Domácí úkol čeština - 6. třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
4.10.15 19:24
@čarodějka1311 píše:
Sakra, vysvětlí mi někdo, proč se to ta děcka učí? Takové zbytečnosti nepoužitelné, ale slušný dopis, mejl, sms napsat neumí. A to jsem učitelka, nechápu…

Já za sebe teda musím uznat, že nás drtili ze slohy pořád, ať už stížnost, doporučený dopis… :nevim: ale je pravda, že až na gymplu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
4.10.15 19:27
@čarodějka1311 píše:
Sakra, vysvětlí mi někdo, proč se to ta děcka učí? Takové zbytečnosti nepoužitelné, ale slušný dopis, mejl, sms napsat neumí. A to jsem učitelka, nechápu…

Tak konkrétně u těchhle slov to možná zbytečný je, ale to, že mají umět určit vzor, o tom se snad nikdo přít nemusí, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
4.10.15 19:32

@kate02 To je jasné, že to musí umět, je to základ pro pravopis, ale proč je drtit na špecích? Akorát jim to znechutí, a vidíte, dělá to celé emimi, ne dítě. Právě, slohy se učí na gymplu, ale toto by se právě měli žáci učit na ZÁKLADNÍ škole, špeky klidně na gymplu, nebo třeba v devítce, když už. Ale proč v šesté třídě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.10.15 19:40
@čarodějka1311 píše:
@kate02 To je jasné, že to musí umět, je to základ pro pravopis, ale proč je drtit na špecích? Akorát jim to znechutí, a vidíte, dělá to celé emimi, ne dítě. Právě, slohy se učí na gymplu, ale toto by se právě měli žáci učit na ZÁKLADNÍ škole, špeky klidně na gymplu, nebo třeba v devítce, když už. Ale proč v šesté třídě???

tak kdyby se to ta děcka učila pořádně, uměla by pak napsat i dopis a dát dohromady celé věty a souvětí… a úkoly by za ně nemuseli dělat rodiče, kteří to ve velké většině případů sami taky neumí… což je občas i dost smutné, když tu člověk čte některé diskuze… a Pravidla českého pravopisu jsme měli ve škole tuším už v páté třídě, kdyby dítě nebo i rodič chtěli, mohli se místo psaní na emimino do nich podívat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
4.10.15 19:42

To nejsou zadne špeky, normální slova :nevim: Co jiného by měl člověk umět než rozumět vlastimu jazyku? Na cem by měl ten zmineny gympl stavět? Vždyť tohle jsou opravdu základy :think: A ze každý nepůjde na gympl? Pravda, však taky každý nemusí mit jedničky, že ano :think:
Verim, že ve slohu trénují sloh, ale i na mluvnici musí byt prostor. Všechno souvisí se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
4.10.15 19:44

S dovolením se přifařím.

Slovo „paní“ – rod a vzor? Rod je jasný ženský, a vzor je to jarní? (Zpodstatnělé příd. jméno)?

• Citovat
  • Upravit
14015
4.10.15 19:46
@čarodějka1311 píše:

Můžu vědět čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.10.15 20:15

Souhlasím s tím, že se jedná o běžně užívaná slova, žádné špeky (učím ČJ na 2. st. ZŠ - něco o tom vím). Ano, podst. jm. „paní“ je skutečně rodu ženského, vzor jarní, jak bylo napsáno. Jedná se o zpodstatnělé příd. jm. = deadjektivní substantivum. A ještě poznámka. Ne každá učitelka je perfektní, každému dítěti vyhovuje jiný přístup k výuce, ale milí rodiče, máte k dispozici učebnice, kde je vše obvykle vysvětleno. A zkuste prosím dohlídnout na to, aby se děti připravovaly na výuku průběžně - dělá to mnoho… Tím netvrdím, že na to všechny kašlete, ale vidím v praxi, jak málo rodičů se dnes dětem skutečně (ne jen domněle) věnuje. Add slohová cvičení - je to o přístupu paní učitelky. Já s dětmi pořád něco píšu, ale pak ty opravy… Je lepší si práce nepřidávat, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.10.15 20:26
@Deixe píše:
Souhlasím s tím, že se jedná o běžně užívaná slova, žádné špeky (učím ČJ na 2. st. ZŠ - něco o tom vím). Ano, podst. jm. „paní“ je skutečně rodu ženského, vzor jarní, jak bylo napsáno. Jedná se o zpodstatnělé příd. jm. = deadjektivní substantivum. A ještě poznámka. Ne každá učitelka je perfektní, každému dítěti vyhovuje jiný přístup k výuce, ale milí rodiče, máte k dispozici učebnice, kde je vše obvykle vysvětleno. A zkuste prosím dohlídnout na to, aby se děti připravovaly na výuku průběžně - dělá to mnoho… Tím netvrdím, že na to všechny kašlete, ale vidím v praxi, jak málo rodičů se dnes dětem skutečně (ne jen domněle) věnuje. Add slohová cvičení - je to o přístupu paní učitelky. Já s dětmi pořád něco píšu, ale pak ty opravy… Je lepší si práce nepřidávat, že? :roll:

To je individuální a asi i napříč obory…někdo je prostě pracovitý hodně, někdo méně a někdo neudělá ani ň navíc… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.10.15 20:29

Ano, to jsem psala, že je to o přístupu vyučující, tj. individuální záležitost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.10.15 20:29
@Everyone píše:
S dovolením se přifařím.Slovo „paní“ - rod a vzor? Rod je jasný ženský, a vzor je to jarní? (Zpodstatnělé příd. jméno)?

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.10.15 20:31

AJ nejlépe už ve školce a v ČJ trochu polevíme…když už tu je tolik uprchlíků nebude tolik třeba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.10.15 20:31
@Deixe píše:
Ano, to jsem psala, že je to o přístupu vyučující, tj. individuální záležitost. ;)

Je to i o přístupu prodavaček, lékařů, zahradníků, politiků…prostě všech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
17.2.16 13:28

Děti - jaký je to rod a vzor prosím? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
17.2.16 13:34

Ženský, kost