Dokázala byste sama utáhnout nájem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106883
10.11.17 12:08
@Reflex píše:
Extrém s podzaměstnaností je mnohem častější. Hlavně ve výdělečném sektoru.

nedávno jsem tu četla diskuzi o Amazonu a uplně jsem se zhrozila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
10.11.17 12:16

Zakladatelko, nevím, jak se nájmy bytů pohybují za Prahou a jak pak doplácíš za cestování, ale pokud by bylo bydlení za Prahou (s rozumným dojížděním) nákladově výhodnější, brala bych to. 17 000 je fakt málo na to, že musíš pomalu 10000 dát za bydlení. My jsme v trochu jiné situaci, ale 7000 po zaplacení nájmu je fakt tak na vyžití…
Asi bych teď primárně řešila bydlení a pak nevím, jakou děláš práci, tak bych zkusila změnu. Ale v tvé situaci je to těžké.
Je mi líto, že jsi ztratila toho nejbližšího :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.17 12:59

Moje mamka nastoupila na ministerstvo financí jako referent, inženýrka ekonomie, má 20 let praxe, dostala 14.třídu, NESKUTEČNĚ se tam nudila, půlku pracovní doby neměla co dělat. Jejich vedoucí je neřídil, neměli žádné porady a když už, tak o ničem, nepotkávali se a nic neřešili, všechno si posílali mailem. Pracovnice, které tam seděly už z dřívější doby dělaly ještě asi o 1/3 práce méně, než ona, která si aktivně práci hledala, protože jí nebavilo sedět na zadku jen tak a práci předstírat. Skončila sama ještě ve zkušebce. Takže já už chápu, proč je fungování státní správy taková katastrofa. Vysoké platové třídy se netýkají běžných státních zaměstnanců, kteří opravdu pracují - ženské na pracáku, finančáku, sociálce, stavebním úřadě atd. Týkají se podle mého hlavně těch „zašitých“ úředníků, o kterých vedení ani skoro neví, kolik jich tam je a co dělají. Na těch pozicích, které se nepotkávají s veřejností a jen vyplňují nějaká „lejstra“ a tvoří nějaké poučky a vyhlášky, atd. anonym prosím ponechat kvůli platu

• Citovat
  • Upravit
11196
11.11.17 16:22
@Anonymní píše:
Moje mamka nastoupila na ministerstvo financí jako referent, inženýrka ekonomie, má 20 let praxe, dostala 14.třídu, NESKUTEČNĚ se tam nudila, půlku pracovní doby neměla co dělat. Jejich vedoucí je neřídil, neměli žádné porady a když už, tak o ničem, nepotkávali se a nic neřešili, všechno si posílali mailem. Pracovnice, které tam seděly už z dřívější doby dělaly ještě asi o 1/3 práce méně, než ona, která si aktivně práci hledala, protože jí nebavilo sedět na zadku jen tak a práci předstírat. Skončila sama ještě ve zkušebce. Takže já už chápu, proč je fungování státní správy taková katastrofa. Vysoké platové třídy se netýkají běžných státních zaměstnanců, kteří opravdu pracují - ženské na pracáku, finančáku, sociálce, stavebním úřadě atd. Týkají se podle mého hlavně těch „zašitých“ úředníků, o kterých vedení ani skoro neví, kolik jich tam je a co dělají. Na těch pozicích, které se nepotkávají s veřejností a jen vyplňují nějaká „lejstra“ a tvoří nějaké poučky a vyhlášky, atd. anonym prosím ponechat kvůli platu

Tak to je dobrá, maminka. Já bych toho využila, a ve volném čase bych si buď přivydělávala jinak nebo bych se třeba dovzdělávala, co mě baví, nějaký jazyk třeba:-))). Chápu ale, že když je málo práce a člověk nemá do čeho píchnout, tak je to nepříjemné a práce pak neutíká a člověk si to ta musí odsedět…

Nebo by třeba mohla makat na postupu do vedoucí pozice (netuším, zda to je možné) a pak půlku úředníků vyházet:-)))

Neschvaluji to, jen když už to tak je, tak to nějak využít. Ale pokud maminka nemá nouzi o práci a najde/našla další bez potíží, pak je to super. Já bych si takové místo hýčkala do důchodu, protože vím, jaké to je být bez práce delší dobu a marně hledat aspoň trochu slušné místo. Ale je to tím, že jsem hledala v regionu, kde prostě práce pro mě není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
11.11.17 16:38
@Anonymní píše:
Ahoj, partner zahynul, jsem sama. Nebyli jsme sezdani, nemam narok na vdovsky duchod, deti nejsou.Jsem z cele situace v soku. Finamcni rezervu uz nemam, padla na necekane vydaje, ktere bylo potreba zapravit v suvislosti se situaci. Nikoho na pomoc nemam.Jsem v byte, ktery byl statni, v restituci budovu dostal soukromy majitel. Najem je cca 7 tis.plus poplatky spojene s udrzbou, voda, ustredni vytapeni, vytah atd.,cini to celkem 9300 plus jeste ovsem elektrina a plyn (ten uzivam jen na vareni),ohrev bojleru je na elektriku. Celkem to byva tedy mesicne 11,12 tis.Plus mobil, internet, legitka po Praze na MHD, jidlo atd. Kvuli zdr. stavu platim kazdy mesic tak 3az4 tis.za leky nehrazene pojistovnou. Vysly byste? Dokazaly byste utahnout samy najem nebo hypoteku v obdobne vysi? Plat mam cca 17 tis. cisteho, pry mi necele 3 tis, daji jako prispevek na bydleni.Cast bytu podnajmout nemohu, i kdyz to zakon umoznuje, je to openspace.Cca 50m. Smlouva je na dobu NEURCITOU, coz je vyhoda, zajistuje totiz trvaly narok na byt, kdyby me chtel majitel vystehovat, musel by mi sehnat obdobne bydleni v obdobne cenove hladine a lokalite (Praha Mala Strana).Jsem normalni zenska, delam brigady, chci normalne zit.Kdyz pujdu nekam do panelakove garsonky na okraj Prahy, NEUSETRIM, podivejte se na ceny S POPLATKY, a nebudu mit JISTOTU bydleni jako tady.O tom ale nediskutuji. Zajima me jak jsou na tom jine osamele zeny.Jak utahnete samy najem nepo hypoteku? Rejpalky prosim nepiste.Do hypoteky jit ted nechci, momentalne jsem ze situace zlomena a premyslim co dal. Dekuji :srdce: :kytka:

