Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Aletheia 3roky je ideál, ale my, co nám je 40, tak dlouho čekat nemůžeme. My musíme jen věřit, že nám to prostě vyjde
To určitě, ale je to prostě risk. Toho člověka neznáš
Zakladatelka je mladá, tak může počkat klidně lete deset, chlapi jsou plodní do aleluja. Ale chápu že pokud má člověk 40 na krku nemůže čekat.
@Burj Chalifa píše:
až se narodí to druhé, pokrevně jeho, taková idylka to už nemusí být. Košile bývá bližší než kabát, u dětí to platí dvojnásob.
Já si myslím že je to obráceně ne? Že vlastní může upřednostňovat. Lidi jsou většinou na nevlastní „zlejší“ než na vlastní. Nebo se pletu? ![]()
@Burj Chalifa píše:
až se narodí to druhé, pokrevně jeho, taková idylka to už nemusí být. Košile bývá bližší než kabát, u dětí to platí dvojnásob.
Děkuji. Ano, z toho mám také strach. Ale tak nějak podvědomě myslim, že by to nepocítila.
Nejsem typ, který jde do něčeho po hlavě, spíš si asi potřebuji s někým popsat o podobných touhách ![]()
@Kirstenn píše:
To máš pravdu, nic mi neuteče. Já to i tak nějak vím, ale mám dny, kdy jsem opravdu přesvědčená o tom, že bych chtěla být těhotná hnednějaké hormony asi, protože o pár dní dál, když má dcera své dny, tak si zase řeknu, jsi blázen? Fakt bys tohle chtěla mít dvakrát?
To mám každý měsíc, že chci být těhotná
Naštěstí se vždy zabrzdím ![]()
Pokud jsem s přítelem rok a už máme za sebou peprnější chvilky, jsem dost mladá, nidko mě nedonutí mít s ním po téhle krátké fázi vztahu dítě.
@Aletheia píše:
To mám každý měsíc, že chci být těhotnáNaštěstí se vždy zabrzdím
No, musíme být silné ![]()
Ale ne, zase vím, že by mi hrozně chyběla práce, dělala bych az do porodu, pokud by to bylo možné ![]()
@terinka4444 píše:
Pokud jsem s přítelem rok a už máme za sebou peprnější chvilky, jsem dost mladá, nidko mě nedonutí mít s ním po téhle krátké fázi vztahu dítě.
Děkuji za názor, vidím, že mé touhy a představy jsou hodně předčasné a naivní ![]()
@Kirstenn píše:
No, musíme být silné
Ale ne, zase vím, že by mi hrozně chyběla práce, dělala bych az do porodu, pokud by to bylo možné
Právě, já chci vydělat co nejvíc to jde, užít si společnost. Naškudlit, protože tenkrát jako svobodná mladá holka jsem si výbavu nemohla nakoupit jak jsem chtěla ale co jsem dostala a sehnala levně a fakt se těším že na to nebudu sama a budu mít i ty finance.
Jestli chceš slyšet i něco ze života nepříjemného, já jsem ta, které to nevyšlo ani podruhé
Kdyby mi to někdo říkal 10 let zpátky, nevěřila bych mu to
Já jsem se tedy rozhodla mít druhé dítě s tím, že mám zázemí a záložní plán, kdyby to nevyšlo.
@Aletheia píše:
Právě, já chci vydělat co nejvíc to jde, užít si společnost. Naškudlit, protože tenkrát jako svobodná mladá holka jsem si výbavu nemohla nakoupit jak jsem chtěla ale co jsem dostala a sehnala levně a fakt se těším že na to nebudu sama a budu mít i ty finance.
Ano, to je rozhodně příjemnější, mít možnost si koupit co se ti líbí a chceš. ![]()
Ty maličké věci jsou prostě nádherné. Moje úchylka jsou třeba kočárky. Tedy okukování ![]()
@Kirstenn píše:
Děkuji za názor, vidím, že mé touhy a představy jsou hodně předčasné a naivní
rok je málo, fakt jo, zvláště není-li idylický. ![]()
@Aletheia píše:
Já si myslím že je to obráceně ne? Že vlastní může upřednostňovat. Lidi jsou většinou na nevlastní „zlejší“ než na vlastní. Nebo se pletu?
tak to bylo přesně myšlené, že už to nemusí být taková idylka k té dcerce, jako je to teď.
@Anonymní píše:
Jestli chceš slyšet i něco ze života nepříjemného, já jsem ta, které to nevyšlo ani podruhé![]()
Kdyby mi to někdo říkal 10 let zpátky, nevěřila bych mu to
Já jsem se tedy rozhodla mít druhé dítě s tím, že mám zázemí a záložní plán, kdyby to nevyšlo.
Tak já jsem spíš pesimista, takže už dopředu vidím, že to spíše nevyjde.. i když je úžasný a k předchozímu příteli, se kterým jsem byla 8 let, jsem nikdy nic takového necítila..
Muzu se zeptat jak dlouho jste spolu před otěhotněním byli? A je super, že jsi myslela na zadní kolečka.
@terinka4444 píše:
rok je málo, fakt jo, zvláště není-li idylický.
Ano, máte pravdu. Ale když má člověk v okolí sama miminka tak se tím trochu nakazí
@terinka4444 píše:
tak to bylo přesně myšlené, že už to nemusí být taková idylka k té dcerce, jako je to teď.
tak s tím souhlasím, hlavně pokud chlap ještě vlastní nemá. Je to trochu risk, ale kdo ví jak to bude.