Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, začala jsem číst knížky ze Zeměplochy a je jich hodně, tak bych se chtěla zeptat, jakou byste mi doporučili k přečtení, jestli to jde nějak logicky po sobě (abych blbě nepřeskakovala) nebo některé jsou zajímavější?
jako první jsem si přečetla Otce prasátek, kterého jsem znala jako film a který se mi líbil (jak film, tak kniha). teď momentálně čtu Těžké melodično, abych zjistila, proč Albert nemůže do normálního světa (jako jo, nevydržela jsem to a už jsem si to skoukla i ve zfilmované verzi, takže vím
).
z filmů jsem viděla ještě Zaslanou poštu (ta mě nijak extra neoslovila) a Barva kouzel (no, Mrakoplaš je trochu divnej, ale dobrý). rozkoukané mám i Soudné sestry a taky nejsou nejhorší (i když tedy z mého pohledu žádný z těchto tří filmů se nevyrovná Otci prasátek a Těžkému melodičnu, ty se mi líbí fakt fest jak film, tak kniha).
takže - co z vašeho pohledu bych si měla přečíst teď, aby mě to zaujalo alespoň tak, jako Otec prasátek? ![]()
Já mám nejraději Zaslanou poštu a pak všechny díly se Samem Elániem ![]()
No všechny, ne?
ale Nadělat prachy je srovnatelné s Poštou, Elánius nemá chybu, Tonička Bolavá je taky dobrá. na Čarodějky musím mít náladu.
Manžel je přečetl snad všechny, prý vůbec nevadilo, že to někdy nebylo popořadě, nýbrž podle toho, co zrovna měli skladem v knihovně.
Zeměplocha jde číst i napřeskáčku, i když některé knížky na sebe trochu navazují, není to nějak omezující. Spíš bych si vybrala hlavní postavu a četla všechny díly o ní. Jestli se ti líbí Smrť, tak přečti Sekáče. Je to moje nejoblíbenější knížka.
Ja tohle nectu ale manzel vzkazuje: Barva kouzel a Uzasny Mauric a jeho vzdelani hlodavci.
Lehke fantasticno, tezke melodicno, carodejky na cestach a sekac
Svobodny narod je nejlepsi
Nac mac figlove nemaji chybu
Jsou to 4 dily, ktere na sebe navazuji - Svobodny narod, Klobouk s oblohou, Zimodej a Obleknu si pulnoc (1. a 4. je nejlepsi). Je to oddechovka, ale super ![]()
Všechny…
klidně to vem od začátku, v každé knize máš seznam přecházejících… jinak doporučuji Podivný regiment… ale suprové jsou všechny díly…
@J3nie to už ale nejsou klasické díly ze Zeměplochy… ovšem taky nemají chybu… Toničku Bolavou mám moc ráda… ![]()
Sekáč je výborný. Já teď čtu Stráže, Stráže. A Svobodný národ je taky dobrá knížka.
Seznam knížek je na těchto stránkách: http://www.discworld.cz/
Ja poprve cetla poporade
ted vybiram podle nalady. Naposled Sekac:-)
@sagina První jsou Barva Kouzel a Lehké fantastično, ty na sebe i navazují. Jinak občas v knížkách najdeš odkaz na něco z předchozích dílů, ale ničemu to nevadí, klidně čti napřeskáčku. Máme doma všechny, tak si vybírám podle nálady. Mně se moc líbí Malí bohové, kupodivu se tam neobjevuje ani jedna z obvyklých hlavních postav. Ale super jsou všechny
@Akras2 píše:
Seznam knížek je na těchto stránkách: http://www.discworld.cz/
heh, tak až tak do detailu jsem po tom nepátrala, dobrý
zejména tenhle obrázek vypadá docela přehledně - http://www.discworld.cz/…ni_linie.jpg
tak jo, díky. prozatím zůstanu u Smrtě, takže si seženu Sekáče a Morta.