Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak u nás zima a chumelenice.Navíc Jiřulka má příšernou rýmu,smrká každé dvě minuty a sám nechce,takže furt lítám s kapesníkama.Včera to ještě bylo dobrý a dneska si ani nechce hrát,jen se válí na gauči,tak už je teda něco
Dneska jsme měli zas jít na zápisy do školek,tak tam bude muset jít manžel sám,pojede dřív z práce a až přijede,tak půjdu s Vítkem aspoň na prochajdu,doufám,že přestane sněžit,fůůůj. ![]()
Dobre rano,
u nas uz nastesti nesnezi, ale zima je nejspis porad
Ja tak unor nemam rada, jediny pozitivum je, ze jsem se v tom mesici narodila
![]()
Adel, at je Jirikovi brzo lip!
Veru, aha tak ten film jsem videla a bylo to dobryyy
Tak se apson trochu chytam ![]()
A s tim miminkem me to mrzi
Jak jsem vam tady psala o tom miminku, ktereho zdolala zloutenka a pak nejaka celkova infekce v tele, tak pred Vanocema ho doktori uz docela odepsali, stav byl porad stejny a kriticky a rodice cim dal vic zoufalejsi. A behem nekolika tydnu se spravil tak, ze uz je doma s rodici. Doktori sami nevedeli, jak ho lecit, tak se za nej vsichni krestane v okoli jen modlili a najednou se zacal stav sam od sebe zlepsovat
![]()
A Stepan uz udela par kroku, kdyz pre sebou tlaci bud bednu s harckama nebo svoji lokomotivu. To jsou jeho aktivni choditka ![]()
Vsem preji pekny den a nemoci at se vam uz jen vyhybaji ![]()
Ahoj holky, u nás noc po dlouhé době v pohodě, sice okolo druhé něco jako protest, ale za cvilku ho to přešlo a vstávali jsme až skoro v sedm ![]()
U nás teda furt sněží
Dopolko jsme doma a odpoledne razíme celá familie ke kamarádům a asi si ani nebudu brát kočárek, pochybuju, že se nám v tomhle počasí bude chtít s dětma ven
![]()
Wenee: Neboj, však ona jednou začne papkat kousky
![]()
Adél: ať je Jiříkovi brzy líp!!!
Evelín: A kolikátého jsi?
Si občas říkám, na co jsme mu pořizovali to aktivní chodítko, když krabice či ty jezdící šuplíčky vykonají skoro totéž
![]()
Jdu něco dělat, Adam dneska po UM usnul bez protestu ![]()
Přeji všem krásný den
![]()
Ahoj,
tak u nás noc taky docela šla, zato teď se Adýsek předvedl v plné síle ..
Ospalý až hrůza, zívá, dře si očička, ale jen ho položím - je jedno jestli do postýlky nebo do náruče, tak řev, řev, řev.....
![]()
No tak snad bude aspoň chvíli spát, když mi dalo takovou práci ho uspat…pořád se tam nějak mele
.
Jinak my jsme teď provizorně vyměnili postýlku za cestovní postýlku, kam jsme dali matraci z normální postýlky, protože Adamovo noční cestování po posteli bylo čím dál horší - minulou noc spal a najednou koukám a on lozí po čtyřech po posteli, tak jsem ho položila a spal dál
.....no ale to bylo každou chvíli bouchání do hlavy o šprušle, takže teď to má aspoň do měkkého. A musím říct, že spí nějak líp. Tak doufám, že se to brzy zlepší, abychom ho mohli zase dát do normální postýlky
. No někdy je to fakt „zlatíčko“.
Ach jo, tady sněží a sněží, tak to dneska s prochajdou moc růžově nevidím
. To bude teda dlouhý den, doufám, že nám tady z toho Adýs během odpoledne neudělá kůlničku na dříví
.
Týnko - super, že jste měli dobrou noc a užijte si návštěvu.
Adel - ať je Jiřulkovi brzy dobře.
Jdu si dát něco k jídlu, než se to malé tornádo zase vzbudí ![]()
Jo holky a novinka,máme dva zuby
Tak to byl Vítek docela snesitelnej
![]()
Tady uz od rana padaji bile sra**y
Chjo, kde je to jarooo? Chystam se na nakup, takze jedu autem do garaze a zpet, nevytahneme nos ven.. Ale odpo asi budu muset na prochajdu ![]()
Adel supeeer, dva zuby
a bez vetsich problemu.. To chci takyyy, ja furt cekam, co ta nase bezzubka ![]()
Janus , u nas je to rano podobne, noc je fajn, ale vstava ted kolem 7 rano a pak je uz kolem 9 pekne protivnej.. Dnes usnul az tak po 10, ted tam snad jeste lezi
Ja nevim, proc ty deti proste nespi do 9 a pak jsou v klidu
![]()
Chtela jsem se zeptat, co davate detem doma na nohy? My nemame skoro zadny koberec, jen pidi v loznici a decaku a kusovku v obyvaku, takze vetsinou by to Domcovi klouzalo. Ma ted jen ponozky, obcas s protiskluzem, ale jsou takove nijake… Tesco nebo C&A, pak ma slabe H&M, ale vsude ten protiskluz mi prijde jak prd…
Davate capaky vzdycky? To se mi prave moc nechce.. aby nemel zaparenaky nohy
Nebo poradte dobre protiskluzky, z jakeho obchodu? ![]()
Adel - gratuluju Vítkovi k zoubkům - a rovnou dva
![]()
U nás se se zoubky rotrhl pytel…
ještě se mu ani pořádně neprořízla ta jednička nahoře a už jsem koukala, že se začíná prořezávat druhá jednička nahoře (už pátý zub v relativně krátké době
)…
asi si od těch zubů neodpočineme ani na chvíli, dokud nebudou všechny… ![]()
Veru - my taky nemáme moc koberce, akorát v pokojíčku, ale jinak taky sem tam kusovka a pak plovoučky, takže to taky řeším. Zatím mu dávám ty protiskluzovky, ale máš pravdu, že to teda není nic moc
takže tipy taky uvítám…
Jé a kdyby spal Adam do devíti, to by byla paráda.....
u nás se vstává taky kolem sedmé, dnes na mě zkusil dokonce šestou, ale to jsem se nedala a vzala ho k sobě do pelechu a tam jsem ho „zalehla“ (hodně přitulila a přimáčkla) a za chvíli ještě usnul a spal dokonce do půl osmé, i když jsem ho přešoupla hned do jeho postýlky
. Ale to byla spíš výjimka… ![]()
Holky Vítek se už dneska 2× po:,–(il,tak už si asi vzpomněl
Mám radost ![]()
Veru do devíti to bych brala,ale mě by stačilo i do těch sedmi.My jsme dneska vzhůru od půl šesté ![]()
Jinak taky zatím dávám protiskluzovky a tipy na capáče uvítám ![]()
Dneska ani nepůjdeme ven,zítra jdeme s Vítkem na plavčo,tak si to vynahradíme..tady vůbec nepřestalo sněžit ![]()
My jsme na tom s podlah. krytinou podobně, Tomášovi dávám zatím jen punčocháče nebo fusky a lacláčové tepláky, zatím ani moc neřeším jestli to má na chodidlech ťupky, on beztak ty ťupkatý chodidla tahá většinou za sebou. Jířovi, protože začal chodit v zimě, jsem dávala na doma dětské bačkůrky s pevnou patou a kotníkem, ale bez špičky, takové ty klasické na klínku - nemám ale tucha, jestli to bylo správně, každopádně nohy má v pořádku (obě až na zem!
). Takže protože je mám v několika velikostech - podědí je i Tomáš. Nicméně myslím si, že začne chodit nejdřív koncem jara a to už bývá docela teplo, tak bude „lítat“ bosky. Výhoda paneláků, podlahy jsou tu teplé.
