Dotkni se srdce - pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.17 16:10

Zakladatelka

@Enmamma článek je v prvním komentáři nahoře do hlavního příspěvku se mi ho nepodařilo dát, ale když je to slušná mamina která se opravdu snaží své díte navštěvovat a brát si ho i stím by jste měli problém, že byste věděli že si ho vezme zpátky jakmile si dá dohromady zázemí?

• Citovat
  • Upravit
5708
14.1.17 16:33
@Anonymní píše:
@Enmamma článek je v prvním komentáři nahoře do hlavního příspěvku se mi ho nepodařilo dát, ale když je to slušná mamina která se opravdu snaží své díte navštěvovat a brát si ho i stím by jste měli problém, že byste věděli že si ho vezme zpátky jakmile si dá dohromady zázemí?

Problém je, že takhle to biologické matky prezentují svým dětem v ústavech. Obvykle jde ale o hlubší problém a setkávání není s takovými lidmi zrovna terno. My se setkáváme, ale abych pravdu řekla, musím si pak někde bokem zanadávat, abych si ulevila od kontaktu s takovými lidmi. Ale pro toho našeho kloučka to udělám, aby nebyl problém. Hloupé je, že jinak k tomu motivovaná nejsem, než tím, že bych na úřadech měla problém, protože kluk na ně „hází bobek“ a jsou mu ukradení a to je přitom velice dobrosrdečný a společenský a lásku dávat najevo umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
15.1.17 08:10

Na slušné maminky, co mají u pěstounů děti nevěřím, sami máme v pěstounské péči dítko a z různých setkání pěstounů vím, že slušných mamin je hrstka. Také se setkáváme s maminkou, ale jen díky tomu, že sourozenci našeho pěstounského dítka se chtějí vídat. Maminka, téměř nulový zájem. Beru ji s rezervou, ale pak když jedeme domů se mi chce plakat, chudáci děti, to co jim doslova „nablije“ do hlavy.
Setkávám se velmi často snaivní představou, že rodiče jsou chudáčci, kterým byly děti ukradené a oni za to vlastně nemůžou, také jsem si tím prošla, pěkný kecy, 90% rodičů by zasloužilo tečku mezi oči. Jsem někdy fakt ošklivá, ale když se dostanete pod povrch, chce se Vám jen řvát, brečet a zoufat si.
Jinak článek jsem četla a věřím mu. Ústavy budou vždy potřeba, to je fakt, který nelze změnit, ale dal by se minimalizovat počet dětí, které tam jdou, je to jen o vůli a ochotě a rychlosti soudů. Jsou dobré a špatné ústavy, jako jsou dobří a špatný rodiče, tím bych to ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.17 14:03

Pěstouni na přechodnou dobu

Dobrý den,
Jsem studentkou třetího ročníku bakalářského studia na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. Studuji obor sociální práce a ráda bych sehnala pěstouny na přechodnou dobu, se kterými bych mohla udělat rozhovor do mé bakalářské práce. Nejlépe pokud by pěstouni byli z Ústeckého / Královehradeckého kraje, ale po domluvě lze i jiný kraj  určitě budu ráda za jakoukoliv spolupráci. Pokud bude zájem, mohu zaslat předem připravené rozhovory a bližší seznámení s bakalářskou prací.
V případě zájmu mě kontaktuje do zpráv zde na facebooku. (https://www.facebook.com/…nika.bludska)
Předem mockrát děkuji Bludská Veronika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová