Doporučte knížky pro devítileté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
9.1.14 19:46

@aknah31 nejsem sama, juch :mrgreen: Správná pětka je fakt super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
9.1.14 19:52

@martina.se
vis co, podle me jsou to super ctive knizky pro deti. Ma vice tech serii jeste ma tajnou sedmu nebo ruzne zahady..
Cteni pro holky i kluky. Nedavno jsem narazila na link a stahla si jeji knizky znovu a rada si nektere znovu precetla a to je mi 31 :oops: :oops: :oops:

V dnesni dobe deti tak malo ctou. Chtela jsem kopuit neteri v dubnu 9 aspon tu serie holek z internatu, coz je super cteni pro holky. Ale ona nechce cist.. nechce knizky ani videt. :,( :,(
tak pocitac, tablet nebo tv to jo :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.1.14 19:55

@aknah31 :mrgreen: já mám rozečtený 7mý díl, kluk 2 - Pětka opět v akci. Zatím ho číst baví, tak je to super ;) a mi to taky baví, už si to pořádně nepamatuju, takže si to s nim připomínám :mrgreen: ségra má doma všechny díly, tak nám je vždy půjčuje 8) jo a je mi stejně, jak Tobě :palec: Ono je fakt super, když děti dělají něco jiného, než jen pc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.1.14 19:57

Pritele 8 leta dcerka si prala knizky „Filipova dobrodruzstvi“ Od Jeziska dostala 3 dily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.1.14 20:18
  • Ilka Pacovská - Sedmý smysl (série příběhů Hanky, Rafana a Sváti - hodně dobré)
  • Spřízněnci čarodějů - už tak od osmi let
  • Deníky Poseroutky a deníky Mimoňky
  • Viking Vike
  • Zlobilky a nezbedníci
  • Paní Láryfáry
  • Amélie a tma

Je toho opravdu hodně, ale tohle jsou naše osvědčené bomby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
9.1.14 20:20

@Lesina Deník malého poseroutky…bezkonkurenční a i filmy jsou perfekt

• Citovat
  • Upravit
9867
9.1.14 20:24
@MarkétkaBeruška píše:
@Lesina Deník malého poseroutky…bezkonkurenční a i filmy jsou perfekt

No, ony jsou ty deníky dost chytlavé a dobře se to čte, ale nic moc extra kvalitního to není. Ale na to vlastně nijak moc nezáleží, hlavní je dotáhnout děcka ke čtení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.14 22:20

Kája Mařík, Paní Láryfáry, Krysáci, Narnie, Mach a Śebestová, MIkeš, Ferda mravenec, Kocour Modroočko, Mít své vlastní zvířátko, Marry Popins,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
9.1.14 22:26

@Šílená Sonja čte se ještě dneska Kája Mařík? Já ještě nemám děti ve věku na Káju Maříka, ale já ho v dětství zbožňovala, četla jsem ho poprvé ještě za hluboké totality a byla jsem z toho úplně paf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.1.14 22:32

Díky všem za tipy :kytka:, některé máme doma, o některých vím, ale některé neznám :dance: :dance: :dance:, mrknu na ně.
Kde sbíráte tipy na to, co dětem doporučit ke čtení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
9.1.14 22:34

@Nelisa tak já jim budu cpát knížky po mne, nekompromisně :lol:. Mám jich tu mraky a už se na to hrozně těším až je budou číst, teda doufám, že se jim budou líbit. A jinak doufám, že natrefím i na nějaké novinky, ráda vybírám knížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.1.14 22:40
@clovek píše:
@Nelisa tak já jim budu cpát knížky po mne, nekompromisně :lol:. Mám jich tu mraky a už se na to hrozně těším až je budou číst, teda doufám, že se jim budou líbit. A jinak doufám, že natrefím i na nějaké novinky, ráda vybírám knížky.

Teď jsem jí nenápadně cpala svoje knížky Tove Jansson a nedala se. :cert: :lol: Čte i starší autory, třeba Mary Poppins nebo paní Láryfáry, ale hodně se jí líbily Zlobilky a Nezbedníci a moc nevím, kam chodit pro nápady hlavně co se novějších autorů týká. Investovat naslepo se mi nechce a číst to dopředu taky ne :oops:, přece jen mě dětská literatura už nebere. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.1.14 22:46
@sophinka1 píše:
Ještě třeba začarovaná třída a ještě detektiv emil (nevímjak dál :think: )

Emil a detektivové, Emil a tři dvojčata. Autor Erich Kästner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.1.14 22:49

Ještě mě napadly knížky od Švandrlíka, ve kterých figurují žáci Kopyto a Mňouk. Ale to je docela svérázný humor a ne každé dítko ho vstřebá… Ale už jsem viděl několik zarytých herních pařmenů, jak (kupodivu a nečekaně…) ujíždí na Kopytovi a Mňoukovi (jen se to obtížně shání… :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.1.14 22:49

A neznáte někdo Velké dobrodružství Pepíka Střechy? Je to dobrý?
 http://www.kosmas.cz/…ika-strechy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky