Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Afinite píše: Více
Naopak pokud se někdo nedokáže ovládat, nic jiného na něj neplatí
@Venetia píše: Více
Na každou vyhrocenou debatu je potřeba alespoň dvou lidí, a to si dobře zapamatuj, než budeš mít opět chuť někoho obviňovat
@Mkmkz píše: Více
Fakt myslíš, že vztahu prospěje, když se v průběhu hádky zvedneš a odejdeš?
Buď tu hádku vůbec nezačínat - nebo ať tedy ta „stresová negativní situace“ má i nějaké pozitivum v podobě řešení (jinak byla zcela zbytečná a bude se nejspíš opakovat)
Jako upřímně ukončit jakoukoliv hádku usmirenim a milováním je myslím vždy milionkrát lepší než se pohadat a odejít z domu.
Zapomínáš na variantu, že někdy je hádka opravdu o ničem a že ten, kdo drží partnera/ku, aby nemohla odejít, si vynucuje fakt nic moc prostředky svoji vůli. A to přece nejde, neříkej, že Tobě by se to líbilo.
@Cimada píše: Více
A Ty zase zapomínáš, že někdy je problém urgentní a je nutno jej vyřešit okamžitě, takže pokud partner od toho uteče, tak toho druhého vlastně nechá na holičkách.
Já tohle řeším neustále a vytáčí mě to do běla, kdy jsem schopen snad i vraždiť. Manželka v zahraničí, chce něco v ČR vyřídit, takže to samozřejmě musím já, v určitém kroku potřebuji její znát její názor anebo zkonzultovat další postup, ale milosťpaní je zrovna na kafi s kamarádkou, tak nemůže. Anebo má něco urgentního na 1/2 hodiny, takže prý zavolá pak, po hodině volám sám, už zas něco jiného na další 1/2 hodiny, takže zavolá pak a po hodině už je zase někde v trapu a bude moci až večer, když už to nebude aktuální a/nebo já budu grogy. To pak pěním jak zkažené víno! ![]()
@jege Tak zas tak důležité to pro tvou ženu není, jinak by se snažila rychle dodat potřebné informace, nemyslíš? Nechápu, proč jí kvůli tomu vyvoláváš, ať se ozve sama, ne?
@jege píše: Více
Ale prosimtě, to, co zakladatelka popisuje, se nejspíš netýká až tak „urgentních“ záležitostí. Psala o hádce, ne o nějakém aktuálním chvilkovém vypěnění.
My úplně to samé nedávno. Já už měla dost, nechtěla jsem, abychom jeden či druhý řekli něco, čeho bychom litovali. Tak jsem řekla, že to nemá cenu a odešla do jiného pokoje, že půjdu spát. A můj partner mi taky do toho pokoje furt „vlítával“ a chtěl pokračovat. A byl nasupenej, když jsem mu říkala, ať jde pryč, nebo bude situace ještě horší. ![]()
Pohádali jsme se teda ještě asi dvakrát a až pak jsme šli spát. Každý v jiném pokoji.
Další den jsme diskutovali už mnohem klidněji ![]()
Ale ten odchod z domu ne třeba fakt na 10 minut (u mě), to není „ukončení“ hádky, ale taková sportovní přestávka, kde se člověk vydycha a pak se vrací se usmirit.
@jege píše: Více
Tak to ale motas jablka s hruskama, to o čem píšeš není hádka v afektu, o které píše zakladatelka, ale že máte s paní jiné priority. Tak se jí příště na nějaké vyřizování vykasli, když ona nespolupracuje. Pokud teda nevyvolavas kvůli každé kravine.
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Třeba proto, že na moje rozhodnutí čekají další lidé? A já když s někým něco domluvím, tak to také chci dodržet. ![]()