Zeměplocha - jakou knihu si přečíst?

15814
5.1.14 14:16

Zeměplocha - jakou knihu si přečíst?

Ahoj, začala jsem číst knížky ze Zeměplochy a je jich hodně, tak bych se chtěla zeptat, jakou byste mi doporučili k přečtení, jestli to jde nějak logicky po sobě (abych blbě nepřeskakovala) nebo některé jsou zajímavější?

jako první jsem si přečetla Otce prasátek, kterého jsem znala jako film a který se mi líbil (jak film, tak kniha). teď momentálně čtu Těžké melodično, abych zjistila, proč Albert nemůže do normálního světa (jako jo, nevydržela jsem to a už jsem si to skoukla i ve zfilmované verzi, takže vím :mrgreen:).

z filmů jsem viděla ještě Zaslanou poštu (ta mě nijak extra neoslovila) a Barva kouzel (no, Mrakoplaš je trochu divnej, ale dobrý). rozkoukané mám i Soudné sestry a taky nejsou nejhorší (i když tedy z mého pohledu žádný z těchto tří filmů se nevyrovná Otci prasátek a Těžkému melodičnu, ty se mi líbí fakt fest jak film, tak kniha).

takže - co z vašeho pohledu bych si měla přečíst teď, aby mě to zaujalo alespoň tak, jako Otec prasátek? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1214
5.1.14 14:23

Já mám nejraději Zaslanou poštu a pak všechny díly se Samem Elániem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
5.1.14 14:26

No všechny, ne? :mrgreen: ale Nadělat prachy je srovnatelné s Poštou, Elánius nemá chybu, Tonička Bolavá je taky dobrá. na Čarodějky musím mít náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
5.1.14 14:26

Manžel je přečetl snad všechny, prý vůbec nevadilo, že to někdy nebylo popořadě, nýbrž podle toho, co zrovna měli skladem v knihovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.1.14 14:32

Zeměplocha jde číst i napřeskáčku, i když některé knížky na sebe trochu navazují, není to nějak omezující. Spíš bych si vybrala hlavní postavu a četla všechny díly o ní. Jestli se ti líbí Smrť, tak přečti Sekáče. Je to moje nejoblíbenější knížka.

• Citovat
  • Upravit
1573
5.1.14 14:40

Ja tohle nectu ale manzel vzkazuje: Barva kouzel a Uzasny Mauric a jeho vzdelani hlodavci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.1.14 14:44

Lehke fantasticno, tezke melodicno, carodejky na cestach a sekac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
5.1.14 14:55

Svobodny narod je nejlepsi :-) Nac mac figlove nemaji chybu :-D Jsou to 4 dily, ktere na sebe navazuji - Svobodny narod, Klobouk s oblohou, Zimodej a Obleknu si pulnoc (1. a 4. je nejlepsi). Je to oddechovka, ale super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.1.14 14:59

Všechny… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: klidně to vem od začátku, v každé knize máš seznam přecházejících… jinak doporučuji Podivný regiment… ale suprové jsou všechny díly…
@J3nie to už ale nejsou klasické díly ze Zeměplochy… ovšem taky nemají chybu… Toničku Bolavou mám moc ráda… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
5.1.14 15:06

Vřele doporučuji knížku Mort :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.14 15:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
5.1.14 15:29

Sekáč je výborný. Já teď čtu Stráže, Stráže. A Svobodný národ je taky dobrá knížka.
Seznam knížek je na těchto stránkách: http://www.discworld.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
5.1.14 16:34

Ja poprve cetla poporade :) ted vybiram podle nalady. Naposled Sekac:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
5.1.14 16:48

@sagina První jsou Barva Kouzel a Lehké fantastično, ty na sebe i navazují. Jinak občas v knížkách najdeš odkaz na něco z předchozích dílů, ale ničemu to nevadí, klidně čti napřeskáčku. Máme doma všechny, tak si vybírám podle nálady. Mně se moc líbí Malí bohové, kupodivu se tam neobjevuje ani jedna z obvyklých hlavních postav. Ale super jsou všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.1.14 16:57
@Akras2 píše:
Seznam knížek je na těchto stránkách: http://www.discworld.cz/

heh, tak až tak do detailu jsem po tom nepátrala, dobrý :lol: zejména tenhle obrázek vypadá docela přehledně - http://www.discworld.cz/…ni_linie.jpg

tak jo, díky. prozatím zůstanu u Smrtě, takže si seženu Sekáče a Morta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí