Poradna duly
Jana Čurdová
Adel , tak ať jste brzo zdraví !!! Halušky zní dobře, mamka je taky někdy dělá ale s brynzou ![]()
Katko , moc děkujem za fotky, Matuško je nádhernej
![]()
Krása, fotky jsou nádherné a hlavně oba vypadají absolutně v pohodě, což je náádhera, hned jsem pookřála ![]()
Holky, co všechno se mnou budou dělat na té kontrole v porodnici? A mám s sebou nosit i moč?
A ještě jsem někde četla, že při příjmu k porodu dělají odběr plodovky, to mě dost vyděsilo, je to pravda? ![]()
Našla jsem zajímavý článek na netu - o kontrakcích. Je to docela podrobné, tak kdyby vás to zajímalo, tady je ![]()
Zebři, co si tak pamatuji, tak když jsem chodila do poradny do porodnice, tak jsem musela mít ranní moč a jinak těhu průkazku a kartičku pojišťovny.
Sestra vylezla z ordinace a rozdala papírky a všechny jsme si udělali test na bílkovinu atd. Papírek jsme pak odevzdali v ordinaci, kde s emně zeptala dr jak mi je a prohmátla bříško, popřípadě udělala hmatovou kontrolu čípku a to bylo vše. Monitor a utz mají jinde, tak tam mě objednala jednou týdně na monitor a jednou potřebovala utz kvůli sponě a na ten jsem nečekala, jinak monitor to je čekání na celé dopoledne. Ale u vás v porodce to může být bez těch čekacích hrůz. Já popisuju Apolináře v Praze.
Každopádně ranní močí nic nezkazíš, nebo tě pošlou se šampuskou ![]()
Zebro ta kontrola v porodnici je stejná jako u dr.,moč jsem nenosila,čůralo se až tam,ale to asi jak kde..
No a nevím,co budu vařit zítra…věčné téma ![]()
Dobré ranko,
Matuško je zlatíčko, půjčila jsem si hned fotku do seznámku. Hnedle je ten text zajímavější ![]()
Ryntyn běhání po úřadech je hrůza, zatím teda všechno klape, ale každý den mám kvůli tomu rozlítaný. Dneska mě čeká banka a v pátek realitka na podepsání předkupní smlouvy - nejhorší je to cmrdání nafty sem tam. Taky by se mohli domluvit na jeden den a ne mi to takhle roztahat do celého týdne - to zas doma nic neudělám.
To máme ještě dneska ve školce pletení pomlázek, tak jsem ráno s manžou prolézala křoviny v okolí a hledali jsme vhodné proutky
, něco máme, ale teda byla to bojovka.
Tak se zatím mějte, já jdu zas pomalu vyrážet, tak musím rychle něco slupnout, ať neumřu hlady.
Moc díky holky, raději si moč vezmu, i kdyby ji nechtěli.
Já doufám, že v této porodnici nebude plná čekárna. Je to menší porodnice a mají myslím něco kolem 500 porodů ročně. No uvidím zítra
Ale jestli to bude na dlouho, tak mě od tam manža uteče ![]()
Lucy , ať vám jdou ty pomlázky
. A fotky miminek v seznámku jsou dobrý nápad ![]()
Ahoj holky pardon ze vam sem lezu.Jsem z brezna 2008 a porodila jsem nasi Elisku v unoru tak koukam jak se vam vsem vede a vidim ze uz jste se taky rozbehly.Moc vam vsem drzim pesticky a hlavne zdrave mimina.Pa. ![]()
Dobre ranko,
tak koukam, ze jste pekne pilne hned od brzkeho rana
, ja jsem spala az do pul devate, nastesti me nic a nikdo nebudil, ani na zachod jsem nemusela ![]()
Adel a Katy, uzdravte se. Pekne cajicky a at jste brzy fit. At se vam dobre dycha pri porodu
, to jsem prejici, co???
Nakonec jsem dneska do porodnice nejela- nebyla jsem objednana a nechtelo se mi, takze odlozeno na zitrek-definitivne!
Já jsem se ještě v ráno posteli rozhodla pro francouzske brambory. Ale je to kazdy den boj neco vymyslet…
Tak jsem teď volala na matriku kvůli jménu mimča a budu tam dnes muset jít, abych se ujistila, že můžem malýho pojmenovat, tak jak jsme chtěli
. Když jsem se na to dřív ptala, tak to znělo tak jednoduše, tak snad nepotřebujeme povolení
To by byly fofry… ![]()
Adiko , ty máš taky neobvyklý jméno pro malou, ptala ses na to na matrice?
Ahoj zenske ![]()
Tak jsem zpet z kontroly a az na bilkovinu v moci jsem asi ok. Na porod to zatim nevypada a mimis je porad pekne zivej, zase se na utz predvadel
A je porad hlavou dolu… Jo pry mam pocitat asi s tim drivejsim terminem porodu toho 19.4., takze jsem uz jakoby v 36.tt. Jeste tam pujdu jednou a pak uz do porodnice.
Ale dnesni noc teda nic moc, jsem se porad potila, smrkala, obracela, tak doufam, ze to nejhorsi uz je za mnou. Ted uz mi je lepe, ale ryma se drzi…
Lucy, to obihani ti vubec nezavidim. Ja to nemam rada normalne, natoz ted ke konci tehotenstvi. Tak se moc nehon, at si neuspis porod ![]()
Zebrus, tak preji dobre porizeni se jmenem! A kdy jdes do te nemocnice?
A fotky jsou super! Mi to porad jen tezko dochazi, ze to mimco za chvili bude venku ![]()
Ahoj holky, tak se mi podařilo vyřídit mateřskou na sociálce po telefonu
![]()
Papíry pošlu poštou a bude to, to jsem rááááááda, že nemusím nikde s tou mojí rýmou a s Radimkem lítat. ![]()
Jo a vyrazil se mi na nose opar
, asi z toho smrkání či co, a abych to neměla jen tak tak se mi rozlezl i pod nos, no prostě jak smrkám, tak jsem si ho pěkně roznesla
![]()
Evelín , gratuluju ke kontrole
. Co ta bílkovina v moči vlastně znamená? Do porodnice jdu zítra, a budu už muset vyplnit ty jména. Tak jen doufám, že Beníka i Ellu najdu v té jejich knize na matrice, jestli ne, tak mám problém, protože není čas na žádosti ![]()
Když jsem dřív volala na jinou matriku, tak mi řekli něco jinýho ![]()
Katy , super, že to šlo po telefonu ![]()
Jsem si uvařila napůl zdravý oběd - smažené kalamárové prsty s brokolicí ![]()
Ahoj holky,
tak jsme byli s Jiřulkou na poště,poslali nám papír,že nemáme nárok na rodičovský příspěvek,jelikož budu pobírat mateřskou.Tak nevím,proč je to do vlastních rukou,aby tam pro to člověk musel ![]()
Teď jsme si dali rajskou s těstovinama a jdeme spát.Odpol jsem domluvená s kamarádkou,co má stejně starou holčičku,sejdem se na chvilku venku.Manželovi se snad podaří složit tu postel ![]()
Evelín gratulace ke ko ![]()