Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2345
19.2.09 17:36

Holky, no já nevím, jestli já je nepřekrmuju :?: :oops: Kolik vám tak snědí na jednu dávku? Mně docela hodně: ráno kojím, pak 200-250 g hollandie k svačině, pak 250 g k obědu, pak ovoce, 100-200 g, pak kojím (ale mám pocit, že už nemám extra moc mlíka) a pak 240-260 ml kaše na noc. Žádné další kojení, nic jiného. Slazené mají jen ty kaše, jinak nic, kupuju jen neslazené šťávy (ředím 1:4, víc vody), neslaz. přesnídávky a jogurty. Ondra ani nejí křupky a sušenky, Silvinka pár za den.

Tak já nevím…? Ale dr. i sestra vypadali, jako že je to všechno v pohodě… já mám z té váhy taky radost :D konečně to dohánějí :wink:

Veru, ta oslava, to je dobrej nápad!!! :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
19.2.09 17:42

Ted jsem nakoukla a zrovna Simi :wink: Jdes zitra, vyjde Vam to??
No ja nevim, ale asi neprekrmujes, to by treba zvraceli prejedenim, ne? :lol: 8) Domca teda sni min :wink:

no a s tou oslavou nas Dubnatek jsem to myslela vazne :wink:

Evelin, recept vypada hezky, ale ten muj mrnous varene doma nechceee :? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
19.2.09 18:01

Verco , no rozhodne neblijou, nee, naopak kvicej, ze chtej jeste… :oops: :lol: hlavne mala. Ale vic nedam. Jasne, zitra jdeme, s devitikilackou! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.2.09 18:06

Simi, ja myslim, ze neprekrmujes, prosre jim chutna, bud rada, ze neresis opak :wink: Stepan toho asi taky ted sni min, i kdyz byl vcera u babi, tak kdyz mi pjavascript:emoticon(‚:lol:‘)opisovala, co delali, tak jsem mela pocit, ze jenom jedl a spal :lol: Asi tam bude muset jezdit casteji 8)

Veru, tak si to uvar pro sebe 8) Stepan jak me vidi neco jist, tak mu musim bud dat ochutnat nebo mu dat neco do ruky, tak abys si se za chvili nemusela s Domcou delit :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
19.2.09 18:59

Simi taky myslím,že je nepřejídáš :D My to máme podobně,akorát kojím ještě v noci a k snídani dávám kromě mlíka chleba s lučinou :wink:

Evelín Štěpán si prostě bude odmalinka držet linii,aby byl fešák :wink:

Veru Vítek spal skoro tři hodiny 8O ,tak ho nějak to ranní vstávání a plavání zmohlo :)
A kde je ta Vesmírna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
19.2.09 19:35

Ahoj holky,

my jsme měli dopolko příjemné odpolko s kámoškou a její 4,5 měs. kočkou :D 8) :D

Simčo: Já myslím, že nepřekrmuješ a buď ráda, že ti takhle krásně baští :wink: :wink: :wink:
U nás je to takhle: nad ránem mlíko 220 ml, potom snídaně 1/2 chleba s lučinou či troška másla a šunky, okolo půl desáté znova 220 mlíčka (ale to nědky vynechá), potom zelenina většinou okolo 150g, okolo půl čvrté ovoce či Hollandia-to je těch 200g a potom po koupání 270 Hajaji (to je na půl kaše a na půl UM)…

• přes den dostává do ruky housku, občas piškotek, zeleninu, … no a o jídlo si umí řádně říct, hlavně když jíme nebo tak :lol: :lol: :lol:
    Dvojčátka mají krásné míry :) :) :)

Veru: Dobrý nápad, to bude už i teplíííčko!!! :D :D :D

Jo, holky, to mi připomíná, jak to vidíte s tím kinem na Floře ve středu 4/3??? Abych tam nakonec nebyla sama-nePražačka :lol: :lol: :lol:

Evelín: Amarantové pičkotky z DM-ka máme taky doma :wink: :wink: :wink: A díky za tip! Zkusím to, já jsem začala znovu Aďáskovi vařit a on to baští jedna báseň :srdce:
A pěkné míry :) :) :)

A pokud jsme u toho jídla, tak Adam už dostal :oops: :oops: :oops: : Mandarinku (teda jenom sladkou…), kapii (ale ta je i ve skleničkách) a okurku hadovku a miluje vařené brambory jen tak do ručičky :D :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
19.2.09 19:49

Ondra právě mezi jídly nejí vůbec nic dalšího, malá dostane tak 3 dětské sušenky a hrst křupek za den… hlavně k večeru, protože zatímco Ondra je ještě čilý a vesele mi na klíně „skáče“, ona už je třeba v půl šesté, šest úplně hotová :roll: Ale chci je ukládat společně, aby se vzájemně nerušili…

Jinak se Ondrovi prořezává jednička nahoře, chudák… ale dnes byl o něco méně protivňoučký než poslední týdny :wink: tak to nese poměrně statečně. Taky jsem jim dnes v HM koupila „návleky“ na nožičky do fusaku. Jo a před týdnem jsme kupovali ty protiskluzové ponožky, a normálně hočičí (3 páry, úplně stejné jako klučičí, jen v růžové) stály 149 Kč a klučičí, úplně ty samé, i stejná velikost, stály 119 Kč 8O

Týnko , díky za sepsání jídelníčku, taky uvažuju o tom, že Silvinka asi brzo bude na UM, tak kolik jí dávat…? Dnes i včera odmítla podvečerní kojení :( přitom má to „lepší“ prso, no nic, párkrát jsem nabídla a pak to vypil Ondra, s dvojčátky to aspoň nepřijde nazmar :lol: Takže v tomto věku má být kolik dávek mlíčka? 2× mlíčko, 1× jogurt a 1× kaše…? Ještě jí budu samozřejmě nabízet, a ráno se kojí v pohodě, ale abych ji o něco nešidila, aby měla dost mléčných dávek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
19.2.09 20:03

ahoj holky, já si ted užívám hezkou chvilku s deci červeného :D ještě vás nemám dočtené, tak to musím hned napravit. Pája se včera postavil o chodítko, tak sem byla ve střehu, aby z toho hned nezbuch a docela v pohodě. Dneska se trošinku rozkecal, takže KÁ je máma, kachna, plína, jídlo,…

ad dort: taky už jsem nad tím přemýšlela a jak jste některé psaly, tak určitě nepečenej s jabkama a banánama, piškot a taky uvažuju nad tou želatinou, no určitě něco upatlám a těším se, že se v tom bude Pája rochnit :D

ad dárky: taky nevím, aktivní chodítko už máme, napadlo mě snad jen odstrkovadlo a hrací pultík, tak čekám na vaše nápady…

ad oslava: žádnou velkou společenskou akci neplánujem, jen jsem si našla, že 11. je zrovna sobota, manža má volno a v Praze je ještě Matějská, tak jestli bude hezky, mohli bysme to oslavit tam…

Jinak přeju vše nej Matuškovi a Sofince a také obr gratulace k prvním krůčkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
19.2.09 20:11

Simčo: Jsem ráda, že ti to bylo dobré k posouzení :wink: :wink: :wink: Já jsem si přečetla na kojení. net, že nekojené děti by měli mít denně dvě dávky UM po 200-250 ml… a pokud ji kojíš ráno plně a pak máte přes den dvě dávky mléčknýc výrobků a k tomu i to večerní kojo jak se slečně chce…asi bych ještě UM nedávala… ale za se na druhou stranu tam píšou, že by v 9-12 měs. mělo být dítko kojený třikrát denně 8O …záleží na dítkách, každé je jiné :wink: :wink: :wink: A taky tam píšou, že už můžou kysané mléčné výrobky 8O
Adam má tedy denně dvě až tři mléčné porce a to si myslím je kokorát :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
19.2.09 20:17

Terko: No vidíš, Matějská :! :D :D :D Ale na tu si asi radši ještě počkáme rok-dva, aby z toho taky už něco měl Adam :lol: :lol: :lol: My jsme vždycky z ní byli s bráchou PAF, když nás tam naši vzali :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
19.2.09 20:34

Evelín a Zuzi přeju vše nej k narozeninám, hodně zdravíčka a štěstíčka

Simi: tak at se Ondrovi brzy zoubek prořeže, máte krásné míry, Pája zbaští podobný dávky…

Evelín: taky krásný míry

Zelvi: jé společná oslava, to by bylo fajn…jo ještě s tou alergií, ty testy na co jsou děti alergický dělají všem, nebo jen v rodinách kde se vyskytuje alergie???manža měl ve 2 měs atopickej ekzém a pak se mu ztratil, takže vlastně kvůli tomu má Pája omezený papu, a ekzém má na obličeji, ale nevíme z čeho, jeden den to je lepší a druhej den zase horší, tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
19.2.09 21:38

Teri, já bych řekla, že testy na alergie se asi dělají jen u dětí, které měly samy nějaký problém, ekzém nebo alergickou reakci… protože jinak by museli testovat prakticky celou populaci - zrovna dnes jsem se pediatra ptala, a on říkal, že těžko najít dítě, které by nemělo aspoň jednoho rodiče alergika… :(

Ptala jsem se proto, že Silvinka má takovou vyrážku, bála jsem se ekzému, ale jsou to prý jen potničky, uf… má to kolem krčku a trochu na zádech :( Máme to mazat bepanthenem a na to endiaronovou mast 8O tu nám předepsal. Jinak jsou děti naštěstí OK…

Týnko , kojit 3× denně?! 8O To bych jim teda fakt nevnutila… teda Ondrovi jo, ten by si dal třeba 5× :lol: Ty stránky jsou super, jen musí člověk brát v úvahu, že autorkou je laktační poradkyně :wink:

Jinak dnes a včera jsem Ondrovi před koupáním namazala dásničku Calgelem (proti bolesti při prořezávání zoubků) a oba dny - poprvé od narození - usnul do 10 minut a bez naší asistence… 8O Tak ho to asi fakt bolí :( Dr. nám sice tyto gely nedoporučoval, že se ztrácí cit i v hltanu, tak kvůli polykání, ale nechci dávat malýmu denně nurofen :? Ten Calgel dávám jen 1-2× denně, tak to snad nevadí… Používáte to taky, holky :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.2.09 22:15

Simi, zrovna dneska jsem si o nej doktorce rekla a uz jsme mazali. Asi ho to taky boli, protoze do ted vyvadel a nebyl k utiseni. Tak jsme mu namazala dasne, pochovala a zatim je klid, tak uvidime na jak dlouho :wink:

Zitra bude Stepan poprve spat u babicky, tak jsem docela zvedava, jak to zvladnou. My pujdeme na veceri a budeme si uzivat jako za mlada :oops: :twisted:

Tynko, takze uz Ti Adamek papka i doma varene, jo? Jsou to vykukove, jak si furt neco vymysli :lol:

Jo jeste se musim pochlubit, ze Stepan mi k narozeninam dal taky darek, zacal rikat „ma ma“ :oops: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
19.2.09 22:34

No tak podle mě teda překrmujete všechny!!!

:lol: :lol: :lol: To byl vtip, co bych za to dala, kdyby mi ta malá přísavka snědla večer alespoň 50 ml kaše. Těch 10 co mu tam omylem kápne, když žužlá dudel, ani nemůžu brát vážně. No a aby se milostpán nechal krmit lžičkou, no tak to už bych chtěla příliš. On si všechno co se mi náhodou podaří mu narvat do pusy, stejnak vyndá, desetkrát to otočí a pak se sám rozhodne, jestli si to tam vrátí, nebo ne. Myslim, že dokud se prostě nenaučí trefovat lžící sám do pusy, tak budeme živi jen z kojení! :evil: Přitom je to takovej pořez, nechápu, že dokáže s tím mlíkem přežít. Ale bohužel to bude asi genetická disfunkce, poněvadž já jsem prý byla živa jen z pacholíků a nic jiného do mě nedostali :oops: No zato teď tu dětskou hladovku doháním o sto šest! :twisted:

Jdu radši spát, protože jen to píšu, už přemýšlím co bych kde vyštrachala, naštěstí jsme totálka vyžraní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
19.2.09 22:43

Tak Beník mi odpoledne spal asi 3 hodiny (dopoledne ještě hoďku) 8O , vstával až po 18h., tak dostal jogurt a pak hned kaši :lol: . Teď už překvapivě zase spí, bála jsem se, že nebude. Dala jsem mu raději Nurofen, protože brečel a sahal si pořád do pusinky, tak ho asi dásně bolí :(

Simi , zkusím to hovězí koupit, ty malý skleničky už kupovat nechci, když mi jí kousky. Ale s tím mražením celýho příkrmu nevím, raději mu vařím čerstvý. Už se nám několikrát stalo, že jsme nedovřeli mrazák a tak nechci navařit a pak to vyhodit :roll: :oops:
Krásný míry :)
Já jsem četla, že pokud se děti jíst nenutí, tak mají sníst kolik sami chtějí, tak si myslím, že je nepřekrmuješ. Však nejedí nic nezdravého, ne? 8)
Ten gel jsem ještě nezkoušela, dávám 3× denně homeopatika a občas Nurofen

Adel , 4.30h. - hrůza 8O , mě stačí před 7h. i tak jsem hotová a dopuju se kafem :roll:

Verčo , já jsem měla špenát od Hami a bylo tam plnotučný mlíko, tak jsem si tím nebyla jistá, ale asi to moc sleduju :oops: , Bendovi to chutnalo
To by bylo dobrý, kdyby na nic jinýho Domča alergii neměl, však i mlíko a vajíčka jsou až dost :?

Evelín , taky pěkný míry :) . Ten recept zní dobře :)

Týnko , Benda má taky rád vařené brambory, ale jednou jsem mu je dala před něho do misky a on si jich několik nacpal do pusinky a pak se dusil, trdlo jedno :lol: , takže teď už je dostává postupně :roll:

Terko , Pája je šikula :) . Beník jednou řekl máma (tak, že to znělo, jako že fakt myslí mě :lol: ) a když jsem to chtěla zopakovat, tak jen opakoval dada dada :cry: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí