Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ketris píše:
@Helen78 Myslim, ze ta kauza o Marceline dceri nebyla ujasnena
Máš asi pravdu, ještě si vzpomínám, že se tam řešilo, že té dceři se ztratil mobil ![]()
@terien píše:
Proč by to dělala? Třeba aby nedopadla tak jak dopadla. Jestli sis nevšimla tak ona zase jenom žije život dalšího chlapa. Nemá ani řidičák na pimcka a vykládá tam o osmivalciovych motorech bojových vozidel s pasem nábojů kolem boků, i když si v životě nevystrelila ani na vrabcaka. Proč by se o děti měla starat nějaká placená síla? Já mám tady pocit, že ženský co pracuju jsou úplně vyřízeny, neschopný se postarat o děti a domácnost a jenom ty, co sedí doma můžou vychovat slušné a úspěšné děti. A ano, může se to stát každé z nás, ale pokud jsi schopna se uživit a postarat se sama o sebe tak je to mnohem jednodušší.
Ona žije s chlapem v maringotce ve skanzenu, chodí jim tam turisti. Ona o těch autech musí mít nějaké základní znalosti. A že má pásek z nábojů? Kolik ženských nosí něco, co se líbí chlapovi. Doma byla oblečená klasicky.
A jak dopadla, je rozvedená s manželem se na všem domluvila. Našla si práci a dalšího partnera. Postarala se o sebe.
Den má 24 hodin, a nikdo nestihne všechno. Ona se věnovala rodině. Jak je tam ukázka, že si přepracovala tu svoji místnustku. A pak je tam ten její manžel u pc, takový bordel. Tohle dělala celý život, uklízela. Tohle nikde vidět není.
A ten její manžel má, co? Je provozní v kulečníkové herně, když ho vyhodí je po koníčku. A kde má vydělaný peníze? Nemá ani na to, aby se vystěhoval nebo si zaplatil uklizečku.
@Conulka píše:
@alisekR to jsem nějak nevykoukala v tom dokumentu…
Taky to tam nebylo, psala jsem, že to vím z jiného zdroje
asi jsi to přehlídla ![]()
@Procházející píše:
Ona žije s chlapem v maringotce ve skanzenu, chodí jim tam turisti. Ona o těch autech musí mít nějaké základní znalosti. A že má pásek z nábojů? Kolik ženských nosí něco, co se líbí chlapovi. Doma byla oblečená klasicky.
A jak dopadla, je rozvedená s manželem se na všem domluvila. Našla si práci a dalšího partnera. Postarala se o sebe.
Den má 24 hodin, a nikdo nestihne všechno. Ona se věnovala rodině. Jak je tam ukázka, že si přepracovala tu svoji místnustku. A pak je tam ten její manžel u pc, takový bordel. Tohle dělala celý život, uklízela. Tohle nikde vidět není.
A ten její manžel má, co? Je provozní v kulečníkové herně, když ho vyhodí je po koníčku. A kde má vydělaný peníze? Nemá ani na to, aby se vystěhoval nebo si zaplatil uklizečku.
Znalosti o tom nemá žádný jak sis mohla všimnout pri jejím výkladu ![]()
@renap píše:
@Conulka Já chodim do práce, dělam na směny a na tři čtvrtě úvazku, při plným by ty služby už napsat nešly. Ono taky záleží, jak funguje zbytek rodiny, samozřejmě to neznamená, že žádná matka závodního sportovce nemůže pracovat. Ale pokud je na to sama, což tady ta paní evidentně byla, tak to fakt nejde.
A ty si fakt myslíš, že je když ženská nepracuje=chlap si jí neváží, čím víc pracuje, tím víc si jí váží. Fakt, jo? Představ si, že jsou chlapi, kteří si toho váží a ocení to, že mají doma zázemí, vyřešené děti, mají klid na práci a ví, že doma to prostě funguje. Pokud to vyhovuje oběma, tak na tom nevidim nic špatnýho.
Každý má jinou povahu, že ty by ses doma zbláznila neznamená, že je to špatně a že tu ženskou je třeba hned odsoudit.
ne nemyslím, že když žena nepracuje, že si ji chlap neváží, ale v tomhle případě evidentně ano, Kdyby si jí vážil, tak by jí asi nezahýbal, že
nikde jsem nepsala, že jsem ji odsoudila, bylo mi jí i líto a říkala jsem si - to je ale haj. l, ale na druhou stranu, kdyby i ona byla víc akční, tak by svému muži imponovala i jinak než jen jako matka jeho dětí a třeba to tak nemuselo dopadnout. To je přece jasný, že chlap by v nás měl vidět i jinou roli než jen matku dětí, třeba parťáka do nepohody, milenku, důvěrnici…
@terien píše:
Možná někdy nemam, ale ono jim neuškodí občas zjistit, že nejsou pupek světa
Mě v téhle době přijde, že dětem se sice hodně povoluje - ve stylu ať mě neotravuje tím vymrzováním, hlavně že budu mít klid.Ale opravdový zájem o ně spousta rodičů nemá, takže z děcek někdy vyrůstají rozmazlení spratečci, ale pupkem světa fakt nejsou. Ten trend spokojený rodič = spokojené dítě se občas obrací do spokojený rodič =co by to děcko vlastně chtělo. Takže tak ![]()
@Sexynohy píše:
Mě v téhle době přijde, že dětem se sice hodně povoluje - ve stylu ať mě neotravuje tím vymrzováním, hlavně že budu mít klid.Ale opravdový zájem o ně spousta rodičů nemá, takže z děcek někdy vyrůstají rozmazlení spratečci, ale pupkem světa fakt nejsou. Ten trend spokojený rodič = spokojené dítě se občas obrací do spokojený rodič =co by to děcko vlastně chtělo. Takže tak
Ať si to každý dělá jak chce, naše děti rozhodně nestrádájí tím, že chodíme do práce. Někdy si s dcerou zalezeme pod deku k pohádce místo hraní interaktivních her, někdy spí u babičky když musím v práci zůstat a někdy si prostě musí hrát sama než dovařím večeři. Kvůli tomu určitě nebudu dávat výpověď
víkendy si teda užíváme výhradně spolu když to jde, taky to doma podle toho vypadá
a protože můj muž není milionář tak díky tomu, že pracuju i já můžeme jezdit na dovolený a dceři snad ukážu kousek světa když pánbůh dá, plány máme veliký. Takže suma sumárum jaky si to uděláš, takový to máš.
@Sexynohy píše:
Mě v téhle době přijde, že dětem se sice hodně povoluje - ve stylu ať mě neotravuje tím vymrzováním, hlavně že budu mít klid.Ale opravdový zájem o ně spousta rodičů nemá, takže z děcek někdy vyrůstají rozmazlení spratečci, ale pupkem světa fakt nejsou. Ten trend spokojený rodič = spokojené dítě se občas obrací do spokojený rodič =co by to děcko vlastně chtělo. Takže tak
Jinak když teda popisuješ tuhle dobu, tak z nás by museli vyrůst totální asocialove, protože většině lidí co znám se rodiče nevěnovali ani z poloviny tak, jako my našim dětem.
@terien píše:
Jinak když teda popisuješ tuhle dobu, tak z nás by museli vyrůst totální asocialove, protože většině lidí co znám se rodiče nevěnovali ani z poloviny tak, jako my našim dětem.
No vidíš, a já tu dobu vnímá tak, že když už s těmi dětmi byli tak je opravdu zajímali a věnovali se jim, což mi dneska kolkrát nepřijde. Asi se prostě shodnem, že se neshodnem
![]()
@divine woman píše:
@Conulka Ale ona si to vybrala dobrovolně, jen tu někdo nechápe, jak mohla být tak dlouho doma. A co je na tom divného? Ještě v 60.letech minulého století byly maminky běžně v domácnosti. A je to dnes lepší, když nás společnost nutí měnit se na supermanky, které musí zvládnout zaměstnání, domácnost i rodinu? Ne není. Děti jsou rády, když je máma doma.
Taky si myslím…co to je za přínos…makat v tescu 12hodin u kasy…a potom ještě stepovat na sociálce…protože na uživení to prostě není… Kdyby se pořád někam drápala…budovala kariéru..byla pořád v luftě… Děti by akorát rostly jako dříví v lsse a mužík by se jí kur..l stejně…všechno se stihnout nedá a jestli jo..tak s jazykem..na vestě…Děkuju..pěkně…
@Sexynohy píše:
No vidíš, a já tu dobu vnímá tak, že když už s těmi dětmi byli tak je opravdu zajímali a věnovali se jim, což mi dneska kolkrát nepřijde. Asi se prostě shodnem, že se neshodnem![]()
Tak každý to bere podle svých zkušeností. Já jsem z malý vsi, všichni rodiče v družstvu, makaly až se z nich kouřilo a když bylo volno tak se dodelavalo co bylo třeba. Zahrada, dobytek, zavařování,… s námi si máma nikdy nehrála třeba a rozhodně jsme nebyli výjimka. Děti bud pomáhaly nebo lítaly venku,… prostě s tím, jak vychovavame naše děti teď se to absolutně nedá srovnat. Navíc byt dítěti 100% k dispozici mi nepřipadá ani normální ani výchovný, i rodiče mají právo na odpočinek.
@Helen78 píše:
Máš asi pravdu, ještě si vzpomínám, že se tam řešilo, že té dceři se ztratil mobil
No prave, bylo to zapeklite.. Treba se dnes dozvime pravdu, jak to bylo ![]()
@Conulka A aby ženská byla partačka do nepohody, důvěrnice a milenka je podmíněno tím, že chodí do práce? Já bych řekla že naopak. Víš, co, já dělam v nemocnici, takže většina chlapů, o kterých vim, že zahýbají jsou doktorři, mají doma dokorku, spí se sestrou, nebo mají doma sestru, spí s doktorkou, ani jeden z těch, kteří se za ta léta, co tu jsem rozvedli, neměli doma ženskou podobného typu jako tady paní Ivana. Fakt to není o tom, co dělá ta ženská, je to o povaze toho chlapa, jeho charakteru, morálce a nejvíc bych řekla o příležitosti. A tady ten pán těch příležitostí měl na tom kulrčníku dost a asi topotřeboval ke zvyšování sebevědomí, ten by to dělal i kdyby ona transplantovala srdce v IKEMu.
A je to samozřejmě i o finanční situaci v rodině, pokud chlap dře a s bídou rodinu uživí, tak je jasný, že by mu taková manželka, která se chce válet doma lezla na nervy, ale zase pokud chlap vydělá hodně a v pohodě rodinu uživí sám, tak mu to třeba vyhovuje. Že má čas na práci, doma všechno funguje, nemusí řešit, kdo bude doma s nemocným dítětem, kdo půjde k doktoru, kdo odveze na kroužky. U nás třeba by chlap byl radši, kdybybch byla doma, i to kolikrát nadhodil, jestli se na to nechci vyprdnout. Kolikrát se doma akorát potkáme, on přijede z práce, já odcházim na noční, o víkendech nemluvim, mam volný tak jeden v měsíci. A bez fungující babičky by to vůbec nešlo.
Já nevim, jaká je situace v Praze, třeba s těmi zkrácenými ůvazky, ty děti vyrůstaly nekdy v 90 letech, jestli ona každý den někam tu holku po škole vozila a čekala na ni, až dotrénuje, ráno před školou to samý, tak je podle mě nereální, aby pracovala při tom.
Podle mne ona je prostě ten typ, který je štastný a spokojený v klasickém rozdělení rolí. Mám chlapa, starám se o něj, o domácnost, o děti, je to můj život. Celý život to takto měla, ted si našla jiného, který si ji předchází a ona může opět dělat to, co celý život -
pečovat o něj. Prostě je taková. Že žije v mobilhomu, a jak se živí, to je jí jedno, ona je takto zvyklá a je takto spokojená. Jiného by to ničilo, ji by asi ničilo, kdyby měla žít tak, jak žije její muž. Takže oni si vlastně vyhovovali, ona jemu plný servis, on ji živil. No co, každý je nějaký. Asi tak. A vychovala dva plnoprávné a hodnotné lidi - kruci to přece hodně, ne?
Podle mě dopadli tak dobře, jak jen to jde. V celém dokumentu jsem neviděla, že by se nenáviděli, mluvili o sobě špatně. Děti byly pro ně velmi důležité a hodně se jim věnovali. I když děti připravili spíše do světa cirkusu, ale připravili a děti jsou úspěšné. Já bych dala přednost jejich vzdělání, ale je to dobře? To člověk nikdy neví. Matka plně promítla své ambice do své dcery a podařilo se jí to, co chtěla. Ten svět tance, krásného prostředí, šatiček, blýskavých ozdob, ten je lákavý. Podle mě mohla alespoň na pár hodin a nebo některý den v týdnu chodit pracovat. Nejde o to, že on je tak nějak uživil, ale ona byla v podstatě v dobrovolném vězení. Neměla skoro žádné kontakty s kamarádkami, nic pro sebe, všechno pro rodinu. A nutno připomenout, že její důchod bude tak nízký, že jednou bude na dávkách. Pak se v podstatě utrhla s řetězu a začala se chovat, oblékat a zdobit jakoby byla v těch letech, která už jí nenávratně utekla. I to se dá pochopit. Otec rodiny si celý život hraje. Strašlivě se honí a dře a výsledky jsou malé a nebo skoro žádné. Nikde snad nikdy nebyli na dovolené, nic spolu nevybudovali (např. jiné bydlení, zahrádku atp.): On se honí za chimérami, podbízí se s trapnými programy. Výsledky jeho zapálení vůbec neodpovídají vynaložené námaze. Ale i takhle se dá žít. Jen k tomu musí mít toho druhého, který se postará o všechno ostatní a to on měl. A když se rozešli a pořád spolu bydleli, bylo jasně vidět, jak to vypadalo. Ona měla hezký koutek a ten jeho pokoj byl zralý na tu službu, co hubí hlodavce. Naprosto neschopný praktického života. Ale ze shlédnutí celého jejich života jsem neměla pocit, že to dopadlo špatně. Snad jen mezi otcem a synem. Ale důvod se už asi nedozvíme.
V podstatě oba žili takový život, jaký chtěli a to se nepovede každému. ![]()