Dokazaly byste zit bez pratel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14047
30.9.11 14:04

bez problemu. dlouho jsem kamaradku nemela a ani mi to nechybelo, nemusim mit denni kontakt atd. pak sjem mela spriznenou dusi v praci, jenze ona stale bez deti a bez muze a ja rodinu mam, takze mame odlisne videni sveta a dost jsme jinde. no a obcas se stavi michaelakkk :). vlastne to, ze jsem v tehotenstvi nemohla z baraku a ze s detma chodim ven minimalne (nez se ven vykodrcame, tak je 45min a vsichni jsme spoceni a otraveni), mi ani moc nevadi, zvykla sjem si,, mam takove domaci vezeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.9.11 14:21

Ahoj, nedokázala bych žít bez přátel, nebo asi dokázala, ale nechtěla bych to nikdy zažít. Když jsem byla x set kilometrů daleko od rodiště, chyběli mi moji přátelé + rodina hodně moc. I přestože jsme se navštěvovali navzájem hodně často, chyběla nám ta blízkost, spontánnost návštěv, možnost pomoci si v nesnázích, akce, atd. Jsem strašná konzerva ve výběru přátel a za přátele považuju ty, se kterými jsme prošli už kus života společně (10-20let) I v novém místě jsem si 2 takové osůbky našla a stýkáme se dodnes i přes tu vzdálenost. Technika dneska hodně pomáhá.
PS: Když byla moje nejlepší kamarádka kdysi pár let v Anglii, v té době ještě tolik možností nebylo a náš vztah to vydržel beze šrámů. Hodně jsme si psaly a i dneska si občas dopisy vytáhnem a nad dvojkou vzpomínáme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
30.9.11 14:21
j.borufka píše: :dance: :think: Já bych asi bez přatel žit nemohla nejsem samotař ale někdy mam samotu rada,kdybych byla sama tak bych se zblaznila..le dobrou kamardku sem měla na škole a tedka mam pár ale na uplné otevření duše to neni.Tady se člověk i hodně vykeca je tu fajn.Jak se žije v zahraničí?a neni ti smutno počechách??

Styska a strasne moc. Anglie mi moc nesedi, ale zivot tu je jednodussi a diky vyssim platum i prijemnejsi.
Je tezke zit jinde nez v CR. Jina mentalita lidi, veskere veci jako zdravotnictvi, urady, skolstvi… je jine a clovek si na to musi zvykat a postupne zjistovat, co kde ma zaridit apod.
Ale bydlime u more na nejhezcim miste Anglie a to nam to trochu kompenzuje. :-)
Ale doma je doma a to bude vzdycky CR. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
30.9.11 14:23
jizvíková píše:
bez problemu. dlouho jsem kamaradku nemela a ani mi to nechybelo, nemusim mit denni kontakt atd. pak sjem mela spriznenou dusi v praci, jenze ona stale bez deti a bez muze a ja rodinu mam, takze mame odlisne videni sveta a dost jsme jinde. no a obcas se stavi michaelakkk :). vlastne to, ze jsem v tehotenstvi nemohla z baraku a ze s detma chodim ven minimalne (nez se ven vykodrcame, tak je 45min a vsichni jsme spoceni a otraveni), mi ani moc nevadi, zvykla sjem si,, mam takove domaci vezeni :)

Domaci vezeni, to zni dobre. :-) Je pravda, ze kdyz jsem byla v puberte, tak bylo pro me domaci vezeni spis odmenou. Asi jsem vzdycky byla pecival a samotar a asi bych to nemela menit. :-)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
30.9.11 14:27
Háta_x píše:
Ahoj, nedokázala bych žít bez přátel, nebo asi dokázala, ale nechtěla bych to nikdy zažít. Když jsem byla x set kilometrů daleko od rodiště, chyběli mi moji přátelé + rodina hodně moc. I přestože jsme se navštěvovali navzájem hodně často, chyběla nám ta blízkost, spontánnost návštěv, možnost pomoci si v nesnázích, akce, atd. Jsem strašná konzerva ve výběru přátel a za přátele považuju ty, se kterými jsme prošli už kus života společně (10-20let) I v novém místě jsem si 2 takové osůbky našla a stýkáme se dodnes i přes tu vzdálenost. Technika dneska hodně pomáhá.
PS: Když byla moje nejlepší kamarádka kdysi pár let v Anglii, v té době ještě tolik možností nebylo a náš vztah to vydržel beze šrámů. Hodně jsme si psaly a i dneska si občas dopisy vytáhnem a nad dvojkou vzpomínáme :kytka:

Ja jsem se nekolik mesicu, mozna i prvni dva roky vazne snazila udrzovat pratelstvi s kamarady v CR pres Facebook a maily. Bohuzel vetsina mi odpovedela 1× vyjimecne 2×. Bud to nebyli skutecni pratele, coz si myslim ted, nebo je to ve mne. Nevim. Ale opravdu zavidim takouvou kamaradku. Mas stesti. :-)

