Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luca82 vzdyt ji jeste nikdo nic poradne nenapsal, tak klid ![]()
a ano ja mela (a porad mam) kamaradku se zakladky se kterou to spolu tahnem uz od 5. tridy a je rozhodne hubenejsi, prirozee chytrejsi a jeji vlasy jsem ji vzdycky zavidela…ale proboha, to co citi zakl. fakt normalni neni, prijde mi to az patologicky, proste cokoli by sestra udelala bylo by spatne…
@debra.morgan píše:
@Luca82 vzdyt ji jeste nikdo nic poradne nenapsal, tak klid
a ano ja mela (a porad mam) kamaradku se zakladky se kterou to spolu tahnem uz od 5. tridy a je rozhodne hubenejsi, prirozee chytrejsi a jeji vlasy jsem ji vzdycky zavidela…ale proboha, to co citi zakl. fakt normalni neni, prijde mi to az patologicky, proste cokoli by sestra udelala bylo by spatne…
Ale tak patologicky - tak si predstav sebe, kdyz se ti nic nedari (nebo mas pocit, ze nedari) a sestre vsechno. Ja nevim, ja jsem cita. Me vyloucit z kroužku nebo kurzu s tim, ze na to nemam, tak se jdu zahrabat. Nebo kdyz pise, ze sedi v lavici a nikdo se s ni nebavi, nebo ze s ni nikdo nechce delat na projektu...... to je smutne.
No jo, ale ja mam pochopeni, ja coby sportovni antitalent, jsem byla presne ta osoba, kterou si nikdo nevybral do tymu. Takze jsem pak zustala stat sama a tym, na ktery to padlo a ,,vyhral,, moji osobu, ty ovace ,,radosti,, daval vzdy celkem hlasite najevo. Je mi 36 a porad me ti smradi stvou
![]()
No aspon zadostiucineni, ze z poloviny jsou tlustosky v teplakach
![]()
@Luca82 pravete tak s 80% jejiho „pribehu“ se umim ztotoznit, taky jsem si tim prosla, ale jeji pocity fakt nechapu ![]()
Jde i o to že nás porovnávají ostatní. Od spolužáků slyším pořád to samé. Už odmala nás porovnávali. Učitelka mi kdysi řekla že nechápe jak můžu být takové poleno když moje sestra je rozená sportovkyně. Bylo to pri gymnastice…i učitelka češtiny mi řekla že bych mohla mluvit před tabulí aspoň z poloviny jako moje sestra. A mojí sestře to taky říkají. Řekla že se za ně i celkem stydí. Že se mnou byla 8 měsíců v děloze. Řekla že její přítel jí řekl že si vzala krásu a sexappeal i za mě a mě nic nenechala. Takhle nás porovnávají všichni. Ne jen já. Nedávno jsem slyšela i mamku jak říkala že ona byla vždycky živá a všechny si obtočila kolem prstu a že už jako miminko uměla dřív mluvit a stát než já a že jsem byla opožděná a vlastně ještě jsem.
Je mi 17. Nikdy jsem nikoho neměla.
@debra.morgan píše:
@Luca82 pravete tak s 80% jejiho „pribehu“ se umim ztotoznit, taky jsem si tim prosla, ale jeji pocity fakt nechapu
A vis co, to ja zase jo.
Pamatuji si zazitek, jak ucitelka na TV vybrala jednu skvelou sportovkyni a poslala me stranou od ostatnich, at me tahle kocka nauci hazet, protoze jsem taaaak neschopna, ze za chvili budu hazet tim kriketakem za sebe.
Skvele sportovkyni bych tehdy s laskou nakopala prd…l. ![]()
A pani ucitelce jeste vic. Jeeee jak ja ji nenavidela. To byl kazdou hodinu nejaky vystup, bo ona si dala za cil, ze to ze me vykrese.
No a jeste to, co pise zakladatelka ted.
Chudak.......
Ja ji fakt chapu.......
Hele on to fakt ma nekdo v sobe, ze je neoblibeny a nekdo zase hvězda. Tak to v zivote je.
Blby je, kdyz je to segra a clovek se v tom pak placa permanentne a jeste tomu nahrava rodina, byt asi nevedomky, no.......
