Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kamarádce začal takto brát hotovost přítel - po 15 letech nádherného bezproblémového spolužití. Z naprosto nečekaného důvodu: v práci to vypadalo na zrušení výroby a propuštění víc lidí - a on začal potajmu hrát na automatech - ve 40 letech ![]()
Také původně podezřívala pubertální dceru…
@Hanka1 píše:Hele jestli ji mela v 15, tak mamine je 40 a nektere udrzovane 40tky vypadaji lip nez rozkydle dvacitky (nebo ja ted aspon s letem vidim tolik tlustych mladych holek v metru a doufam, ze to jsou turistky)
nebo schizofrenik
Uz sem to nasla snad to pujde
todle me prekvapilo
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/
jako je to kazdy ho vec, ze ale jestli si znas treba nekdo nedela dobry den
tam dceru nema a po x mesicich ji okrada
![]()
@Nafrněná píše:
Moje mamka měla vždy peníze doma, věděla jsem kde, když jsem od patnácti chodila na brigádu tak jsem jí tam tajně dala každý měsíc aspoň tisícovku, ona pak vždy byla překvapená kolik ji zbylo navíc a stejně to pak utratila za nás… nikdy jsem ji to neřekla…
to jen k tomu, že má někdo peníze v šuplíku, mimo to, já je tam taky mám
To je hezky ![]()
Dobrý den si z vás nedělám. jsem ráda za vaše příspěvky. ne všechny věci které sem píšu a prosby o rady nejsou jen mé prosby. jsme na internetu, a vždy, když jsem sem napsala tak mě zajímaly názory jiných lidí.
Jen mě vašimi příspěvky utvrzujete to co si myslím ale nechci nikoho obvinovat neprávem. dám vám vědět až oříšek rozlousknem.
manžel je ten kdo vydělává peníze, ten také ne. ani už mu o té poslední krádeži neříkám, už tak je z toho na prášky a vyšiluje.
@kve-tinka píše:
Naši taky měli nějakou částku doma v obálce, ale jinak v dnešní době mi příjde z jakéhokoliv hlediska dobré mít peníze na účtě. A né doma v šuplíčku.
Neumí si představit, nemít doma alespoň nějakou hotovost. Dobírka, řemeslník, na útratu pro děti. Alespoň 10 tisíc v hotovosti mám doma vždycky.
Myslím, že spíš mladší jestli nemá své peníze tak chce třeba udělat na někoho dojem, starší ví že si přeci může půjčit tak proč by kradla ![]()
@kve-tinka píše:
Vám volně tolik peněz leží doma a děti ještě ví kde?!?!
Jinak bych si s nimi znova promluvila, s oběma naráz.
Taky máme peníze doma a děti ví kde, zdá se ti normální před členy rodiny schovávat peníze? Já třeba vyberu na měsíc 8 tisíc na jídlo najednou a máme to doma.
@victo píše:
Ahoj maminky.
už poněkolikáté zmizela více tisícová částka ze šuplíku. v podezření jsou dvě děti, 12 let co ma vše co potřebuje a nikdy jsem u něj nenašla nové drahé věci, napadlo mě že by to bral leda kdyby ho někdo šikanoval. po škole je skoro furt doma.
jako druhé je v podezření má 25 letá dcera ktera pracuje. měla trochu problemy s penězi ale vždy si normálně ode mě pujčila a vrátila je. ani jeden mi však nepřijde natolik hloupý aby tak okatě bral tolik peněz i po té co jsem jim doma pohrozila, stalo se to znova!
mám zkusit s mladším zajít k psychologovi? chci problem vyřešit a schovávání peněz není řešení
Na rovinu bych si promluvila s oběma najednou. Řekla bych, že se nám ztratily peníze a úplně nejhorší, co se v rodině může stát je krádež a lhaní.
@ka2ka píše:
Myslím, že spíš mladší jestli nemá své peníze tak chce třeba udělat na někoho dojem, starší ví že si přeci může půjčit tak proč by kradla
Protože je to zlodějka
@victo píše:
Dobrý den si z vás nedělám. jsem ráda za vaše příspěvky. ne všechny věci které sem píšu a prosby o rady nejsou jen mé prosby. jsme na internetu, a vždy, když jsem sem napsala tak mě zajímaly názory jiných lidí.
Jen mě vašimi příspěvky utvrzujete to co si myslím ale nechci nikoho obvinovat neprávem. dám vám vědět až oříšek rozlousknem.
manžel je ten kdo vydělává peníze, ten také ne. ani už mu o té poslední krádeži neříkám, už tak je z toho na prášky a vyšiluje.
Sorry, ale tak tohle teda vysvětli:
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/
victo
Povídálka
14 příspěvků
24.02.16 01:32
Já děti nemám, ale starám se o mladší bratry. Misto abych je mlátila je lechtám. víc bohužel neporadím…
@jenny.fields píše:
Sorry, ale tak tohle teda vysvětli:
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/victo
Povídálka
14 příspěvků
24.02.16 01:32
Já děti nemám, ale starám se o mladší bratry. Misto abych je mlátila je lechtám. víc bohužel neporadím…
Se divím, že se na emiminu ještě někdy namáhám s odpovědí ![]()
@Kfětoslava píše:
Se divím, že se na emiminu ještě někdy namáhám s odpovědí
Přesně ![]()
@victo píše:
Ahoj maminky.
už poněkolikáté zmizela více tisícová částka ze šuplíku. v podezření jsou dvě děti, 12 let co ma vše co potřebuje a nikdy jsem u něj nenašla nové drahé věci, napadlo mě že by to bral leda kdyby ho někdo šikanoval. po škole je skoro furt doma.
jako druhé je v podezření má 25 letá dcera ktera pracuje. měla trochu problemy s penězi ale vždy si normálně ode mě pujčila a vrátila je. ani jeden mi však nepřijde natolik hloupý aby tak okatě bral tolik peněz i po té co jsem jim doma pohrozila, stalo se to znova!
mám zkusit s mladším zajít k psychologovi? chci problem vyřešit a schovávání peněz není řešení
asi bych nastražila doma kameru, ono to není tak těžké.. a pak řešila.
@victo „manžel je ten kdo vydělává peníze, ten také ne“ Fakt? V tom příspěvku to byl také přítel kdo živil celou rodinu a pak z předaných peněz na kupičce odebíral a házel do automatu ![]()
nebo schizofrenik