Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
22.1.08 09:28

Ahojky,
tak jsem včera hledala info o porodnici, kde chci rodit a píšou 1-2noční košile.Tak si vezmu dvě a uvidím.Jinak mi teď říkala kamarádka, že si místo normálního ručníku na spodek vzala papírové ručníky. Myslím, že to tady taky někdo psal. Ona teda měla ty papírové utěrky do kuchyně a prý je to mnohem lepší. Ručník je hned od krve a papír se hodí do koše.
Jinak já musím mít pro sebe do porodky snad vše krom vložek. Pojedem se tam ale ještě podívat. Chtěla bych rodit ve fungl nové porodnici v Plzni - Lochotín. Je to tam nádherný, podle fotek ale včera jsem četla i ošklivé příspěvky, tak už mám trochu husí kůži. Snad to půjde, já zatlačím a malej bude venku … a bude po všem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
22.1.08 10:47

Dobré dopoledne,

tak už se mi naštěstí udělalo líp…ťuk, Ťuk, ťuk :wink: ,takže doufám, že zas odpoledne mi to nevyskočí jako včera :? Nicméňě jsem byla dnes u obvoďáka a poslechově jsem čistá, krk taky dobrý…takže jenom ta horečka…maličkýmu by to nemělo ublížit, jen by to mohlo způsobit ten předčasný porod, ale to spíš v osmým než sedmým měsíci…Já jsem si to taky všechno myslela, jak včera psala Haňul, ale lepší to slyšet od odborníka :lol:

Zebruš, vidíš, tak na něco ta PN je, dostaneš se na ten předporodní kurz :D Taky si tam musím dneska zavolat…příští čtvrtek jdu na tu glukozu (jsem měla jít dneska, ale přeobědnala jsem se…), tak si taky zavolám na kurz…

Haňul , naše porodnice je taky novější, pěkná, krásný porodní boxy…a taky jsem na ni slyšela chválu i hanu…je teda fakt, že co se tam vyměnil primář, tak se měl zlepšit i přístup personálu k rodičkám, takže uvidíme v dubnu :D Přinejhorším pojedu příště rodit jinam :wink:

U nás budeme postýlku skládat, až budeme mít předěláno a jelikož ještě ani nedorazil řemeslník se podívat na tu koupelnu, tak mě z toho asi šlehne :evil: A to to měl dělat v lednu, hm…takhle to při nejlepším vypadá na únor.

Katy, díky za info…košile tedy na spinkání vůbec nevlastním a pokud si budu brát do porodky, tak doopravdy max. dvě, jelikož jsou stejnak lepší ty erární, i když vzhledově jsou takový jaký jsou, ale na tom nezáleží (takže ty svoje použiju tak pro návštěvy :D )…JO, asi jsem v DM-ku viděli ty sběrný košíčky na mlíčko (pokud to teda nebyly klouboučky, a měli tam velikost jen S a L…hm…a to jsem si fatk nemohla vybrat :lol:

Jinak já si chci do porodky připravit až tak na začátku března a během února to nějak pokupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
22.1.08 11:00

Ryntyntyn ,to jsi mě teda uklidnila,že ještě nechceš skládat postýlku a balit věci do porodnice jako holky :D Já z toho večer byla hotová,říkala jsem to manželovi,a my teprv budem malovat a předělávat,tak o nějakém praní a jiné přípravě nemůže být řeč.To je dobře,že už je ti líp. :wink:
Košile si vezmu dvě,ale taky si je nechám na návštěvy ,ty jejich byly v pohodě a mohla jsem si kdykoli vzít čistou.
Ty vložky do podprdy jsem si kupovala v droxi,to je teď schlecker,tak nevím,co tam budou mít.V dm mají ty lepící,tak asi spíš tam,a jsou za dobrou cenu.
No tak počítám,že si tašku sbalím začátkem března,snad to bude stačit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
22.1.08 11:12

Adél , nás taky čeká malování a předělávání jak u vás…prát možná začnu, ale až tak od příštího týdne, jelikož mám ještě v koši kupu povlečení (je nás tady hold kupa…) a taky bych chtěla ještě před praním koupít látkový plínky, ale ty budu kupovat, až si pofrčím pro kočárek, což bude až někdy koncem týdne nebo začátkem příštího týdne :) To ještě musím sfouknout s poradnou (tam jsem měla jít taky dneska)
Až to bude vypraný a vyžehleňoučký, tak to dám jak Zebruš do sáčku a zalepím a skříňku pro malýho už mám vyklizenou… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
22.1.08 12:32

Ahoj holky,

tak jsem uz konecne po jidle. Od rana jsem kvuli cukru nic nejedla a jsem docela hotova. Zebrus, nakonec jsme taky trochu bloudila, pac mapa mi ukazala trochu jine misto, ale jesteze mam pusu a muzu se zeptat :D V cekarne jsem byla vic jak dve hodiny a piti toho caje bylo uplne v pohode. Nejhorsi bylo, kdyz mi brali krev. Blbe mi nastesti nebyva, pac jinak bych se jim tam asi slozila. Pri druhym odberu me vubec nemohly nahmatat zili a vzit krev, takze jsem rozpichana na obou rukach a nakonec mi ji vzali ze zapesti :roll: Jsme rada, ze uz to mam za sebou…

Jdu vyvencit psa, tak se zatim mejte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
22.1.08 13:38

Ahoj!
Evelín , gratuluju, že to máš za sebou a zvládla jsi hladovku! Můj doktor mě nikam neposlal- teda na glukózu, jinak mám pocit, že by občas už i rád… :) a asi se za to drát nebudu, snad stačí ty kontroly moči… S Emou jsem byla a nebrali mi ze žíly, píchali mě do prstu a bolelo to jak ďas, měly jste to některá taky tak, nebo je to jen specialita z Modřan?
Ryntyntyno , jen tak dál s tou nemocí! :)
A jinak přípravy teda nehrotím= ještě jsem nezačala o ničem ani uvažovat, pravda je, že mám teda (doufám!) o měsíc víc času než časný dubňajdy, takže možná za měsíc začnu už též, ale pochybuju… Asi spoléhám na to, že bude stačit vyprat oblečení a plínky, že vše ostatní tu někde prostě je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
22.1.08 13:59

Ahoj holky,
tak jsem dnes taky byla na cukru - docela se to dalo přežít, čekala jsem to ještě horší…zítra budu vědět výsledky, tak snad to bude v pohodě.
Jinak já ještě s praním a žehlením vůbec nezačala :( - mám termín až na konci dubna, tak si říkám, že je ještě nějakou chvilku čas - ale většinu oblečků už mám doma - mám tu výhodu, že moje sestra rodila před půl rokem a my teď máme většinu věcí od ní, protože její chlapeček je docela veliký (v šesti měsících má 9 kilo) a ze všech těch úplně mrňavých věcí rychle vyrostl.....ale stejně jsem neodolala a pár oblečků i tak koupila.
Akorát máme děsné dilema s kočárkem - vůbec se nemůžeme rozhodnout - poslední žhavý kandidát je X-lander XA, ale počítám, že se to ještě možná změní…nějak nemůžeme najít ten úplně ideální (ale takový stejně asi neexistuje) a navíc jsme stráááááašně nerozhodní… :(
Tak jste mě navnadili s těma koupenýma postýlkama a kočárkama, že už asi brzo vyrazím taky něco konečně koupit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
22.1.08 14:28

Ahoj :D

Konečne som sa sem dostala,nemám chvílu času,hrozné :( .
Stále niečo robím.Asi by som mala spomaliť,veď som už v 30tt.

LucyH- -ten Tvoj Drobec,je super kovboy,fakt zlatúšik :potlesk: .

Ryntyntynka- pozerám,že Ťa chytila pekná teplota :( .Dúfam,že už to je lepšie a že si už v pohode :D .

Zebra- ja,keď idem na očné,tak mám aj čočky,ktoré si nevyberám ani pri vyšetrení,ale to asi záleži aj od toho o aké vyšetrenie ide :nevim: .
A vždy mám aj riasenku.

Adel32 -tiež mám dioptrie 2 ale na vyšetrenie pre istotu idem,nech mám pohodu.

Holky,neviete mi náhodou poradiť,čím sa dajú vyprať zažltnuté plátenné košielky?Tie košielky sú ešte po mne,čiže majú už svoj vek :wink: ,ale sú také pekné,strašne ich chcem obliekať Drobčekovi,ale sú fakt strašne žlté :cry: .
Už som skúšala aj Vanish bieliaci,vyvarila som ich a nepomohlo ani trochu.
Prosím poradte,dík.

Zatím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
22.1.08 14:37

Ahoj znovu

Evelínka a Janusa- gratulujem,že ten cukor už máte za sebou.

Evelinka- to Ti brali krv zo žily 8O ?
Mne to brali z prsta,pichli mi tam ihlou a do kvapky krvy sestrička namočila nejaký papierik a ten jej ukázal nejaké hodnoty,takže som hneď mala aj výsledky.

**Janusa-nič si z toho,že nemáš ešte kočík nerob.My sme na tom rovnako.Tiež maximálne nerozhodní.
Snáď sa nám v blízkej dobe podarí nejaký kúpiť a budeme spokojné.

Papa**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
22.1.08 15:11

Wenee - mě taky brali krev ze žíly - nejdřív jednou, pak jsem vypila nějaký dost sladký čaj a po dvou hodinách čekání v čekárně mi brali krev podruhé (zase ze žíly) - naštěstí jim to šlo dobře… :D

Evelínko - to tě teda lituju, já braní krve fakt nemusím, kdyby do mě píchali tak jak píšeš, tak bych se asi zbláznila. No ale hlavně, že už to máš za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
22.1.08 15:17

Evelín a Januso, tak to se máte, že už je to za váma a určitě s dobrým skore :wink:

Evelín, mne dr. říkala, že výsledky budou za tři dny, takže budou asi tady odebírat ze žíly…br… i když nevím, co je horší, jestli z prstu nebo ze žíly :?: Když jsem se na zdrávce učili náběry krve a zkoušeli jsme si mezi s sebou z prstu..tak brrr :wink:

Janusa , já si myslím, že bohužel žádný kočárek není ideální :cry: My jsme brali kočárek, teďka, jelikož končila kolekce 2007 a začínala nová a XAčko bylo ve výprodeji, takže set byl levnější…

Wenee, já mám v plánu taky zkusit Vaniš bílý, kamarádka si ho vždycky pochvalovala. Nejprve ty nažlouťější věci chci do Vaniše namočit a teprv potom to vyprat, ale je fakt, že kolšilky to nejsou, tak uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
22.1.08 17:02

Mě teda brali tu krev z prstu,je to dost nepříjemné,ale pro mě lepší.Vždycky nemůžou najít žílu a když,tak zas nic neteče.Když jsem byla na začátku těhu na krvi,tak mi tam jedna neschopa rozpíchala ruce a asi na šest pokusů nic neodebrala,fůůůj.Byla jsem z toho úplně na mrtvici. :evil:

Ty košilky jsou roztomilé,v porodnici jsem je používala,ale jinak tedy dávám přednost bodyčkům a jsou taky tak pěkná.

Pořád přemýšlím,jestli mám s tím praním počkat,nebo si to už připravit a někam zatím uklidit do krabice…Ale to nebude vončo.Lepší by bylo to vyprané pěkně skládat do připravené komody…ale to zatím nehrozí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
22.1.08 18:39

Ja myslela, ze pichani do prstu neni tak hrozne 8O

Adel, me taky nemuzou nikdy najit poradnou zilu, nastesti me nenapichovali 6×, ale asi jen 4× :D

Jo a vysledky poslou k me doktorce, takze se to dozvim az pristi tyden, kdy jdu na kontrolu…

Jinak mam taky jednu bilou starsi kosilku a potrebovala bych ji vybelit, tak jsem myslela, ze zkusim ten vanish, ale jestli pistete, ze to moc nezabira, tak je neco co beli i zazloutle kousky? Mam taky krasny novy modrobily kosilky a jinak bodycka. Premyslely jsme s mamkou, jak se to ted s temi body nosi. Jestli se daji plinky, body a jeste dupacky nebo normalni kalhoty misto dupacek??? nebo je to jedno???

Dneska dosel fusak od emitexu, moc hezkej :D

Jinak jeste neperu, taky cekam na komodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
22.1.08 19:26

Evelinko, ja tiez neviem, ci satku na miminko alebo nie. Asi pockam, kym sa narodi a potom uvidim, ako mi co pojde.
Super, ze uz mas glukozu za sebou.

Hanulka, nad taskou do porodky rozmyslam dost intenzivne. Asi to dam tiez na kopu, clovek nikdy nevie. Ja si nachystam dve kosele, viac nemam a dva uteraky. U nas zevraj kosele davaju, tak radsej sa navleciem do ich.

Katy , dik za zoznaam

Ryntyntynka, super, ze je ti uz lepsie.

Nas nastastie prerabka bytu necakaa, absolvovali sme ju pred rokom. Ted obyvka by sa zisla, ale to inokedy, a postielku si supneme do spalne. Tak asi tak mesiac este pockaam.

Januska, drziim palce na cukor. A nech sa vam podari vyriesit aky kociik.

Wenee, sestra pouzivala na skvrny Vanish, skvrn a spiny sa zbaviis. Jaaaj, citam, ze si skusala. Este odfarbovac, ale zas aby sa ti kosielka nerozpadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
22.1.08 19:46

Ahoj

Evelín- vraj sa to oblieka-plienka,body a ak je zima,tak kabátik a na to dupačky.

Na tie košielky teda asi risknem,ten odfarbovač.Mám nakúpené aj body,vraj sú praktickejšie,lebo sa nevyhŕňajú,ale tie košielky sú také pekné,teda,až na tú zažltnutú farbu.

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital