Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1808
18.2.09 23:22

Ještě si vás omrknu, než to tu zabalim :-)
Co jsme kvůli neštovicím doma, tak se mi kluci pěkně namlsali na pozdní usínání - no uznávám, že je to moje chyba, nic mě nikam nehoní, tak máme vše takové uvolněné. Ach jo, to bude ťafka až se poženem v pondělí do školky!

Veru já bych to jídlo v tom roce už tolik neřešila - samozřejmě u tebe je jiná, že je Domísek alergik, ale nemyslím si že by želatina byla nějak na škodu. Vždyť se doporučuje na klouby, vlasy a nehty, navíc jsem koukala na složení pudinku (připraveného jako želé z vody) a neobsahuje nic víc než kukuřičný škrob, aroma a přírodní barvivo, takže bych se toho vůbec nebála.

Já už to teda ani teď tolik nehrotim, pravda Tomáš toho sní opravdu minimálně, takže i kdyby mi s chutí slupnul bůček, tak mu asi budu i fandit!

Kluci si dneska našli novou zábavu, honí se spolu po čtyřech po celém bytě, a že jsou to mety, zkoušela jsem si takhle popolézt naproti Tomovi, ale na ty kolena to sakramentsky bolí - nechápu, že to těm raubířům vůbec nevadí. Nicméně sousedka pod námi nás přijde asi brzy postřílet! :-) A Jiřík ještě začal Toma neustále někam přemísťovat, prostě ho čapne a odnese :roll:, jsem z toho trochu nesvá, protože kdyby s ním zakopl, tak se zmrzačí oba, ale i když kvůli tomu neustále hudruju, tak si nedá říct. No už spolu pěkně rošťačí loupežníci. Někdy mám pocit že je jich snad 150!

No tak když už je tu konečně božský klid a ticho, tak by byl hřích to nevyužít - jdu hajat! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
19.2.09 00:07

Ahoj holky,
tak jsem vas chtela jenom pozdravit, ze si hezky doctu, co jste napsaly a trvalo mi to tak 2 hodiny temer :lol: .
Sofinke a Matuskovi vsetko naj :srdce: , uz len mesiac, huraaa :wink: .

Evelin , tak my budeme slavit nejdriv na slovensku, chci tam jet s Terinkou na tyden jeste v breznu.. pak toho prvniho, kdy ma narozeniny, budeme jenom my tri, to si udelame jenom takovou soukromou akci :wink:, no a zbytek pribuznych z cr se sejde pak o vikendu.
Dort ji asi upecu, jen si ho musim nejdriv zkusit nanecisto, je to uz doba co jsem neco takoveho zkousela :oops: :lol: . Ale Terince ho stejne davat nebudu, zatim ji sladke moc nedavam, tak bude mit svuj piskotovy s jogurtem a ovocem, to snad zvladnu bez problemu :lol: :lol: :lol: .

Simi , jak jsi tady psala o tech nausnickach pro Silvinku :arrow: budes ji nechavat ted pichat ouska?
Ja jsem totiz Terince nechtela zatim, ze az bude vetsi, tak se rozhodne sama..no ale tchyne ji k vanocum koupila zrovna nausnicky :roll: :roll: .

Tynko , no to mate ale veselo 8O 8O ..hlavne, ze se nic vazneho nestalo a Adamek je v poradku :wink: . Terinka uz taky zacala prozkoumavat vsechno, doted jsem nechavala v obyvaku treba pootevrene dvere, kdyz jsem odbehla, aby vedela, ze jsem tam..no a ona si sedla pred dvere a houkala na me a cekala az prijdu :lol: . Ale ted uz se neboji niceho a vyrazi vsude i sama :lol: :lol: .
A jak jste tady psaly jeste o sprchovani - tak ja si casto beru Terezku s sebou, vlozim ji do sedacky a ona se diva a povidame si 8) . Ja s ni delam vlastne dost casto vsechno mozny, uklizim, zehlim, peru, myju nadobi ..a ona mi moc pomaha vzdycky (obzvlast rada prevraci kos s vyzehlenym pradlem) :lol: :lol:

