Domácí násilí - chci zpět do Čech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4749
19.10.19 21:29
@pikola píše:
Děti neopouštěj, to bych nedělala. Nemáš někoho, kdo by pro tebe dojel? Odjet můžeš i bez dokladů, ale jen autem, v autobuse i vlaku by tě kontrolovali

Ale deti nemuze jen tak odvest.. Neradte ji takove veci, co potom, kdyz on to nahlasi jako unos? A ze si to vymysli, ze deti zmanipulivala, aby ho opustila, deti maji domov v AT a je jedno, ze jsou cesi, on zije a pracuje v AT, muzou to vrat jako unos a pak o decka prijde nebo se bude muset vratit s nimi a je v pasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27737
19.10.19 21:41

A zažádat o kopie dokladů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
19.10.19 21:47
@astoret píše:
Ale deti nemuze jen tak odvest.. Neradte ji takove veci, co potom, kdyz on to nahlasi jako unos? A ze si to vymysli, ze deti zmanipulivala, aby ho opustila, deti maji domov v AT a je jedno, ze jsou cesi, on zije a pracuje v AT, muzou to vrat jako unos a pak o decka prijde nebo se bude muset vratit s nimi a je v pasti.

Já jen že na odjezd doklady nepotřebuje, jde odjet V případě nouze i bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
19.10.19 21:57
@pikola píše:
Já jen že na odjezd doklady nepotřebuje, jde odjet V případě nouze i bez nich.

Ano, ale pokud vezme deti, mela by mit neco v ruce o tyrani, dalsi vec je, ze pokud pojede busem ci vlakem, kontrolivat ji muzou a muze i pruvodci, nam se porouchalo auto, druhe mel muz a ja jela s dcerou do cr vlakem a k jizdence chteli po mbe pas ditete i muj, cestoi zpet zas polucie, nekiho hledali a kontrolovalu, ja bych to fakt neriskovala, odejit id nej, ano. Ale v ramci rakouska ted a pak resit presun do cr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
19.10.19 22:01
@ka2ka píše:
A zažádat o kopie dokladů?

Ale to by musela pres hranice a bez dokladu, co kdyz ji zrovna budou kontrolovat? A k cemu ji to bude, to jen nahraje jemu, ze deti „unasi“ on se vytasi s tim, ze doklady maji doma, proc dela jine.. A aby s detmi mohla pryc, za hranice a nebralo se to jako unos, musi dokazat, ze hrozi realne nebezpeci a ona v ruce nic nema, nikdy ho nenahlasila. Pletu se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27737
19.10.19 22:04
@astoret píše:
Ale to by musela pres hranice a bez dokladu, co kdyz ji zrovna budou kontrolovat? A k cemu ji to bude, to jen nahraje jemu, ze deti „unasi“ on se vytasi s tim, ze doklady maji doma, proc dela jine.. A aby s detmi mohla pryc, za hranice a nebralo se to jako unos, musi dokazat, ze hrozi realne nebezpeci a ona v ruce nic nema, nikdy ho nenahlasila. Pletu se?

tak může snad zažádat přes datovou schránku nebo přes velvyslanectví nemusí jen osobně ne? dělá jiné protože ty svoje původní založila ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
19.10.19 22:04

https://www.mzv.cz/…1/index.html zavilej tam, popis jim situaci, ze ti zadrzuje pasy deti, poradi, pripadne i najdou tlumicnika a odkazi kam se v AT obratit, pomohou s cestou do CR, tady to nevyresis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
19.10.19 22:06
@ka2ka píše:
tak může snad zažádat přes datovou schránku nebo přes velvyslanectví nemusí jen osobně ne? dělá jiné protože ty svoje původní založila ne?

Musi osobne a ve Vidni se na pasy ceka az 5 mesicu a kamaradce se dokonce stalo, ze na pas ditete museli oba rodice, prave kvulu moznemu unosu, oba slovaci zijici v AT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27737
19.10.19 22:07
@astoret píše:
Musi osobne a ve Vidni se na pasy ceka az 5 mesicu a kamaradce se dokonce stalo, ze na pas ditete museli oba rodice, prave kvulu moznemu unosu, oba slovaci zijici v AT

tak to je na prd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
19.10.19 23:24
@astoret píše:

To se většinou týká pokud děláš dítěti první pas včetně občanství, nový pas mi trval přes ambasádu dva týdny pokud to byla jen výměna za nový. A musí se tam osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.10.19 07:06
@pikola píše:
To se většinou týká pokud děláš dítěti první pas včetně občanství, nový pas mi trval přes ambasádu dva týdny pokud to byla jen výměna za nový. A musí se tam osobně.

Mnecrekli 3m, jen protoze toho nemeli moc, doba byva az 5 m, 3m standart. koncila mi platnost, 2 tydny rozhodne ne, to se mi pani vysmala, takze abych mohla odletet, musela jsem do CR udelat si novy ve zkracene lhute. 2 tydny neni ani standartni doba v CR, pokud ho nechces ve zkracene lhute a to pres ambasadu nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
20.10.19 08:17
@astoret píše:
Mnecrekli 3m, jen protoze toho nemeli moc, doba byva az 5 m, 3m standart. koncila mi platnost, 2 tydny rozhodne ne, to se mi pani vysmala, takze abych mohla odletet, musela jsem do CR udelat si novy ve zkracene lhute. 2 tydny neni ani standartni doba v CR, pokud ho nechces ve zkracene lhute a to pres ambasadu nelze.

Normální lhůta je měsíc, já ho fakt měla přes ambasádu za dva týdny :nevim: bylo to mimo sezonu. První nám trval skoro půl roku a 3 návštěvy ambasády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
20.10.19 08:27

Bez souhlasu otce stejne prekrocit hranice nesmi. Navic domaci nasili nikam nehlasila, slovo proti slovu. Nejdriv nahlasit - rady tu padly a pak resit zbytek. Kdyby chtel, muze to oznacit za unos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.10.19 08:28

@pikola to vím, první jsou složité, kamarádka řešila pro dítě a musela přes linz - doklad o občanství cca 2 m lhůta, pak ambasáda víden další 3 m..ale mě ted v květnu řekli toto, možná, že začínala letní sezona, nejlepší je obvolat a zjistit no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.19 14:15

Žádala jsem o pas pro dceru, trvalo to 5m. Museli jsme požádat o osvědčení o občanství a matrika v Brně, která to dělá, měla plno. Dcera přitom narozená v Česku, má rodné číslo, pojištění u české zdr. pojišťovny, ale prostě to trvalo.
Ať žije byrokracie!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová