Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@zrcadlo píše:
A jak teda vysvětlíš @lenka.hal, která je na low carb (dokonce na keto) už 8 let a úspěšně pracuje hlavou v zahraničí? Moje nejlepší kamarádka je na tom 3 roky, dělá kariéru v nadnárodní korporaci a mluví plynně třemi jazyky, a co víc - nakazila tím už dokonce dva členy představenstva
Pro někoho, kdo chce krátkodobý zázrak a vrátit se k prasení, to samozřejmě není. Ale rozhodně to není těžko udržitelný životní styl.
a tak jasně, že jo, proč by ne. Ale když se na to podíváš racionálně, tak to dlouhodobě není tělu prospěšné. A už to že se tam jí i minimálně ovoce!!! Je to dost podobné atkinsonově dietě, a to už jak víme, je velice nezdravé. Ale taky jedním dechem dodávám, že tenhle způsob stravování ( dlouhé roky) může někomu vyhovovat, ale těch je minimální procento.
@Dixies píše:
Nauč se to aspoň napsat správněA ano, jím tak a budu jíst trvale.
ježíš tak jsem si přehodila písmenka, hvězdo
a nezapomeň k takovému životnímu stylu vést i své děti ![]()
@KahlanAmnel píše:
Ne naštěstí jí tolik nepiju..jenže mám teď nějakou,,krizovku,, a vždy jsem si na to dala něco sladkého..teď nemůžu, krom soboty a najednou jsem se s váhou ani nehla.
Já si občas koupím zero pepsinu cherry.
@kve-tinka já takový názor beru od lékaře, který se tím zabývá, případně od člověka, který si touto stravou prošel a dokáže říci z vlastní zkušenosti co se dělo, co se zhoršilo, zlepšilo… Ale od lidí, co si přečtou tři články na netu a pak tady vykřikují svá moudra… To pro mě není směrodatné, promiň ![]()
@kve-tinka píše:
a tak jasně, že jo, proč by ne. Ale když se na to podíváš racionálně, tak to dlouhodobě není tělu prospěšné. A už to že se tam jí i minimálně ovoce!!! Je to dost podobné atkinsonově dietě, a to už jak víme, je velice nezdravé. Ale taky jedním dechem dodávám, že tenhle způsob stravování ( dlouhé roky) může někomu vyhovovat, ale těch je minimální procento.
A co nás nechat v tom žít…každá jsme si to zvolila a až umřeme na tuhle dietu, můžeš nám na náhrobní kámen vytesat, já jsem vám to říkala.
Jdeš hubnout nebo sis přišla házet svoje moudra, podpořena léta studiem o vlivu stravy na naše těla?
@kve-tinka píše:
ježíš tak jsem si přehodila písmenka, hvězdoa nezapomeň k takovému životnímu stylu vést i své děti
Nemusím je vést
Mají svůj rozum a stravují se tak také.
@Mia25 @KahlanAmnel mám naposloucháno dost podcastů, sleduji cesty různých lidí - dietářů, sleduji výživové poradce… ale jasně, jeďte si to svoje
a mimo to pracuji ve zdravotnictví a tak trošku mám přehled
a už končím ![]()
@Dixies píše:
Nemusím je véstMají svůj rozum a stravují se tak také.
@kve-tinka promiň, ale to asi většina z nám sleduje různé dietáře a má načteno
to, že pracuješ ve zdravotnictví pokud to není v souvislosti s dietami či výživou také moc neznamená… Několik mých příbuzných pracuje také ve zdravotnictví a rozhodně by takto rychle nesoudily, protože to není jejich obor (praktická, pediatrička, zubařka… )
@kve-tinka píše:Úžasný, tak sleduj je dál..
@Mia25 @KahlanAmnel mám naposloucháno dost podcastů, sleduji cesty různých lidí - dietářů, sleduji výživové poradce… ale jasně, jeďte si to svojea mimo to pracuji ve zdravotnictví a tak trošku mám přehled
![]()
a už končím
@Mia25 v práci spolupracuji s výživovým poradcem
ano, takové dietáře kteří si takovými nesmysly zničili aspoň na čas zdraví.
ale jak jsem psala, dělejte si co chcete, tohle je prostě diskuze a raz za čas si člověk přečte něco, co se mu nelíbí.
@kve-tinka píše:
@Mia25 @KahlanAmnel mám naposloucháno dost podcastů, sleduji cesty různých lidí - dietářů, sleduji výživové poradce… ale jasně, jeďte si to svojea mimo to pracuji ve zdravotnictví a tak trošku mám přehled
![]()
a už končím
Mám v rodině 3 lékaře, můj táta si s low carb zcela srovnal cukr a nepotřebuje léky (měl už cukrovku 2.typu) - jakmile z toho vyskočí, musí zase nasadit medikaci. Strejda (lékař) byl skeptický do doby, než viděl dlouhodobé výsledky u dvou dětí s diabetem 1.typu - prý tak stabilizovanou cukrovku už dlouho neviděl (nejprve prostudoval všechny výsledky a kroutil hlavou až pak se dozvěděl, že rodiny najely oproti obecným doporučením diabetologa na low carb - i ten diabetolog uznal, že to jsou výborné výsledky). U mých výsledků z krve (po cca roce low carb) už se nedivil, jen je pochválil.
Absence ovoce je u keto, v mírnější low carb verzi je prostor i pro to ovoce dostatečný. Atkinson co si tak pamatuju, tak je čistě o obrovském množství proteinů (což jde zcela proti low carb stravování, kde se naopak množství proteinů dost hlídá, aby si člověk neodrovnal ledviny).
Po prostudování opravdu odborných materiálů všichni ti lékaři potvrdili, že je to naprosto udržitelné stravování, které má ovšem obrovské riziko v tom, že ho řada lidí uchopuje jako možnost prasit (najedou čistě jen na pečené a smažené věci, nedoplňují dostatečným množstvím zeleniny, jedou kupovanou majonézu a majonézové saláty ve velkém apod.) - on je prostě rozdíl dát si kus masa a k tomu kopu zeleniny s kvalitním olejem, nebo se nacpat párky s majonézou bez té zeleniny). Bohužel je ten rozdíl i finanční, takže řada lidí chce rychle zhubnout, dělají to co nejlevněji, a pak jaksi dost kazí jméno tomuto druhu stravování.
@zrcadlo mám švagra taky lékaře.
O ketoze jsme debatu ještě nevedli.
Jinak ano…
To je přesně to co jsem psala..moudra a moudra ale prd ví.
První kec - mozek potřebuje cukry
A že LCHF a Atkinson jsou to samé.
Přesně, Atkinson je bílkovina dieta založena na mase.
O tom ale LCHF není.
To samé ten ketodiet, prodiet a co vím co ještě.
@zrcadlo děkuji, přesně takto vysvětlené (i kdyby to bylo negativní) by mi stačilo k tomu se zamyslet nad tím, jak se stravuji… ![]()
Ahoj mam taky věčné problémy s váhou a chci se zeptat low carb asi není vhodná pro vegetariana když jsem četla co bych mohla jist tak mi toho mo nezbývá.