17:35
@Gnaar píše:
Ano příčinou ketózy může být i diabetes. Ale ketoacidóza je velmi nežádoucí stav, který může i ohrozit život (tzn. ketoacidózu lze považovat za extrémní a nekontrolovanou formu ketózy). Pro koho se asi vyrábějí ty papírky, na které si čůráte? :mrgreen: Pro keto-dietáře nebo pro diabetiky? :mrgreen: A když se diabetik vymočí na ten papírek, jakou tam asi tak chce mít barvu? Ale asi dost často se stane, že ta barva bude stejná jako u každé druhé keto dietářky. Tzn. že diabetik si hlídá, aby náhodou do ketoacidózy nespadl, ale bez ketonů v krvi většinou nebude.

Tak zase…ach jo, tentokrat ale fakt velke ach jo. Je to jako bys srovnaval hubnuti cloveka kvuli rakovine zaludku a toho, co zacal behat. Povrchni projevy podobne, priciny diametralne odlisne. Zcela jine metabolicke stavy. :roll: Kdyz bude muj syn mit rekneme 3mM pri ketoze, bude mit energie na rozdavani a citit se skvele, pri STEJNEM mnozstvi keto latek pri ketoacidoze bude brecet bolesti a zvracet i cistou vodu. Staci?
Detaily si nastuduj, kdyz tak rad googlujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
21.1.20 19:19

@Lenka_Hal „Je to jako bys srovnaval hubnuti cloveka kvuli rakovine zaludku a toho, co zacal behat“.
Já to přeci takto nesrovnával. Pokud bych to, co jsem napsal, převedl na Tvé přirovnání výše, tak by to znělo asi takto: „Příčinou hubnutí může být kromě diety a pohybu také onemocnění“. Tak nevím, proč se rozčiluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
21.1.20 19:32
@Gnaar píše:
@Lenka_Hal „Je to jako bys srovnaval hubnuti cloveka kvuli rakovine zaludku a toho, co zacal behat“.
Já to přeci takto nesrovnával. Pokud bych to, co jsem napsal, převedl na Tvé přirovnání výše, tak by to znělo asi takto: „Příčinou hubnutí může být kromě diety a pohybu také onemocnění“. Tak nevím, proč se rozčiluješ?

A můžu se zeptat proč z cílené ketózy najednou děláš,,diabetickou nemoc,,?
Jinak pokud vím něco o cukrovce, tak zrovna ketóza je u prvního typu prakticky nebezpečná, defakto z ní rychle je ketoacidóza. Diabetik by ani ketolatky mít neměl, právě protoze se to u něj zvrhne.
A vůbec nechápu smysl tvé debaty.
Je na každém ať si drží dietu takovou jaká mu vyhovuje ne?
Nechápu ty tvoje,,rychlokvašky okopčeny z google,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
21.1.20 20:41

@Gnaar Tak momentalne si jen zobecnil, to co jsem napsala. Aniz bys pochopil pointu toho. Ketoza nevznika pri diabetu, Lepe receno, pri diabetu muze vzniknout, kdyz dotycny neji sacharidy/nebo vubec nic, kdyz dotycny diabetik nema INSULIN, pak vznika ketoacidoza. Je to proste uplne neco jineho. Zatimco ketoacidoza je narust ketonu spolu s narustem cukru (kvuli nedostatku inzulinu), coz uplne rozhodi rovovahu v krvi, denaturuje proteiny atd, pri ketoze je nutnou podminkou NAOPAK nedostatech sacharidu. Proste napsat, ze pri diabetu vznika ketoza, je totalni kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
21.1.20 20:48

@KahlanAmnel Já s takto zaměřenou debatou přeci ani nezačal. :mrgreen: Jen jsem reagoval na poznámky, že nechápu rozdíl mezi KT a ACDKT atp.

Ale chápu, jste tady na dietě, k tomu cukr na nule, to už může u někoho vyvolat podrážděnost a agresivitu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
21.1.20 20:54
@KahlanAmnel píše:
A můžu se zeptat proč z cílené ketózy najednou děláš,,diabetickou nemoc,,?
Jinak pokud vím něco o cukrovce, tak zrovna ketóza je u prvního typu prakticky nebezpečná, defakto z ní rychle je ketoacidóza. Diabetik by ani ketolatky mít neměl, právě protoze se to u něj zvrhne.
A vůbec nechápu smysl tvé debaty.
Je na každém ať si drží dietu takovou jaká mu vyhovuje ne?
Nechápu ty tvoje,,rychlokvašky okopčeny z google,,

Musim te opravit. Spoustu diabetiku uz jede v ketoze, neni to zadne unikum, a uplne staci jim hlidat cukr. Drzi ho v nizke hladine (muze jit hldina krevniho cukru i niz nez normalne). Obecne i potreba inzulinu klesne klidne i 20% a to i tzv bazalniho inzulinu, tedy toho, co telo potrebuje mimo jidlo. Je to prave proto, ze telo jede na ketony z velke casti. Aby z tohoto stavu doslo na ketoacidozu, musi nejdriv vylitnout cukr, telo nejakou dobu je v rekneme norlnim stavu, je nejaky zbytkovy inzulin i ketony a pak teprve se muze rozjet stoupani ketonu, ktere se ale uz produkuji, protoze cukr nemuze do bunek z krevniho obehu a spolu s ketony dohromady jsou pro telo pruser. V ketoze neexistuje neco jako vyssi krevni cukr, to se VYLUCUJE z principu. Tohle se uz nam stalo (staci nasadit spatne kanylu pumpy, kdyz je syn v ketoze), ale je to opravdu z jednoho extremu do druheho, trva to skoro pul dne, neni to postupny prechod, zavres jedny dvere, otevres druhe, to by jinak nebylo vyhodne, bylo by to docela rizikove :think:. U diabetika zjednodusene receno, opravdu staci jen hlidat cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
21.1.20 21:04
@Lenka_Hal píše:
@Gnaar Tak momentalne si jen zobecnil, to co jsem napsala. Aniz bys pochopil pointu toho. Ketoza nevznika pri diabetu, Lepe receno, pri diabetu muze vzniknout, kdyz dotycny neji sacharidy/nebo vubec nic, kdyz dotycny diabetik nema INSULIN, pak vznika ketoacidoza. Je to proste uplne neco jineho. Zatimco ketoacidoza je narust ketonu spolu s narustem cukru (kvuli nedostatku inzulinu), coz uplne rozhodi rovovahu v krvi, denaturuje proteiny atd, pri ketoze je nutnou podminkou NAOPAK nedostatech sacharidu. Proste napsat, ze pri diabetu vznika ketoza, je totalni kravina.

Ano jistě, jak sama píšeš „pri diabetu MŮŽE vzniknout“ (ketóza). A přesně toto jsem také jen okrajově zmínil ve svém příspěvku ve 13:52 (že diabetes MŮŽE být příčinou).

„Proste napsat, ze pri diabetu vznika ketoza, je totalni kravina.“
Tady si už ale trošku odporuješ. Protože popíráš své vlastní tvrzení výše, že
„pri diabetu MŮŽE vzniknout“ (ketóza)". Ona totiž s velkou pravděpodobností také vznikne a může přejít do ACDKT, ale vždycky nemusí (tady už bude záležet na více okolnostech).
Ketoacidoza je prostě jen následek nekontrolované ketózy, která se vymkla kontrole organismu z důvodu absence inzulínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková