Druhá míza u ženy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.19 14:25
@ka2ka píše:
ty jsi trošku víc mimo a nechápeš to
rozdíl je když si děti vezmeš na pár hodin k rodičům a rozdíl je dovolená
když je vezmeš k rodičům tak ženská odpočívá nebo uklízí ale pořád ví že ty děcka a kolotoč kolem nich se za pár hodin vrátí
když je na dovolený konečně se uvolní ví že se nemusí nerovovat že za hodinu jí bude za zadkem ječet stádo batolat takže si chce povídat a pak pomalu přejít na sex, klidně si dokáže povídat celý den a večer takže jsi jí měl večer vzít povídat do hospody a pak by byl sex
chápeš rozdíl? jestli ne vezmi si měsíc dovolenou a vyměň si to s ní a pochopíš

Děti odjíždějí i na celé víkendy, nebo minimálně na 24 hodin. O chod domácnosti se taky starám, takže vše není jen na ní. A kolikrát když se po 2 dnech vrátíme, tak doma nějak extra víc uklizeno není, ale neptám se co vlastně dělala. A děti už nejsou tak malé, takže si už kolikrát i hrají samy bez nás nebo i s kamarády venku. Rozhodně to není máma/hospodině na 24h úvazek, jak to mnohde je. Já osobně mám třeba jediný čas pro sebe, kdy nejsem v práci, s dětma a s ní, nebo péčí o domácnost, tak je jednou týdně na 5 hodin.
Zato ona do práce nechodí, děti jsou ve školce a škole a máme byt, ne třeba dům s dvorem a zahradou…

• Citovat
  • Upravit
27700
13.5.19 14:28
@Anonymní píše:
Děti odjíždějí i na celé víkendy, nebo minimálně na 24 hodin. O chod domácnosti se taky starám, takže vše není jen na ní. A kolikrát když se po 2 dnech vrátíme, tak doma nějak extra víc uklizeno není, ale neptám se co vlastně dělala. A děti už nejsou tak malé, takže si už kolikrát i hrají samy bez nás nebo i s kamarády venku. Rozhodně to není máma/hospodině na 24h úvazek, jak to mnohde je. Já osobně mám třeba jediný čas pro sebe, kdy nejsem v práci, s dětma a s ní, nebo péčí o domácnost, tak je jednou týdně na 5 hodin.
Zato ona do práce nechodí, děti jsou ve školce a škole a máme byt, ne třeba dům s dvorem a zahradou…

tak se s ní rozejdi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
13.5.19 14:29
@Anonymní píše:
Ne, prostě řekne že si nerozumíme, prože já „přirozeně“ chci něco jiného než ona, a že kdybychom byly stejně naladění, tak přece dělám přesně co chce a ona mi to nemusí říkat a pak si připadat, že mě k tomu nutí, což ona přece nechce, abych se trápil tím, že dělám něco co jsem sám nevymyslel.