@Anonymní píše:
Jde i o to že nás porovnávají ostatní. Od spolužáků slyším pořád to samé. Už odmala nás porovnávali. Učitelka mi kdysi řekla že nechápe jak můžu být takové poleno když moje sestra je rozená sportovkyně. Bylo to pri gymnastice…i učitelka češtiny mi řekla že bych mohla mluvit před tabulí aspoň z poloviny jako moje sestra. A mojí sestře to taky říkají. Řekla že se za ně i celkem stydí. Že se mnou byla 8 měsíců v děloze. Řekla že její přítel jí řekl že si vzala krásu a sexappeal i za mě a mě nic nenechala. Takhle nás porovnávají všichni. Ne jen já. Nedávno jsem slyšela i mamku jak říkala že ona byla vždycky živá a všechny si obtočila kolem prstu a že už jako miminko uměla dřív mluvit a stát než já a že jsem byla opožděná a vlastně ještě jsem.
Je mi 17. Nikdy jsem nikoho neměla.
Těžce neprofesionální pipky, které by měli ze školství vyrazit.
Tvoji sestru snad ani nelze komentovat. Styděla se být s tebou v děloze? To si snad dělá pr.del? To musí být pěkná krá. va a nechápu, jak může být oblíbená. Normální nafoukaná slepice. A tvoje máma - ta by potřebovala pořádnou šlehu mezi oči, aby se jí rozsvítilo.
Já ti tedy zvednu sebevědomí. Na mě působíš mile, i když utrápeně a o tu bandu u vás doma, která ti takhle roze.rala sebevědomí bych si ani kolo neopřela! Omlouvám se, ale musím být už sprostá, protože tohle mě fakt zvedlo ze židle!!! Příště bych doma řekla, že sociální inteligencí fakt neoplývají.
Ty se teď zaměř na sebe - studuj, udělej něco se svým zevnějškem, zkus nějaké koníčky a jak to půjde a budeš mít dostudováno, vypadni daleko od své rodiny, která může za to, jak se cítíš a která tě takhle srazila.
Rady typu přestaň závidět apod. jsou směšné - to co jsi, z tebe především udělala tvá rodina - vyrůstat nemilovaná, odstrkovaná a neustále srovnávaná s úspěšnější sestrou je expresní jízdenka do Bohnic bez přestupu - jsi frajerka, žes to ještě ustála. Zvládneš to a pamatuj si, že kdo se nad tebe povyšuje, je de.bil a nestojí ti ani za pohled. Držím palce!!! ![]()
Ví o tvých pocitech Mamka??? Jinak si kup knížku miluj svůj život od l. Hay… to by mohlo pomoci trochu… ty už podle mě jdeš do všeho s tím ze budeš - jsi horší…a to je blbě. Ohledně postavy se zategistruj na kaloricketabulky.cz a začni chodit ven na procházky - klidně sama ale 1-2h večer venku, nebo postupně zla běhat a postava se zlepší. Nemusíš nikomu říkat proč chodíš … proste jdi ven a prochazej se…kila půjdou dolu. A promluvila bych si s mamkou. Je potřeba aby jsi věděla i cítila ze té miluje. A bez ohleduna sestru ona té miluje. Jen se proste chovají a nevidí ze tobě to ubližuje.
A jinak nasetrit na kadernici ale fakt schopnou to si pozistuj st ti neudělá nějakou hrůzu na hlave…a chod k ni pravidelně. Zkus sehnat brigádu tam se taky můžeš sama seznámit s novými lidmi… Popremyslej co by se dalo změnit…
A jinak neboj můžeš na sobě zamakat a za chvíli mít postavu jak víno… na YouTube je i cvičení hiit od fitnessblender a je bezvadny na tvarování postavy a cvicis chvíli a mas to zdarma. Pij hodne vody a jídlo viz kaloricke tabulky - dej si tam pouze bazalni metabolismus a zbytek veškerým pohybem das v poho dolu… velikost L ti možná přijde tragicka ale věř ze to fakt žádná tragédie není…a navíc s prochazkama a 3× do tydne hiit den dva volno od cvičení a lehkou úpravou jídelníčku jsi do vanoc v pohodě na velikosti M
a jak píšou holky Nechej segru být… ať je jaká je prej ji to. To ze ona je úspěšná v čemkoliv je dobre a vůbec ale opravdu vůbec to neznamená ze ty jsi špatná
každá tady máte svoji cestu. Možná si porid i nějaké knížky od lorny byrne…
Hele, dokud se budeš věčně s někým srovnávat tak šťastná nikdy nebudeš. Já taky nejsem prvoplánová kráska - vysoká, vyzáblá, úzký špičatý nos. V pubertě se na mě žádný kluk ani nepodíval, když jsem se já na nějakého podívala tak se mi vysmál. V hospodě se mi třeba stalo, že mojí mnohem krásnější známou pozvali tři kluci na drink, mě požádali ať si sednu jinam. Ve třídě to bylo taky tragický, rozuměla jsem si jen s jednou holčinou. Doma taky tragický - bití a nadávky, i vysměch kvůli mému vzhledu. A teď - mám úžasného nádherného chlapa, kterého mi okolí závidí (líbí se mu na mě právě to, že jsem úplně jiná než ostatní holky). S tou holčinou ze třídy si rozumíme i po spoustě let a vídáme se pořád jednou týdně. Krásnější známá dopadla dost špatně, chlapi se o ní prali a ona si vybrala zrovna špatného. Nikdy nevíš co život přinese, tak ho neber tak tragicky. Nebuď negativista a lidi, co tě budou mít rádi pro tvojí jedinečnost se najdou ![]()
@Adrasteia píše:Do posledního slova souhlasím.
Těžce neprofesionální pipky, které by měli ze školství vyrazit.Tvoji sestru snad ani nelze komentovat. Styděla se být s tebou v děloze? To si snad dělá pr.del? To musí být pěkná krá. va a nechápu, jak může být oblíbená. Normální nafoukaná slepice. A tvoje máma - ta by potřebovala pořádnou šlehu mezi oči, aby se jí rozsvítilo.
Já ti tedy zvednu sebevědomí. Na mě působíš mile, i když utrápeně a o tu bandu u vás doma, která ti takhle roze.rala sebevědomí bych si ani kolo neopřela! Omlouvám se, ale musím být už sprostá, protože tohle mě fakt zvedlo ze židle!!! Příště bych doma řekla, že sociální inteligencí fakt neoplývají.Ty se teď zaměř na sebe - studuj, udělej něco se svým zevnějškem, zkus nějaké koníčky a jak to půjde a budeš mít dostudováno, vypadni daleko od své rodiny, která může za to, jak se cítíš a která tě takhle srazila.
Rady typu přestaň závidět apod. jsou směšné - to co jsi, z tebe především udělala tvá rodina - vyrůstat nemilovaná, odstrkovaná a neustále srovnávaná s úspěšnější sestrou je expresní jízdenka do Bohnic bez přestupu - jsi frajerka, žes to ještě ustála. Zvládneš to a pamatuj si, že kdo se nad tebe povyšuje, je de.bil a nestojí ti ani za pohled. Držím palce!!!
A navíc když se podívám zpětne tak všechny tyhle holky co byly v nacti TOP mají většinou ty největší debili nebo se rozvedli a jsou samy…
@Anonymní píše:
Oprava*že se za mě stydí…
Ona mě bere spíš jako něco míň
jenomže chyba je v tom že ty s ní chodíš nejen do školy, ale i do třídy. Co tak přestoupit na jinou školu? Mě přijde normalní že učitele a spolužáky porovnávají když jsou sourozenci v jedné škole. Já chodila na základku x let po sourozencích a přesto mi učitele říkali občas tomu šlo ten a ten předmět tobě jde zas líp to a to a podobně. A myslím že každý kdo by chodil se sourozencem do jedné školy a třídy případně o třídu tak je budou učitele porovnávat.
Jinak nikdo tě nezačne mít rád dokud nebudeš mít ráda samu sebe. Vím je to těžko, ale začni vidět sebe jako fajn bytost a ono to půjde. Začni si říkat že jsi hezká, čti pozitivně knihy a ono se to začne měnit. Vlastní zkušenost prožila jsem si šikanu na škole, špatný vztah s matkou, která mi dodneška říka že jsem kuva, hazl a podobně. A už to neřeším povznesu se nad to. Vím že tady jsou lidé kterým na mně doopravdy zaleží
@Anonymní píše:
Oprava*že se za mě stydí…
Ona mě bere spíš jako něco míň
jenomže chyba je v tom že ty s ní chodíš nejen do školy, ale i do třídy. Co tak přestoupit na jinou školu? Mě přijde normalní že učitele a spolužáky porovnávají když jsou sourozenci v jedné škole. Já chodila na základku x let po sourozencích a přesto mi učitele říkali občas tomu šlo ten a ten předmět tobě jde zas líp to a to a podobně. A myslím že každý kdo by chodil se sourozencem do jedné školy a třídy případně o třídu tak je budou učitele porovnávat.
Jinak nikdo tě nezačne mít rád dokud nebudeš mít ráda samu sebe. Vím je to těžko, ale začni vidět sebe jako fajn bytost a ono to půjde. Začni si říkat že jsi hezká, čti pozitivně knihy a ono se to začne měnit. Vlastní zkušenost prožila jsem si šikanu na škole, špatný vztah s matkou, která mi dodneška říka že jsem kuva, hazl a podobně. A už to neřeším povznesu se nad to. Vím že tady jsou lidé kterým na mně doopravdy zaleží