Ahoj holky,
my už jsem doma, na návštěvěych bylo dobře, taková školka hadr
Dva kojenci a jedno batole, večer bych mohla stánhout fotky ![]()
A doufám, že zítra a napozítří se počasí udobří, jelikož máme naplánované s Aďáskem dva výlety a nerada bych u toho nějak extra mrzla
![]()
Luci: Dost mých kamarádek dává klasické dětské bačkůrky, ať už se špičkou plnou či ne-e
My doma jsme je taky nosili a klembu a pevný kotník máme všechny
![]()
Veru: My máme v patře plovoučku s pár kusovýma kobercema a Adam nosí převážně kožené capáčky a pak ty fusky s protiskluzem
ty máme jen troje z CAčka a musím říct, že se ten protiskluz nějak „smejvá“
![]()
Adam se dneska odpoledne pěkně na prd vyspal, resp. skoro ani nespal..pidichrupka cestou tam a zpátky to samé a teďka mi to dává sežrat i s navyjákem
![]()
Ahojky
Holky, zpomalte nestíhám číst
![]()
Teď jsem dodělala palačinky - minule jsem už na to neměla náladu
. Beníkovi dávám homeopatika na zuby a je lepší, tak mu snad nějaký ty zuby rostou, abych mu to necpala zbytečně ![]()
Verčo , my máme taky plovočku a navíc studenou zem, takže Beník má dvoje ponožky a capáčky, ponožky mu musím přes den měnit, protože je má pořád mokrý
, ale jen v ponožkách mu to klouže, takže capáčky dávám - ale to pocení mě štve (už aby bylo léto a mohl být bosky
)
Benda mě dnes rozcupoval knížku - první pomoc pro děti
a teď se asi rozhodl ji dorazit
![]()
Vítkovi gratuluju k sezení a zoubkům, my pořád bezzubí ![]()
Víc už nestíhám, Beník vytáhl šňůru z chůvičky a řve, tak předpokládám, že to olízl a koplo ho to
Tak jdu utěšovat a schovat chůvičku ![]()
Ahojky
Želvička-ja jej dávam papučky(také tie pravé škôlkarske,presne také sme nosili ešte my a ešte stále ich vyrábajú),sú po členky a majú tvrdšiu podrážku,takže dobre držia nožičku.
Zebri,mňamky palacinôčky
![]()
Tebe Beník vytiahol šnúru z chúvičky a mne Sofi strčila prsty do elektrickej zásuvky,skoro som dostala infarkt.Hlavne,že som už dávno kúpila tie kryty,som ja ale blbá,že som to tam ešte nedala.Hneď ráno to tam podávam.
Adel-gratulujem k zúbkom.
Januska-Sofi tiež zuby frčali jeden za druhým,má ich 8 a teraz už dlho nič.
U nás celý deň snežilo,už ma to fakt neba,chcem slnko!!!
Papa
Ahoj holky,
tak ja jsem dnes KO. Neco na me zase leze, Stepan mi cely den visi na nahovicich a jeste k tomu musim predelat velkou cast bakalarky
A to nemluvim o tom uzasnem pocasi, ve kterem musim uspavat dite, protoze jinde neusne ![]()
Veru, capacky mam Nolen a ma je na nohach cely den - nemame moc kobercu a prislo by mi, ze by mu jen ponozkach bylo zima ![]()
Jinak koukam, ze noseni backurek zas tolik neresite
Jak porad projizdim nejake diskuse, tak mam nejak zafixovano, ze pevny boty az deti budou chodit a na doma taky bud jen pevne nebo naopak jen capacky nebo bosky…I kdyz my jsme asi taky meli klasicky backurky a nohy jsou docela ok
Cili nekritizuji jen podotykam
![]()
Adel, no vidis jaky je vitek sikula - sedi a jeste se u toho na Tebe bude zubit
![]()
A spani je u nas docela dobry, kdyz se zadari
POkud se vzbudi pred sedmou, tak se mi i podari ho v posteli u prsa jeste uspat a nekdy si to natahnem i do tech deviti
Jinak prumer je tak mezi osmou a pul devatou. Proto jsem vzdycky cela vytocena, kdyz chce jednou za cas vstavat driv
(zitra mi to urcite da vyzrat a budem vzhuru od sesti ![]()
ahoj holky, tak státnice hrůza děs, na potítku se mi vytratily veškeré vědomosti, a to doslova, takže jsem neuspěla…jsem z toho celej den taková přešlá, ale když jsem se potulila s Pájou, bylo hned líp. Díky, že jste držely palce, další termín mám v červnu/září, ale představa, že by se to opakovalo znova mě doslova drásá…takže ještě nevím…
dodatečně přeju všem oslavencům vše nej nej
a teď vás jdu dočíst
Pavlíkovi všechno nej k mininarozkám ![]()
Evelín to si jako děláš legraci s tím spaním?
Prej do devíti,no já se picnu ![]()
Wenee u nás taky celej den sněžilo,hrůza ![]()
Zebruš pošli palačinku ![]()
Jo ještě k tomu spaní,Vítek teď dva dny chodí spát až před polednem
,přitom vstává před šestou..tak nevím.Předtím byl ospalý třeba už v deset.Dneska jsem ho přistihla při zívání až v půl dvanácté ![]()