Jani , my jsme na vitani obcanku taky nebyly, nikdo nas nezval 8) ..ale znam tady holky, co sly v 7. i v 11.mesicich deti, tak nas to mozna jeste jenom ceka, ale spis bych rekla, ze ne :wink: .
Uz se na vas taky moc tesime zitra :potlesk: ..a vlastne kdyz nepojedete na Moravu, tak se uvidime i v patek na cviceni, ze? :wink:

Vic si uz nepamatuju :oops:
Tak dobrou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
19.2.09 00:13

a vidim, ze uz muzu :potlesk:

Evelin , vsechno nejlepsi k narozeninaaam :-) :dance: :-) ..taky bych chtela byt tak mlada a krasna :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
19.2.09 07:48

Ahoj holky

Evelín, narozky jo?? Tak všechno nej… :-) :huban: :srdce: :srdce: :-)

Matuskovi a Sofince také vše nej, teĎ nevím jestli jsem jim přála, ale asi ne, tak dodatečně :oops: :srdce: :-) :huban: :-)

U nás se musíme přihlásit na vítání občánků, jinak nás nepozvou :nevim: , prý jim porodnice nehlásí narození mimi a oni nic nezjišťujou :roll: :roll: Tak jelikož máme trvalé bydliště na praze 8, nahlásila jsem ná tam a byli jsme v listopadu. (celé to trvalo dokonce 10minut!!!!!)

NO, zapomněla jsem vám napsat, že pondělní cvičení byl takovej záhul, že mně bolej nohy a zadek ještě teĎ a dneska jdu na další, tak se to pěkně rozjíždí. Ale potřebovala bych nějakou dietku, asi jako má Veru, ale já jsem naprostá neschopa něco držet, tak utěšeně přibírám, už mám 3kg hore od té doby co jsem přestala kojit.

Jsme tu sami s Péťou , tak se mu jdu věnovat, páč jse zvyklý na RADIMKOVU „PÉČI“

Tak pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
19.2.09 08:58

ahoojte :D

dakujeme za gratulaacie :srdce:

SOFINKE a EVELIINKE vseeeeeetko naj :srdce: :srdce:

KaTYNKA, jooj, no cvcienie muselo byt teda riaaadne… a ono ked zacnu dronbci behat..to tu asi vsetky pochudneme…

RYNTYNTYNKO…no Adamek je teda sidlo.. teda mmna by asi kleplo..esteze je vporiadku

LUCY< teda ty mas veselo, ze vsetci stvornozkuju :lol: :lol:

gratulujeeem k uspesnym kontrolaaaam

SIMI..ja mam doma tiez takeho zavislacika..ale ty to ams o to zlozitejsie, ze mas aj Silvinku…

ZELVI, u ans v zdravej vyzive som videla predavat piskoty bez lepku..ale zas tam bude asi dost vajca a bielka

WENEEE< ty mas ale sikuluuuuu :D :D :D

NARODENINY..MAtuskodosaten taky stan akoze zamok..a knizku..
a torta, tiez sa bojim dat cokoladovy..asi spravim piskotove cesto a lekvar a daky krem… zas sa pokusim neskodny..no, ale fakt neviem, ako sa mi to podari :( :(

Evka, ahhooooj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
19.2.09 09:34

AHoj holky,

teďka jsem na podruhé položila Adama k dopolednímu šlofíčku a zdá se, že jsem byla i úspěšná :D
Včera večer jsem už neměla náladu psát, měli jsem večer hádací dohru včerejšího rošambó v Globusu…no, teďka máme doma tichou domácnost… :roll: :roll: :roll: Teda…ten sedmý rok je vážně krizový 8O 8O 8O :( :( :(

Evelín: Všechno nejlepší k Tvým narozenináááám!!!! Hodně štěstíčka, zdravíčka a lásky :-) :-) :-)

Zuzko: Matuškovi takyyy!!! K posledním měsíčninkám vše néééj :-) :srdce: :-) a příště to už bude rok :D :D :D

Zuzi: No to máš dobrý, že máš v Terince takovou pomocnici, to Adam mi to všechno sabotuje :roll: :lol: :lol: :lol: :roll:

Lucko: To máš doma pěkně veselo 8O :D :D Alespoň se kluci pěkně spolu zabaví a utužují už od mládí sourozenecký vztah 8) 8) 8)