Je mi hrozně líto tvé situace, ale myslím, že klíčový problém bude hlavně ve výdělku. Nájem máš na Prahu krásný, s cca 20 tis. měsíčně se to určitě dá, ale není nic moc. Ten plat bys měla mít vyšší. Proč chodíš jen na brigády? Nemáš klasické zaměstnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
11.11.17 16:44
@ospalámyš píše:
@kacz jéžiš úředníky do továren né, to byly takový komunistický manýry…Na druhou stranu přebujelý úřednický aparát za nadstandartní peníze a financování úředníků, kteří se v práci nudí je ekonomicky špatně. Kdyby tohle omezili, tak by mohli hned přidat třeba těm učitelům, ale na ně údajně nejsou pořád peníze. No proč asi, když si královsky platí černé duše a ministerstvech a prachy alá malá domů tečou nejen tam :nevim:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
11.11.17 17:01
@Fazulina píše:
Tak to je dobrá, maminka. Já bych toho využila, a ve volném čase bych si buď přivydělávala jinak nebo bych se třeba dovzdělávala, co mě baví, nějaký jazyk třeba:-))). Chápu ale, že když je málo práce a člověk nemá do čeho píchnout, tak je to nepříjemné a práce pak neutíká a člověk si to ta musí odsedět…

Nebo by třeba mohla makat na postupu do vedoucí pozice (netuším, zda to je možné) a pak půlku úředníků vyházet:-)))

Neschvaluji to, jen když už to tak je, tak to nějak využít. Ale pokud maminka nemá nouzi o práci a najde/našla další bez potíží, pak je to super. Já bych si takové místo hýčkala do důchodu, protože vím, jaké to je být bez práce delší dobu a marně hledat aspoň trochu slušné místo. Ale je to tím, že jsem hledala v regionu, kde prostě práce pro mě není…

Přesně tak to dělám já. Celou pracovní dobu se nezastavím :-) i když většina mé práce putuje mimo úřad. Aspoň mi tady anonym potvrdil, že si s tou 14. třídou na referentské pozici nevymýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
11.11.17 21:26
@kacz píše:
Přesně tak to dělám já. Celou pracovní dobu se nezastavím :-) i když většina mé práce putuje mimo úřad. Aspoň mi tady anonym potvrdil, že si s tou 14. třídou na referentské pozici nevymýšlím.

Člověk holt musí pracovat s tím, co má, že:-)))

Já Tě nepodezírala z vymýšlení:-), je jsem se s tím úplně nesetkala, každopádně to vypadá, že ty 14. třídy se asi týkají ministerstev, jak píší ostatní z jiných úřadů, tam je ta situace právě mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
12.11.17 04:57

@kacz ale jo, nevymýšlíš si. Akorát ty tvoje rady jsou takové hraběcí. Jsi chytrá, schopná, práci ti přeju, ale uvědom si, že je to práce pro omezený počet lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
12.11.17 08:42

@matkabagristy já jsem to mířila na zakladatelku. Je v Praze, pracuje ve státním, tak jsem jí jen chtěla sdělit, že si může výrazně polepšit, když bude chtít. Co si z toho vezmou ostatní, už je mi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.11.17 10:32

@matkabagristy tady těch rad už taky padlo :nevim: prostě je potřeba snížit výdaje anebo navýšit příjmy.
Jak to udělá zakladatelka je už jenom její věc. Stejně sem už nepíše

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 14:13

Ahoj chci se zeptat zda byl nekdo v podobné situaci. Máme s manželem dvojčata (dva roky). Budeme se rozvádět. Momentálně řeším situaci ohledně bydlení, mám možnost jít do 2+1 celkem i s poplatky asi 9000kc. Pobírám rodicak 10tis, a přídavky na děti. Nevíte někdo zda se to dá zvládnout s nějakým příspěvkem na bydlení?

• Citovat
  • Upravit
72725
25.1.22 14:16
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat zda byl nekdo v podobné situaci. Máme s manželem dvojčata (dva roky). Budeme se rozvádět. Momentálně řeším situaci ohledně bydlení, mám možnost jít do 2+1 celkem i s poplatky asi 9000kc. Pobírám rodicak 10tis, a přídavky na děti. Nevíte někdo zda se to dá zvládnout s nějakým příspěvkem na bydlení?

Alimenty na děti a pak můžeš žádat příspěvky. Jako 9 tis je krásná částka, co se nájmu týče :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 14:19

@martina.se Alimenty se počítají do přijmu? Mě jde o to abysme proste přežili.. bojím se že s penězi nevyjdeme. Ani nevím jak takové dávky fungují, musí být trvalé bydliště? Musime být rozvedení?

• Citovat
  • Upravit
77319
25.1.22 14:19
@martina.se píše:
Alimenty na děti a pak můžeš žádat příspěvky. Jako 9 tis je krásná částka, co se nájmu týče :think:

no jestli dostane na každé dítě 1500,–-, tak žít s 5600,–- ve třech je nemyslitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová