Doslova mi brání v cestě...

Anonymní
9.8.24 17:09

Doslova mi brání v cestě...

Ahojky děvčata, chtěla bych vědět Váš názor na věc, protože nevím, co si o to myslet. Naposledy to bylo včera…
Občas, když se s partnerem dostaneme do nějaké hádky, a ať už je předmětem hádky cokoliv, dostane se to do takového afektu, že už nejsme schopni ani jeden normálně diskutovat…a je to regulérní hádání se, které nikam nevede a je to prakticky jen horší a horší…A já v nějakou chvíli vím, že už nemůžu, že už to nesnesu, že buď něco rozbiju, rozmlátím něco nebo se zcvoknu…a tak jediné mé řešení je - jít z boje pryč. Prostě odejít z bytu…Vychladnout a pak až něco řešit…
Nemáme žádnou místnost, do které bych se zavřela, máme atypický byt, máme jen malou koupelnu, ale ta mi takový klid a prostor co potřebuju neposkytne…a tak chci odejít z bytu… A jeho reakcí na to je, že mě nechce nechat odejít…Ne proto, že by se o mě třeba bál…jde o to, že to chce a nutně potřebuje dořešit… Já ale vím, že nic nedořešíme, rozhodně ne v tom rozpoložení, ve kterém jsme, nebo ve kterém jsem já. Potřebuji klid a on mi do toho brání odejít…a tak když mi brání, tak mě to vlastně dopaluje ještě víc… nejraději bych ho odstrčila pryč, o to se tak trochu i pokusím…ale už jsem ho chtěla normálně i praštit, že mě nechce pustit z bytu a zatarasuje mi cestu…
A pak mi vyčítá, že utíkám z boje…
No ano, utíkám a ráda… nerada se hádám…

No řekněte mi prosím, jak se k tomu stavíte vy? Nějaké rady/tipy?

Děkuju!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
9.8.24 17:12

Rozejdete se…

• Citovat
  • Upravit
74217
9.8.24 17:13

Rozejít se. Co je tohle za život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
9.8.24 17:14

Tak si o téhle tvé potřebě promluvte v dobách míru, aby věděl, že bráněním v odchodu situaci nezlepší, že potřebuješ čistý vzduch a samotu.
Vyrob si ceduli, kterou mu ve vypjaté chvíli strč před oči.
Ideálně se do takových otáček vůbec nedostat, což asi víš, tak na tom pracuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
9.8.24 17:18

S manželem se občas pohádáme, a protože víme, že jsme oba horké hlavy, děláme to stejně. Ve chvíli, kdy nám to přerůstá přes hlavu, tak jeden z nás odejde. Zkus si o tom s partnerem promluvit, když jste v klidu. Vysvětli mu svůj důvod a svou potřebu, a pokud to nezabere, tak se rozejděte. Podobného partnera jsem před lety měla. Doslova mě při hádce zahnal do kouta a nenechal odejít. Dopadlo to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
9.8.24 17:20

Ve chvíli, kdy nejste schopni spolu komunikovat a řešit problémy tak, aniž by se jeden z vás nedostal do afektu, druhý neměl tendence utíkat z bytu a první ho tam držel násilím… tak si myslím, že je na čase se rozejít.

Ukonči to, dokud v tom vztahu nejsou děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36659
9.8.24 17:20

Přesně jak Tvůj partner! Potřebuji problém vyřešit hned, a když partnerka utíká od problému anebo se ho snaží zahrát do autu, tak mě to rozčílí do běla a jsem schopen vraždit! Naopak ten problém eskaluji ještě více, protože když se nevyřeší teď a tady… tak nastane konec světa.

Pokud partnerka dokázala couvnout a snažit se problém řešit, a neutíkat od něj, tak jsem toho byl schopen taky, jinak bych se nejraděj na všechno vykašlal a zahodil, včetně vzájemného vztahu.

Časem jsem se naučil to takhle nehrotit a kašlat na to, ale za cenu toho, že už více méně kašlu i na vzájemné vztahy a partnerku. Dokud mi na ni záleželo, tak jsem to prožíval a hrotil přesně tak, jak Tvůj partner, přestal jsem to dělat v momentě, kdy mi přestalo na ní záležet.

Bacha na to, ať to tak nedopadne i u Vás, spíše si domluvte scénář, jak budete takové situace řešit, abys i Ty mohla vychladnout, ale i on se ještě více nenamíchl. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
9.8.24 17:33
@jege píše: Více

On to nemusí být aut ani útěk od problému, spíš snaha nevytočit se do ještě větších obrátek, kdy mohou padat i slova, která by si ex post člověk nejradši zatlačil zpátky do huby.
Problém se dá vyřešit o pár (desítek) minut později, když horké hlavy vychladnou a vznikne odstup.
Jako fakt nevím, co by tu chvíli nepočkalo a muselo se řešit ausgerechnet teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
9.8.24 17:40

Ja jsem taky odchazeci typ, takze ti uplne rozumim. My se teda nehadame casto, ale ja kdyz se vytocim, tak nejsem schopna rozumne komunikovat, takze odejit, vychladnout a pak v klidu vyresit je pro me jedina moznost. Prijde mi to rozumnejsi nez po sobe stekat, kdyz to konstruktivne nikam nevede. Nastesti to chlap chape a akceptuje. Na tvem miste bych si s nim promluvila, az budete v klidu a vysvetlila mu, ze ten prostor proste v tu chvili potrebujes a proc.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
9.8.24 17:41
@Karamba2020 píše: Více

Presne tak. Ja osobne si treba potrebuju i ujasnit, zda sama neprehanim, zda jsem k partnerovi fer.

• Citovat
  • Upravit
6918
9.8.24 17:48

Napíšu to, jak mi to přišlo pod ruku, tak se na mě nezlob.. Dva ma_goři spolu být nemůžou. Oba dva se neumíte ovládat, neumíte komunikovat a řešit problémy. Rozchod by byl nejspíš na místě. Pokud Vám na sobě nějak extrémně záleží a vidíte i přes to všechno společnou budoucnost, vyhledejte párovou terapii a naučte se spolu mluvit. Hlavně se do té doby nemnožte, to by bylo peklo. A počítejte i s nezdarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36659
9.8.24 18:02
@Karamba2020 píše: Více

Třeba to má souvislost s evolučním vývojem, kdy žena v případě nějakého kritického problému jej mohla na čas odložit, podumat nad ním a až jej vyřešit, ovšem chlap při zápase s mamutem tohle k dispozici neměl a musel problém vyřešit, jinak hrozilo, že další pokus už nebude mít. Možná právě proto chtějí ženské spíše odejít a chlapi to chtějí naopak řešit hned. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36659
9.8.24 18:04
@Lojzísek píše: Více

Nemusí být magoři, jenom ženská to cítí jinak, než chlap, viz má „evoluční teorie“.

PS: Už jsem skoro jak Darwin! :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
9.8.24 18:08
@jege píše: Více

Jsi hodně odvážný, srovnávat svou ženu s mamutem.  :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35993
9.8.24 18:18