Jdu zkontrolovat prďolku a poklízet, jelikož v poledne příjde kámoška, alespoň jí vyluju svoje srdíčko …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.2.09 09:37

Ahoj :D

Tak chvili razime k doktorce, tak Vas jdu jeste pozdravit a hlavne poprat :D

Matuskovi a Sofince prejeme dodatecne vse nej a tesime se moc na dalsi jubilejni mesic :dance: :srdce: :-)

A somozrejme taky se nejlepsi Zuzce :D 8) , kdyz mame ty narozeniny v jeden den :lol: :srdce: :huban: :dance:
(a Ty teda na vek taky jeste nemuzes stezovat :twisted: :lol: )

Tak zatim pa a odpoledne nahlasime miry :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
19.2.09 11:03

Evelínko a Zuzinko vše nej v vašim narozkám http://www.sirmi.ic.cz/smajl/449.gif - pěkně to oslavte!!!

Já jdu uklidnit bratříčky, protože krom toho že si spolu 10 minut denně hezky hrají, tak se dalších 12 hodin o něco přetahují a dohadují. A teda je úplně jedno kdo je starší a mladší, protože vztekat se umí oba stejně! A jejich tvrdohlavá povaha je teda super, nějaké kompromisy nepřicházejí v úvahu.

Týnko přeju pevné nervíky, a ať se u vás bouře brzy uklidní. U nás to je momentálně tak, že to vždy týden po „itálii“ dostanu. Takže asi je vše normální jen moje hormonální hladina se s tím v inkriminovanou dobu neumí poprat. No ale né že by ti chlapy nebyli sem tam (denně) na zabití!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
19.2.09 11:43

jo a jak jste tu psali o tom mluvení dětiček, tak Tomáš si to asi přečetl a nechce být pozadu. Od rána jede v kuse (a pěkně nahlas): br bababa bebe gíííí bua bů (nevím jestli jsem to napsala úplně přesně, někdy se z toho anglánského přízvuku těžko odhaduje písemná forma :lol: :lol: ) No každopádně je to hrozně srandovní a úplně nejlepší je ten jeho výraz :lol: :lol:

pak máme ve slovníku také štěkání, jako Adámek - akorát Tom to neaplikuje vidí-li pejska ale vyštěkává nás ráno z postele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
19.2.09 12:25

Ahoj

Včera jsem Bendovi umyla všechny hračky a ty „neplastový“ strčila do pračky (i ty vrnící, atd.) a všechno přežilo 8) :lol: Mě štvou s tím „otírat hadříkem“, to se nedá :lol:

Verčo , a špenát zvládá Domča v pohodě? Mě ho kožní zakázala, že je to velkej alergen 8O , ale nedávno jsem mu ho dala, právě kvůli železu. A jaký ty skleničky dáváš s hovězím? Ty co mám já mají všechny rajčata :? . Chystám se koupit kus bio hovězího a zamrazit ho, ať mu z toho můžu vařit
Kaši dělám z 180 ml vody, někdy i míň, ale když Domča sní víc, tak mu dej, měli by jíst tolik, kolik chtějí. Alspoň Domča nabere, ne? :D

S tou mrkví je to divný, Beník má oranžovej podle mě jen nos, jinak je taky bledej. A nijak moc ho mrkví necpu, skleničky mu míchám napůl s vařeným, takže má mrkve jen co je v půlce skleničky, to by nemělo být moc. Asi jak je bledej, tak je to víc vidět :roll:

Adel , super, že už Vítek leze :)

Týnko , to je Adámek šikula, jak mluví :potlesk: . Beník občas něco zkusí zopakovat, ale jen když se mu fakt chce, jinak si mele to svoje dědědědě 8)
Tu Hero kaši jsem koupila v Globusu, je sice docela drahá, ale vypadá dobře. Je bio, tak proto je asi drahá :roll: . Občas Beníkovi vařím vločky (mix víc druhů) a do toho mu dám UM, ale krupičnou jsem ještě nezkoušela, dobrý nápad :)

Evelín , nákup oblečení závidím. A všechno nejlepší :-)

Januš , užijte si návštěvu :)

Evi , ahoj :-)

Sofince a Matuškovi všechno nej… :-)

Zuzi , taky si Bendu beru skoro všude. Ale sprchování ho poslední dobou nějak nebaví. A taky přeju všechno nej :-)

Zuločku , to je dobrý nápad s tím stanem k narozkám. Našla jsem na netu takové hrací auto, tak do něj ještě zkusím sehnat ty velké barevné koule a to bude Bendu určitě bavit :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
19.2.09 12:27

Beník mi právě ožírá tu brožurku od Hami, a to už je po obědě :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
19.2.09 13:39

Ahoj holky,
tak hlásím míry a konstatuju, že jsme vás asi začali konečně dohánět… :oops: :lol: :oops: Ondra: 8870 g a 70 cm (což z té délky mám obzvlášť radost - od 4. prosince vyrostl 5 cm!!!) no a teď slečna… ta co bývala hubeňourka… ehm… 9080 g 8O a 71 cm. Takže za dva a půl měsíce přibral Ondra 910 g a Silvinka neuvěřitelných 1,6 kg 8O :oops: :oops: Ale až začne slečna taky lézt a stavět se, určitě se to zarazí :wink:

Jinak panu dr. se Silvinka jeví všeobecně „o jeden nebo dva krůčky napřed“ před Ondrou, jako že je vývojově dál, a to navzdory tomu, že neleze a nestaví se… zajímavý, co? A oba jsou prý v běžné normě, takže bych se nějakým nestavením se atd. neznepokojovala :wink:

Zebři, skleničky s hovězím od Hami od 5. měsíce (malé skleničky) rajčata neobsahují, je tam jen mrkev a brambory. My děláme příkrm stejného složení i podomácku, s tím biohovězím, a je to hit! Zrovna dneska jsem jim dvě dávky rozmrazila a slupli to s velkou chutí :D Možná by bylo lepší zmrazit už celý příkrm než jen maso, přijde mi to jednodušší… Akorát to pak rozehřívám ne v mikrovlnce, ale v hrnci (ne na vodní lázni, ale prostě v hrnci), je to stejnoměrnější a hladší…

Veru , kaši dělám z 220 ml vody, taky by si leckdy dali ještě :wink: ale víc nedám. Je to 240 ml kaše (pro toho, kdo jí první) a 260 ml (pro toho, kdo jí druhý - asi jak v kastrůlku poprvé něco trošku zůstane…). Takže myslím, že klíďo můžeš trošku přidat!

Jinak gratuluju všem velkým i malým oslavencům a oslavenkyním!!!!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
19.2.09 14:38

Ahoj,

tak my jsme doma z plavča a Vítek vstával ve 4.30 h. 8O :x :roll: :wink: ,takže dospává a spí už skoro dvě hodiny 8)

Simi krásné míry :wink:

Holky to jsme mě dostaly,že děláte kaši z tolika vody,já dělám ze 150 ml,no ale pak ještě kojím… :roll:

Oslavenkyním všechno nejlepšííí :-)

A taky Matuškovi jsem ještě nepopřála :huban:

S tou oslavou,my asi uděláme jednu velkou rodinnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
19.2.09 14:51

Ahoj holky,
dite mi kolem 11 h po pulhodinovem breceni a stani v postylce usnulo, spal skoro 2,5 h, to jsem teda cumela 8O Ovsem nastesti rano vstaval az kolem 8 h, Adel , to by me teda zabilo 4:30 h :twisted: A on uz Vitek pak fakt neusne? Domca vstava kolem 6 h, nakojim ho a pak ho proste dam do postylky, bud znova usne, nebo tam treba hodinu lezi, povida si, kleci, stoji… :lol:
No s tou kasi, ja nakrmim kolem 18:30-19 h a pak taky jeste kojim :oops: on vecer nejak zere :lol: 8)

Simi , to jsou teda miry :lol: Jsem ti rikala, ze je na nich videt, jak se „zmenili“, ze se jako „oplacali“ a vyrostli, no jo, to je tim jidlem, kdyz vidim, jak Silvinka otvira pusinku :lol:

Zebrus , ja davam tu malou 125 gr. od Hami (hovezi/mrkev/brambor), ta je hodne oblibena a pak tusim ten spenat/hovezi/brambor je taky Hami, ta velka a nebo je to Alnatura??? Ja kupuju jen Hami, Hipp, Alnaturu a v Nemecku Alette, takze jedna z techto to bude, rajcata v tom urcite nejsou. :wink:
No, po spenatu mu zatim nic nebylo, ale uz jsem dokonce dala prikrm s rajcatama a taky nic :wink: Ja to postupne zkousim, u nas to asi bude fakt jen to mliko a vajicka…
Brozurka od Hami je taky favorit, vzdycky mi to tu vykramuje a brozury ozira :lol:

Evelin a Zuzi , vse nejjjjj k narozkam, ja si na Vas brousila zuby vcera na Facebooku, jsem to tam videla, je to vyyhodny to takhle mit, pripomina mi to pak, abych nezapomnela poprat lidem :oops: Ale dnes jsem tam jeste nebyla, tak preju tadyyyy!! :P

Lucy , sice je to asi nekdy na palici, ale libi se mi, jak Jira s Tomaskem blbnou.. :wink: Jsem zvedava, jak to v budoucnu bude u nas, sice bych asi brala tu holcicku, ale zase ty dva kluci, to by byla mela :lol: :lol:

Zulocku , asi mas pravdu s tema piskotama, psala mi to i Evca , ze v nich budou vejce, i kdyz jsou bez lepku :roll: :? Me z toho klepne, tak dnes asi pomazu do zdrave vyzivy a omrknu tam nejake susenky pro deti alergicke na vejce nebo jinak fakt bude dort z tech kukuricnejch hadu :lol: :lol:

To je zajimavy holky, ze Vas na to vitani obcanku nezvali, jsem myslela, ze se to jako dela do pul roku.. ale tak holt asi je ted hodne deti.. tak to kazda mestska cast dela jinak.. Ale urcite pujdete :wink: aby Vas uvitali 8)

Joo, a ta oslava 1 roku.. No u nas to podle me nebude nic extra velkeho, oslavime si to doma, nejakej vikend u nasich a dalsi u tchanovcu.. :wink:
A taky me napadlo, ze bychom se treba mohly sejit my z Prahy, treba v centru ve Vesmirne (maji kocarkarnu, takze v kavarne je pak misto) a oslavit to hromadne tam a pak kazdy doma :lol: Co? latte, mlecne koktejly, palacinky, strudlicek, slehacicka, kakalicko, horke maliny… :lol: 8)

Domcuch tu rve jak na lesy, stoji u stolu, v hubicce kartacek na dasne a vyrvava, jdu ho asi sundat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.2.09 15:19

Ahoj holky,

Teda Simi, cim ty deti krmis 8O :lol: Krasny miry :D

To Stepan se nam nejak s vahou zarazil, ma 8 810 g a to mel na zacatku ledna 8 730 g, tak nic moc nepribral, ale vyrostl o 2 cm, takze ma ted 75 cm. Asi jak se ted hybe, tak nic nepribira, ale doktorka na to nic nerikala. Jinak ma fakt atopickou kuzi, ale pry si z toho nemam zase az tolik delat, mame nejake mazani a ani mi moc nerikala, ze se mame neceho vyvarovat, akora ne dzusy (ty stejne nepije) a ovocne caje (ty budu muset vyloucit).
Jo rikala, ze se mu klubou horni zuby, proto asi tak bekal a mel teplotu, ale ja si toho vubec nevsimla :oops:

Holky, byla jsem dneska v DM a koupila jsme tam bezlepkovy amarantovy piskoty a jsou mooooc dobry, Stepanovi tak moc chutnaji, tak kdybyste nevedely co by, najdete je v DM :lol:

A jeste jsem v UNORU vysmirovala dobry a rychly recept pro mrnata i pro Vas zaroven :wink:
Nastrouhat korenovou zeleninu (ja mela mrkev a petrzel), osmazit cibulku a na to hodit zeleninu, pridat vrouci vodu a do ni ryzi s cervenou cockou (pomer 2:1) a povarit. Stepan to dostal tak a ja si na to dala jeste syr a bylo to fakt moc dobry. Po dlouhe dobe neco, co si dal Stepan s chuti a dojidal to jeste dneska :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí