Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola píše:
Děti neopouštěj, to bych nedělala. Nemáš někoho, kdo by pro tebe dojel? Odjet můžeš i bez dokladů, ale jen autem, v autobuse i vlaku by tě kontrolovali
Ale deti nemuze jen tak odvest.. Neradte ji takove veci, co potom, kdyz on to nahlasi jako unos? A ze si to vymysli, ze deti zmanipulivala, aby ho opustila, deti maji domov v AT a je jedno, ze jsou cesi, on zije a pracuje v AT, muzou to vrat jako unos a pak o decka prijde nebo se bude muset vratit s nimi a je v pasti.
@astoret píše:
Ale deti nemuze jen tak odvest.. Neradte ji takove veci, co potom, kdyz on to nahlasi jako unos? A ze si to vymysli, ze deti zmanipulivala, aby ho opustila, deti maji domov v AT a je jedno, ze jsou cesi, on zije a pracuje v AT, muzou to vrat jako unos a pak o decka prijde nebo se bude muset vratit s nimi a je v pasti.
Já jen že na odjezd doklady nepotřebuje, jde odjet V případě nouze i bez nich.
@pikola píše:
Já jen že na odjezd doklady nepotřebuje, jde odjet V případě nouze i bez nich.
Ano, ale pokud vezme deti, mela by mit neco v ruce o tyrani, dalsi vec je, ze pokud pojede busem ci vlakem, kontrolivat ji muzou a muze i pruvodci, nam se porouchalo auto, druhe mel muz a ja jela s dcerou do cr vlakem a k jizdence chteli po mbe pas ditete i muj, cestoi zpet zas polucie, nekiho hledali a kontrolovalu, ja bych to fakt neriskovala, odejit id nej, ano. Ale v ramci rakouska ted a pak resit presun do cr.
@ka2ka píše:
A zažádat o kopie dokladů?
Ale to by musela pres hranice a bez dokladu, co kdyz ji zrovna budou kontrolovat? A k cemu ji to bude, to jen nahraje jemu, ze deti „unasi“ on se vytasi s tim, ze doklady maji doma, proc dela jine.. A aby s detmi mohla pryc, za hranice a nebralo se to jako unos, musi dokazat, ze hrozi realne nebezpeci a ona v ruce nic nema, nikdy ho nenahlasila. Pletu se?
@astoret píše:
Ale to by musela pres hranice a bez dokladu, co kdyz ji zrovna budou kontrolovat? A k cemu ji to bude, to jen nahraje jemu, ze deti „unasi“ on se vytasi s tim, ze doklady maji doma, proc dela jine.. A aby s detmi mohla pryc, za hranice a nebralo se to jako unos, musi dokazat, ze hrozi realne nebezpeci a ona v ruce nic nema, nikdy ho nenahlasila. Pletu se?
tak může snad zažádat přes datovou schránku nebo přes velvyslanectví nemusí jen osobně ne? dělá jiné protože ty svoje původní založila ne?
https://www.mzv.cz/…1/index.html zavilej tam, popis jim situaci, ze ti zadrzuje pasy deti, poradi, pripadne i najdou tlumicnika a odkazi kam se v AT obratit, pomohou s cestou do CR, tady to nevyresis
@ka2ka píše:
tak může snad zažádat přes datovou schránku nebo přes velvyslanectví nemusí jen osobně ne? dělá jiné protože ty svoje původní založila ne?
Musi osobne a ve Vidni se na pasy ceka az 5 mesicu a kamaradce se dokonce stalo, ze na pas ditete museli oba rodice, prave kvulu moznemu unosu, oba slovaci zijici v AT
@astoret píše:
Musi osobne a ve Vidni se na pasy ceka az 5 mesicu a kamaradce se dokonce stalo, ze na pas ditete museli oba rodice, prave kvulu moznemu unosu, oba slovaci zijici v AT
tak to je na prd ![]()
@astoret píše:
To se většinou týká pokud děláš dítěti první pas včetně občanství, nový pas mi trval přes ambasádu dva týdny pokud to byla jen výměna za nový. A musí se tam osobně.
@pikola píše:
To se většinou týká pokud děláš dítěti první pas včetně občanství, nový pas mi trval přes ambasádu dva týdny pokud to byla jen výměna za nový. A musí se tam osobně.
Mnecrekli 3m, jen protoze toho nemeli moc, doba byva az 5 m, 3m standart. koncila mi platnost, 2 tydny rozhodne ne, to se mi pani vysmala, takze abych mohla odletet, musela jsem do CR udelat si novy ve zkracene lhute. 2 tydny neni ani standartni doba v CR, pokud ho nechces ve zkracene lhute a to pres ambasadu nelze.
@astoret píše:
Mnecrekli 3m, jen protoze toho nemeli moc, doba byva az 5 m, 3m standart. koncila mi platnost, 2 tydny rozhodne ne, to se mi pani vysmala, takze abych mohla odletet, musela jsem do CR udelat si novy ve zkracene lhute. 2 tydny neni ani standartni doba v CR, pokud ho nechces ve zkracene lhute a to pres ambasadu nelze.
Normální lhůta je měsíc, já ho fakt měla přes ambasádu za dva týdny
bylo to mimo sezonu. První nám trval skoro půl roku a 3 návštěvy ambasády.
Bez souhlasu otce stejne prekrocit hranice nesmi. Navic domaci nasili nikam nehlasila, slovo proti slovu. Nejdriv nahlasit - rady tu padly a pak resit zbytek. Kdyby chtel, muze to oznacit za unos.
@pikola to vím, první jsou složité, kamarádka řešila pro dítě a musela přes linz - doklad o občanství cca 2 m lhůta, pak ambasáda víden další 3 m..ale mě ted v květnu řekli toto, možná, že začínala letní sezona, nejlepší je obvolat a zjistit no..
Žádala jsem o pas pro dceru, trvalo to 5m. Museli jsme požádat o osvědčení o občanství a matrika v Brně, která to dělá, měla plno. Dcera přitom narozená v Česku, má rodné číslo, pojištění u české zdr. pojišťovny, ale prostě to trvalo.
Ať žije byrokracie!