Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dostala jsem zase otázku,
Jak se máš?
a našla na netu celé dlouhé články,
tady není nic a proto.........
možná mě s tím pošlete někam........
1-Dnes mám vskutku brilantní den a další již na mě netrpělivě čekají. Cítím se jako ten nejšťastnější člověk na téhle planetě. Nepochopím lidi, kteří se cítí hůře. je to tu bájo .
2-a) Je to se mnou zlý. Víš, já už asi tady dlouho nebudu.
2-b)Jdu do vězení za znásilnění mrtvé osmileté srnky.
Tyto a podobné odpovědi jsou nejvhodnější ve chvíli, kdy si přijete právě navázaný rozhovor zase rychle ukončit, třeba proto, že tázajícímu dlužíte nějaké peníze, spíte s jeho ženu, anebo prostě proto, že je to kretén.
P.S.: Máte-li také nějaké osvědčené odpovědi či jen nápady neváhejte a šup sem s nimi
Já už se ani neptám Jak se máš?? to je na dlouhé lokte a každý většinou začně chrlit ty svoje srač.y… ![]()
Já když se chci někoho na ulici rychle zbavit tak se zeptám A jsi šťastný(á)?? Většinou nikdo nemá odpověď a zdrhá… ![]()
Na otázku JAK SE MÁŠ ?? obyčejně odpovídám ČÍM DÁL TÍM STEJNĚ..
![]()
Jako detaily nikoho opravdu nezajímají a i kdyby zajímali, tak já je vytrubovat nebudu..Takže mlžím, mlžím, mlžím..
Pokud nechci konverzovat - někam strašně pospíchám.. ![]()
Lizbeth píše:
Na otázku JAK SE MÁŠ ?? obyčejně odpovídám ČÍM DÁL TÍM STEJNĚ..![]()
Jako detaily nikoho opravdu nezajímají a i kdyby zajímali, tak já je vytrubovat nebudu..Takže mlžím, mlžím, mlžím..
Pokud nechci konverzovat - někam strašně pospíchám..
Jo, to je moje oblíbená replika…
Ono většinou se ptají lidi, kteří po jakékoli odpovědi začnou dlouhý proslov, začínající větou: „Aha, no, to JÁ… atd.“ ![]()
Já odpovídám (po vzoru ex-tchýně): Kdybych se měla ještě o trošku líp, tak už to nevydržím ![]()
Palina.zl píše:No,to nemůžu použít u většiny lidí.
Já odpovídám (po vzoru ex-tchýně): Kdybych se měla ještě o trošku líp, tak už to nevydržím
Lizbeth píše:
Na otázku JAK SE MÁŠ ?? obyčejně odpovídám ČÍM DÁL TÍM STEJNĚ..![]()
Pokud nechci konverzovat - někam strašně pospíchám..
Já většinou říkám: „Jde to, ale dře to.“ ![]()
Většinou se nevrtám v detailech, nějak nejsem ten člověk, který se na potkání svěřuje ![]()
Jé, tohle je dikuze pro mě:-) Na tuhle otázku jsem si normálně vypěstovala v těhotenství averzi. Každý se ptá: Tak co, jak se máš? - v tom III. trimestru, nateklá, utahaná, nenamalovaná s mastnou hlavou na ty lidi koukám a fakt netuším, co chtějí slyšet… Ale to ještě jde, pak mi volá pravidelně panímáma a vkládá do otázky chudinku - Tak co, chudinko, jak se máš?… často jsem říkala těhotně a naposledy už jsem jí měla tak plný zuby, že jsem řekla na hovno… a je klid:-)
Odpovídám: „Ještě žiju“
Kamarádi pochopí a ostatní at si domyslí ![]()
Já nesnáším tuhle americkou módu pokládat tuto otázku komukoli, koho člověk sotva zná. Otázka „jak se máte“ se přece pokládá návštěvám, které přišly na kafe a hodláte se s nimi hodinu vybavovat, popř. se takto ptáte nejlepší kamarádky, se kterou chcete probrat veškeré intimnosti. Takhle blbě se přece nebudu ptát na ulici svojí instruktorky tance, která je mi normálně ukradená. Stačí přece slušně pozdravit a nevtírat se.
Safra, mám to nějaký podivný život, že se mě na to, jak se mám, nikdo cizí neptá.
![]()
Každopádně obvykle všem, kteří se zeptají, odpovídám „celkem fajn.“
Někde jsem vyčetla, že na tuto otázku je nutné vždy odpovědět kladně, v podtextu řeší duševní zdraví a tak je to myšleno i v angličtině ![]()
No, nebudu lhát, já ji pokládám i dostávám. Povídám to, co uznám za vhodné a taky podle toho, jak jsem si blízká s tím, kým konverzuju..
Nijak mě to nevadí, že je jako blbá, nevhodná, klišé ![]()
Záleží na tom,kdo se zeptá a podle toho adekvátně odpovídám něco ve smyslu že perfektně,jsem spokojená a šťastná. Momentálně mám období kdy to opravdu tak je,takže nelžu ale byly doby kdy bylo hůř a pokud se mě někdo zeptal jak se mám, tvářila jsme se strašně statečně a na oko měla dobrou náladu,opravdu to nasralo tolik lidí,že se příště neptali,mě taky nezajímá jak se mají ti,kteří mi nejsou blízcí a známe se třeba jen od vidění. ![]()