• Citovat
  • Upravit
4855
30.9.11 14:33

Tak to je muj pripad.. :-( Odstehovala jsem se z rodne hroudy a tim se izolovala od pratel.. Jsem tu 3 roky a nemam tu zadne kamaradky.. Jedina osoba se kterou bych se mohla vidat je pribuzna meho pritele, ale neni to ma krevni skupina.. :roll: Dokonce jsem hledala i tady nekoho na prochazky, ale bez uspechu.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
30.9.11 14:33

tak třeba zkus najít i nějakou prima kamaradku na dopisování :lol: ?aspon se tak budeš mít na co těšit občas se vypovídaš probereš vše možné? :-D Připadně mě že v dopise sou kolikrat lidi upřimější lehčej se to píše.Já sem žila v Praze asi 2 roky bez přátel bez rodiny skoro i bez přítele jezdil s kamionem a bylo mě hrozněPřipadala sem si jak vězen samota mě deptala.|Ted mam karadu a kamaradek dost.Jak říka manžel kamarady máš na celej život :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
30.9.11 14:39

Jsem tady ve 2 skupinach, ale neni to jako si s nekym pokecat u vinka.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.9.11 14:42

Scarlett, nějakou Češku bys v okolí nenašla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
30.9.11 14:46
penalda píše:
Tak to je muj pripad.. :-( Odstehovala jsem se z rodne hroudy a tim se izolovala od pratel.. Jsem tu 3 roky a nemam tu zadne kamaradky.. Jedina osoba se kterou bych se mohla vidat je pribuzna meho pritele, ale neni to ma krevni skupina.. :roll: Dokonce jsem hledala i tady nekoho na prochazky, ale bez uspechu.. :-?

stejne to mám i já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.9.11 14:51

Na obojím, cos napsala, je něco pravdy. Taky se mi vyselektovaly houfy rádoby kamarádů a jsem za to ráda. Přátelství je jako každý jiný vztah - musí se i o ně pečovat a to oboustranně. Mám velké štěstí, že takových přátel mám víc.

Scarlett2011 píše:
Háta_x píše:
PS: Když byla moje nejlepší kamarádka kdysi pár let v Anglii, v té době ještě tolik možností nebylo a náš vztah to vydržel beze šrámů. Hodně jsme si psaly a i dneska si občas dopisy vytáhnem a nad dvojkou vzpomínáme :kytka:
Ja jsem se nekolik mesicu, mozna i prvni dva roky vazne snazila udrzovat pratelstvi s kamarady v CR pres Facebook a maily. Bohuzel vetsina mi odpovedela 1× vyjimecne 2×. Bud to nebyli skutecni pratele, coz si myslim ted, nebo je to ve mne. Nevim. Ale opravdu zavidim takouvou kamaradku. Mas stesti. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
30.9.11 15:01
chuanitka píše:
Scarlett, nějakou Češku bys v okolí nenašla? :think:

Znam jednu Slovenku se stejne starym miminkem. Jenze se mnou to je tezky. Jen tak nekdo mi nesedne a po case stejne zjistim, ze mi je nejlip doma s knizkou nebo proste jen tak s rodinou.
Moc se neumim vyjadrovat pisemne. Nekdo me asi mohl spatne pochopit. Me prave ze moc netrapi, ze nemam kamaradky, jsem rada sama. Jen jsem se chtela ujistit, ze se tak da zit a dozvedet se, jak to tu maji ostatni holky. :-)
A taky jsem zjistila, ze s prateli s detmi je to tezke. Kazda treba mame jine nazory, co se tyce krmeni, posazovani, vychovy apod. Jsem typ cloveka, co rekne svuj nazor, jenze spouste lidem to vadi. A to, co se obcas stane tady na emiminu, kdyz je nejaka kontroverzni diskuze, tak v realnym zivote nechci zazivat. Nerada se hadam. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4855
30.9.11 15:14

Tak vis o cem mluvim.. :wink: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.9.11 19:46

Taky nemám a ani mi to nevadí. Mám pár kamarádek ze školy nebo ženský z práce,ale takové to nej kamarádství jsem ztratila hned po škole. Každá jsme šly prostě jinou cestou. Občas mi to chybí,ale nehroutím se z toho :mrgreen: .
Každopádně mi to vynahrazuje emimino :srdce: Tady jsem si našla skvělý holky ve skupině a jsem za ně moc ráda. A taky jednu skvělou maminku se kterou si píšeme. Bohužel jsme všechny rozlezlý po celé čr, takže osobní setkání je složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
30.9.11 20:14

hele a já jdu klidně i sama do kina nebo do bazénu,prostě to mám raději,když potřebuju od malýho vorazit tak ho dám chlapovi a jdu… u mě je ta samota i o tom,že chodím do práce ,,kde jsem mezi lidma,sice na prd kolektiv,ale přežít se to dá.. :wink: ale v práci je práce a kamarády či přátelé si ze spolupracovnic ze zásady nedělám … O mě s taky hodně lidí myslí jak jsem společenská a přitom takhle večer si dát sklenku vínka a čist si nebo se koukat na fajn film je perfektní …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová