Dorty a zákusky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15054
9.6.11 19:16
lucienne píše:
díky dzarun :kytka:

není zač :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
9.6.11 19:18
pikesova.lucie píše:
Venny: Tu potahovku si děláš sama, nebo kupuješ?

jo sama, je to pravej mandlovej marcipán, mám na něj dva recepty
1.) 20dkg moučkového cukru, 20dkg jemně mletých mandlí, 1 bílek, mandlová esence
2.) vařený marcipán: 20dkg jemně mletých mandlí, 5 dkg vody, 15 dkg moučkovýho cukru, mandlová esence
cukr se svaří s vodou na sirup, přidají se mandle a esence, potom se vypracuje dohladka a podsypává cukrem

oba dva můžu jen doporučit a chuťově sou výborný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.6.11 19:19

a naše další oblíbená mňamka je roládový dort......do mísy se naskládají plátky rolády a zaleje se to pudinkem a p ztuhnutí vyklopí a ta kombinace piškotové rolády s marmeládou a vanilkového pudinku je úžasná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
9.6.11 19:23
dzarunka píše:
a naše další oblíbená mňamka je roládový dort......do mísy se naskládají plátky rolády a zaleje se to pudinkem a p ztuhnutí vyklopí a ta kombinace piškotové rolády s marmeládou a vanilkového pudinku je úžasná :potlesk:

To zní zajimavě :think:
Dáš sem recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.6.11 19:29

to je klasická piškotová roláda s marmeládou,ta se nakrájí na plátky a do misky se dá potravinová folie a na ní se vedle sebe naskládají ty plátka rolády a zalije se to pudinkem a pak ještě přiklopí plátkama rolády,nechá se ztuhnout pak překlopí a hotovo,nádhera,bašta,může se ještě vymodelovat hlavička,nožičky a ocásek aby to vypadalo jako želvička,ale to já nedělám......no a množství pudinku a počet rolád záleží na velikosti mísy nebo misek na malé dortíky,želvičky......

na netu jsem to nenašla,většinou dávají tvaroh,nebo nějakou smetanu,želé a podobně,my máme rádi s tím pudinkem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.6.11 19:30
kometa32 píše:
dzarunka píše:
a naše další oblíbená mňamka je roládový dort......do mísy se naskládají plátky rolády a zaleje se to pudinkem a p ztuhnutí vyklopí a ta kombinace piškotové rolády s marmeládou a vanilkového pudinku je úžasná :potlesk:
myslim ze to byl ten recept :mrgreen:
To zní zajimavě :think:
Dáš sem recept?

Příspěvek upraven 09.06.11 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
9.6.11 19:30

Moc děkuji!!! :kytka:
Horší to bude s tou roládou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.6.11 19:32
kometa32 píše:
Moc děkuji!!! :kytka:
Horší to bude s tou roládou :mrgreen: :mrgreen:

roládu třeba dle tohoto receptu
http://www.labuznik.com/article.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.6.11 19:33

roladu koupis v supermarketu nejakou,dobry jsou ty 7days,jestli to tady teda maj,kupuju to v rakousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.6.11 19:34
evik178 píše:
roladu koupis v supermarketu nejakou,dobry jsou ty 7days,jestli to tady teda maj,kupuju to v rakousku.

domácí je domácí,mně ty kupovaný teda nejedou,takový mdlý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.6.11 19:38

já teda zkusím ten mocca dortík :think: už jsem si ingredience připsala k nákupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
9.6.11 19:46

ja kupovany taky neeee. maximalne nekdy k hájkovi na dortík. tam mají jako domácí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
9.6.11 20:00

Jé, tady se to rozjelo :pankac:

Takže KEFÍRKOVKA

190 g hladké mouky
190 g hrubé mouky
150 g cukru
1 vanilka
3/4 prášku do pečiva
1 celé vejce
2 PL kakaa
90 g oleje
3/4 l kefíru
rozinky, kandované ovoce, ořechy, semínka
Milosrdný recept, všechno smíchat, vrazit do trouby, po vychladnutí polít pořádnou vrstvou citronové polevy - bez té to nedělejte, není to ono!

BEZLEPKOVÁ ROLÁDA
5 vajec
8 dkg krupice
2 lžíce kakaa
Umícháme žloutky s cukrem a kakaem, přidáme sníh, na papíru upečeme, v teplé troubě necháme
dojít, plníme ušlehanou šlehačkou, nejlépe 1 čistou a 1 pařížskou.

Jinak, jak psala Kometa, kynuté těsto jsem nedělávala, prostě to těsto mě nesnášelo :lol: , nevykynulo nikdy, od té doby, co mám pekárnu, ho dělám hodně :pankac: . Kdybyste chtěly, mám luxusní recept, všechny ostatní jsem už vyhodila a dělám jen to, vydrží klidně i tři dny vláčné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
9.6.11 20:03
Venny píše:
pikesova.lucie píše:
Venny: Tu potahovku si děláš sama, nebo kupuješ?

jo sama, je to pravej mandlovej marcipán, mám na něj dva recepty
1.) 20dkg moučkového cukru, 20dkg jemně mletých mandlí, 1 bílek, mandlová esence
2.) vařený marcipán: 20dkg jemně mletých mandlí, 5 dkg vody, 15 dkg moučkovýho cukru, mandlová esence
cukr se svaří s vodou na sirup, přidají se mandle a esence, potom se vypracuje dohladka a podsypává cukrem

oba dva můžu jen doporučit a chuťově sou výborný

Já ji teď dělala takhle, ale musela jsem pořád přidávat cukr, takže nakonec tam je asi 700 g cukru. Jen se mi to pořád zdá řídké a lepí to.
Snažila jsem se teď z toho dělat růžičky, jenže se mi roztékají a nedrží tvar, tak nevím co dělám špatně :zed:

320g moučkového cukru
200g sušeného polotučného mléka
30g Omegy
4-5 lžic medu
4-5 lžic vody
2 lžíce mandlového aroma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
9.6.11 20:09

díky holky, to je nových receptů :dance: :kytka: