Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dice píše:janicce píše:Ted jsem se divala na tom Shirazu to „tesco“ napsany neni stoji kolem 120Kč,normalne tak 400Kč, ale je to fakt jedno z nej vín co jsem pila(a troufam si tvrdit ze je z ceho vybiratDice píše:Moc děkuji za tipy
Ooooj téma pro mě jako stvořené!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Takže za mě: Shiraz, Gigondas pokud drazsi tak Chateu neuf de PapVšechny k sehnání v Makru, tescu (za lepsi ceny-mnohem, ale na zadni etikete je malym pismem pro Tesco…)
Do vinotéky se nejspíše nedostanu a do Makra mě zase nepustí s kočárem. Takže to Tesco bude asi ideální. Jen ten popisek „pro Tesco“
. Navíc ho mám za bukem
Vím, že tam mají veliký výběr vín. Tak snad něco vyberu.. Napíšu si to, co jsi mi napsala na papírek a vyrazím
![]()
) Dobře nakup!!!!
je na něj akce? To zkusím
moc se v zahraničních nevyznám, ale to zní dobře…určitě bych nekupovala ty levné, kol. 60 Kč za lahev,Francie, Itálie, Austrálie, to co nabízí v discontech, ale jak se jinak orientovat nevím
mikelka píše:Dice píše:je na něj akce? To zkusímjanicce píše:Ted jsem se divala na tom Shirazu to „tesco“ napsany neni stoji kolem 120Kč,normalne tak 400Kč, ale je to fakt jedno z nej vín co jsem pila(a troufam si tvrdit ze je z ceho vybiratDice píše:Moc děkuji za tipy
Ooooj téma pro mě jako stvořené!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Takže za mě: Shiraz, Gigondas pokud drazsi tak Chateu neuf de PapVšechny k sehnání v Makru, tescu (za lepsi ceny-mnohem, ale na zadni etikete je malym pismem pro Tesco…)
Do vinotéky se nejspíše nedostanu a do Makra mě zase nepustí s kočárem. Takže to Tesco bude asi ideální. Jen ten popisek „pro Tesco“
. Navíc ho mám za bukem
Vím, že tam mají veliký výběr vín. Tak snad něco vyberu.. Napíšu si to, co jsi mi napsala na papírek a vyrazím
![]()
) Dobře nakup!!!!
moc se v zahraničních nevyznám, ale to zní dobře…určitě bych nekupovala ty levné, kol. 60 Kč za lahev,Francie, Itálie, Austrálie, to co nabízí v discontech, ale jak se jinak orientovat nevím
Můj taťka kupuje právě ty za 60 Kč v akcíh v supermarketech a myslí si, jaký je milovník a znalec vína ![]()
Prave to neni akce, pili jsme to v nekolika restauracich ve vinotece je taky kole 400 kč…V tescu kolem tech 120.
Ono je to i u Gigondas- ve vinotece ze 900 kč v Tescu za 300 ale s tou nalepkou by tesco…ale je to naprosto to stejny…
Urcite bude chutnat ![]()
janicce píše:
Dobrý den,
příští týden slaví kamarádka narozeniny. Přemýšlím, co jí koupit - snad všechno má.
Napadlo mě třeba dobré víno. Jenže nevím, jaké. Ač mám sama víno moc ráda, tak se v něm, bohužel, moc nevyznám
. Co vím, tak kamarádka má ráda spíše kořeněnou a sytou chuť vína.
Můžete mi, prosím, poradit? Budu ráda za každou zkušenost a tip
Děkuji.
Pokud jde o dárek, tak je vhodné vybrat pozdní sběr, výběr z hroznů nebo výběr z bobulí. Třeba nějaké moravské. Kořeněný je Dornfelder, jak už někdo psal. ![]()
Dice píše:
Teda nechci nijak rýpat ale ruský víno bych asi jako dárek moc nedávala…nevím no…když už tak klasiku- italie, spanelsko, francie…nebo jihoamericky a australie a novy zeland…
Proč bys nedávala? Lahev taky vypadá hezky.
Pettulle píše:
Mě strašně chutná Kagor, je to ruský víno, je sladký a jsou tam cítit švestky a trochu čokoláda, ale je v málo obchodních řetězcích, spíš jsem ho sehnala v Bille, Intersparu a nebo Globusu.
já myslela, že Kagor je Bulharsko…pije ho tchyně, kupovala jsem jí ho v Kauflandu, taky se divila, prý není k sehnání ![]()
myslím si, že Rusko je s vinicemi trošku na štíru, ale negooglila jsem, tak mám zase nad čím přemýšlet v této oblasti
http://www.skoma-lux.cz/…ar-pro-kagor Tady získalo ocenění nejlepšího vína.
http://milasko.blog.cz/…ek-z-vychodu a tady něco o něm.
Mikelko, nevím přesně odkud je, ale co jsme ho kupovali, tak nápis byl psaný azbukou a opravdu není moc dobře k sehnání. A co jsem dávala odkaz výš, tak je z Moldávie. Teda z Moldavska.
mikelka píše:
ajó Moldávie díkyi za odkazy
Nemáš zač, ono tam těch odkazů bylo ještě víc, ale já vybrala skoro první 2, když si zadáš do googlu Kagor, tak toho vyjede dost ![]()
Holky potřebuju radu
. Mám koupit červené víno jako dárek pro paní, kterou vůbec neznám a neznám její chutě
. Sama víno nepiju.. rozeznám bílé od červeného a tím to hasne
. Prosím o radu jaké víno koupit a popř. v jakém obchodě ho mají. Děkuji ![]()
@ivulinak83 píše:
Holky potřebuju radu. Mám koupit červené víno jako dárek pro paní, kterou vůbec neznám a neznám její chutě
. Prosím o radu jaké víno koupit a popř. v jakém obchodě ho mají. Děkuji
Vynikajici je cervene Lambrusco, je perlivy a sladky. A pak Castelli Romani, moc dobre ![]()
@ivulinak83 Uplne nejvic mam rada vino od Vinice Hnanice. Maji i svuj eshop. Kupuju ho i jako darek a nikdy nezklame. A zalezi, jestli chces suche nebo polosladke. Volila bych VOC nebo pozdni sber.
@ivulinak83 píše:
Holky potřebuju radu. Mám koupit červené víno jako dárek pro paní, kterou vůbec neznám a neznám její chutě
. Prosím o radu jaké víno koupit a popř. v jakém obchodě ho mají. Děkuji
Zašla bych do nějakého specializovaného obchodu na vína, kvalitní vinotéky, a koupila víno kolem 150-200,–. Tam se snad nesekneš a každopádně nebudeš pomluvena ![]()
@Terezameggi píše:
Vynikajici je cervene Lambrusco, je perlivy a sladky. A pak Castelli Romani, moc dobre
Omlouvám se, ale jakožto průměrný znalec vína, dát mi někdo Lambrusco nebo jiné sladké perlivé víno, tak si asi poťukám na čelo. To si můžeš lajznout pokud obdarovaného a jeho chutě znáš. Já bych to třeba nevypila.
@unuděná píše:
Omlouvám se, ale jakožto průměrný znalec vína, dát mi někdo Lambrusco nebo jiné sladké perlivé víno, tak si asi poťukám na čelo. To si můžeš lajznout pokud obdarovaného a jeho chutě znáš. Já bych to třeba nevypila.
No jo, brala jsem to dle sebe co mi chutna
Ja mam tyhle sladky vina rada, takze mne by takove vino moc potesilo
Zakladatelka psala ze nevi jake vino by dotycne mohlo chutnat, tak to se pak tezko vybira… Kazdymu chutna neco jineho ![]()