Hele, je mi to líto, ale asi prostě prochází nějakou krizí, ne nutně vztahovou, spíš celkovou. Chápu, pokud to už nějakou dobu trvá, že jsi z toho už unavený a třeba i otrávený, a jasně, vždy je nejjednodušší to vzdát. Ale ne nadarmo se slibuje v dobrém i ve zlém. Teď je na Tobě (a na vás obou), jak budete umět zabojovat o vztah. O spokojenost obou. Mluvte spolu, buďte k sobě slušní, a berte ohledy jeden na druhého. Pak to dokážete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.5.19 14:55
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jdu se jako chlap zeptat na něco, z čeho jsem teď dost zmatený.
Byl jsem teď na dovolené se svou partnerkou na 5 dnů bez dětí. Po 5 letech vztahu dokonce vůbec první taková dovča, kterou jsme dostali od tchýně „s all inclusive“ tedy i hlídáním dětí doma.
No a přece jen tam byla různá očekávání. Z mé strany jsem se těšil na více intimností a milování, kterého poslední dobou moc nebylo. Ale nakonec nebylo vůbec nic, jen samé hádky, protože jsem se dověděl, že žena čekala naprosto jiné trávení času a večerů.
Musím to vzít trošku obšírněji. Čas jsme spolu trávili od rána do večera nonstop spolu. Chodili na procházky dopoledne i odpoledne. Pokaždé zastavení na skleničku, či pivko. Když jsme chodili, tak jsme si povídali. Když jsme si sedli, tak jsme si povídali. No a večer jsem čekal, že bysme už mohli strávit na pokoji masážemi, milováním,…
Jenže partnerka na mě vyjela, že si chtěla jít sednout a povídat i večer (tancovat ne. Na veřejnosti netančí) a že ji vůbec nerozumím a jde mi jen o sex a nikam si s ní nechci vyjít a popovídat, popít vínko a navodit atmosféru. Na odpověď, že spolu někam chodíme celý den a také si sedneme, popijeme a popovídáme řekla, že to přece není to stejný. Že čekala, jak ji budu vodit někam ven, jako když jsme spolu začali randívat a tak.
Jenže problém je ten, že už mockrát předtím jsem ji chtěl někam vzít, že se vezou děti k mým rodičům a na to mi říkala, ať tam raději zůstanu taky, že nikam nechce, že si chce odpočnout (nejen fyzicky i psychicky). Když jsem ji posílal s kamarádkami, tak že nemá náladu,… A ten začátek randění? Byly jsme spolu někde sami asi 3× a pak chtěla abych chodil jen za ní dom, kde jsme si pohráli s jejím dítětem z předchozího vztahu, uspali, a šli se koukat na telku a pak pomilovat…
No a že se vůbec nesnažím a jde mi jen o sex, protože když ji koupím dárek, tak mě jde určitě o sex, když ji masíruju, jde mi pak o sex. Vůbec se nesnažím, přitom pomáhám s úklidem, nakupuji, trávím čas s dětmi, kdy dostává čas jen pro sebe, zaplatil z drtivě větší části exekuce v šesticiferné částce, zařídil právničku do sporu o alimenty s expartnerem, neřeším „moje/její peníze“ takže nemusí čekat na dárečky odemě a může si kupovat hezké oblečení a věci sama, přitom sama měla jen minimální mateřskou, pak příspěvky v nezaměstnanosti, teď vůbec nic a ač „hledá práci“ pořád je důvod, proč nejít na tu či onu pozici…
komplimenty na krásu, kuchařské dovednosti, stav uklizenosti,… nešetřím.No takže předtím nechtěla nikam, nic a teď najednou se vlastně málo starám a co po ní chci…

No a ted bych rada slysela nazor tvé ženy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.5.19 15:21

Toto mi jako druhá míza rozhodně nepřijde.
Spíš jako krize (možná středního věku). Práci by potřebovala jako sůl. Dle mě ji chybí sociální kontakty. Já jsem doma druhým rokem. A i když své děti miluji, občas mi z nich už hrabe. Dík tomu nejmenšímu je to jako potácení se od ničeho nikam. Člověk potřebuje být mezi lidmi a musí za sebou vidět nějaký smysluplný výsledek, jinak má pocit marnosti a pak je protivný. I kdyby ses roztrhal, tak ji nevyhovíš, když sama je nespokojená.
Myslím, že kdyby vzala jakoukoli práci prospělo by ji to, měla by míň času přemýšlet nad blbostma a dostala by se aspoň na čas ze stereotypu a rutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 15:30

@Mičule A prospělo by to i rodinnému rozpočtu a mohli žít i víc v pohodě, než přemýšlet furt jestli si koupit lepší jídlo na týden, nebo s dětma zajet třeba do zoo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.19 15:38

@Annabela11 @Tichošlápek A co si tak představujete, že byste slyšeli? Pokud čekáte nějakou skrytou vadu „na mě“ tak bych ji sám rád slyšel od ženy. Snažím se tu co nejpřesněji popsat situaci, abych se pokoušel najít řešení problému. Kdybych si tu lhal, tak vím, že nedostanu odpověď řešící problém. Co mi říkala, jsou přesné citace, aspoň co do kontextu.

• Citovat
  • Upravit
21311
13.5.19 15:46
@Anonymní píše:
@Annabela11 @Tichošlápek A co si tak představujete, že byste slyšeli? Pokud čekáte nějakou skrytou vadu „na mě“ tak bych ji sám rád slyšel od ženy. Snažím se tu co nejpřesněji popsat situaci, abych se pokoušel najít řešení problému. Kdybych si tu lhal, tak vím, že nedostanu odpověď řešící problém. Co mi říkala, jsou přesné citace, aspoň co do kontextu.

Však v pořádku. Ale ona to nepochybně bude vidět jinak. A bez toho se nemá smysl moc dohadovat, co dál. A pokud nechce mluvit o problému s tebou, tak bych zkusila manželskou poradnu. Prostředník by mohl pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 15:57
@Tichošlápek píše:
Však v pořádku. Ale ona to nepochybně bude vidět jinak. A bez toho se nemá smysl moc dohadovat, co dál. A pokud nechce mluvit o problému s tebou, tak bych zkusila manželskou poradnu. Prostředník by mohl pomoci

to bych tak akorát viděl prostředník… na toto řešení mi žena řekla, že ona nemá potřebu svoje pocity říkat ještě nekomu dalšímu a pokud by tam semnou šla, tak by mu řekla, že je přece všechno v poho a jak se za náma zaklapnou dveře, tak se semnou rozejde…

• Citovat
  • Upravit
21311
13.5.19 15:58
@Anonymní píše:
to bych tak akorát viděl prostředník… na toto řešení mi žena řekla, že ona nemá potřebu svoje pocity říkat ještě nekomu dalšímu a pokud by tam semnou šla, tak by mu řekla, že je přece všechno v poho a jak se za náma zaklapnou dveře, tak se semnou rozejde…

No…a víš jestli s tebou chce být? Protože mi to trochu připadá, ze ani moc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
13.5.19 16:12
@Anonymní píše:

Co chceš na tom vidět víc? Prostě jsi za ní zatáhnul dluhy, dostala se ze svrabu a milování s dobrákem je neuspokojící. Teď zase potřebuje někoho kdo ji dá do tlamy a přefikne ji brutálně na rozpálený varný desce. Holt špatný výběr partnerky. To se ti stane ještě několikrát, jestli si budeš vybírat ženskou s exekucí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
13.5.19 16:17
@Anonymní píše:

A jak vám funguje sex a intimita v běžných všedních dnech? Nepřestal jste jí přitahovat, nějaké problémy ve vztahu? Jinak v tom vidím sebe, mne to zkazilo svého času každou dovolenou, dopředu jsem věděla co bude každý večer za problém. Ale na to nefungovalo v tom bežném životě, takže těžko očekávat, že na dovolené to bude jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.5.19 16:25

Roky manželku ignoruješ, nevnímáš co ti říká, natož co ti neříká a pak najednou čekáš, že na dovolené z ní bude skvělá milenka a na všechno zapomene.

No neprošlo to.

Ne - nejsi nejhorší manžel na světě a ona není megera. Jste úplně běžná dvojice s naprosto běžnými problémy v komunikaci.

Jen každý máte úplně jiná očekávání od toho druhého a odlišné potřeby, co byste od něj chtěli. A nejspíš o tom nevíte, natož abyste našli nějakou cestu, jak s tím toho druhého seznámit.

Ale jste oba nanejvýš frustrovaní, že ten druhý se nechová podle toho, jak chcete aby se choval.

To co potřebujete je dohodnout se, že se dohodnete - tedy že v současné chvíli nejste ani jeden úplně spokojený, ale že chcete společně tohle prozkoumat, že každý na tom máte předně 50% podíl viny a že budete hledat jak fungovat tak, aby té frustrace a nevyřčených nenaplněných očekávání bylo méně, než teď.

Dost ti s tím může pomoci metoda zvaná nenásilní komunikace - která hodně pracuje s tím, aby lidi byli schopní najít společnou řeč, která povede ke společnému naplnění potřeb všech zapojených stran.
https://uloz.to/!FuiyEcWo4/nenasilna-komunikace-ocr-pdf

Případně tedy z mužské stránky to co popisuješ má docela přijatelně zpracované Vojík, jakkoliv je dost problematická osoba.

https://www.muzazena.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
13.5.19 16:59
@Anonymní píše:
@Mičule A prospělo by to i rodinnému rozpočtu a mohli žít i víc v pohodě, než přemýšlet furt jestli si koupit lepší jídlo na týden, nebo s dětma zajet třeba do zoo…

a chce pracovat? kde přišla k takovým dluhům? nejspíš se doma nudí takže do té práce by měla nastoupit co nejdřív ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 17:06
@Markéta80 píše:
a chce pracovat? kde přišla k takovým dluhům? nejspíš se doma nudí takže do té práce by měla nastoupit co nejdřív ;)

Jednu menší exekuci si pořídila vlastní hloupostí, když tak nějak odešla „předčasně na mateřskou“ a neplatila zdravotní pojištění. Zbytek ji zařídil EX. A jsem si tím jist, protože jsem tisknul veškerou předchozí komunikaci z mailů k soudu. Ale podrobnosti říkat nebudu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová