Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, holky, zas po nějaký době ![]()
Nestíhám číst , jen vždycky poslední stránku nebo tak, takže zareaguju jen na něco ( a ještě se musí, co jsem mezitím stihla zapomenout…
)
Luci , jsem ráda, že týden před nemám divokej jen já
, fakt, docelas mě uklidnila, dík!
Veru , do tý knížky jsem teď znovu koukala a „kuchařská“ část nicmoc, nějak jsem si to blbě uchovala v paměti, je toho tam malinko…
Zebruš , my máme zamražené jen masiko, zeleninu (tu ale v tomhle předjaří taky mraženou, už aby zas byla čerstvá…) a přílohu vždycky uvařím během chvilky a přihodím maso (většinou teda už na začátku, ale potřebuje vlastně jen rozmrznout). Máme biojehněčí, šoupla jsem to do papiňáku, pak namixovala a nacpala do takovýho toho plastovýho udělátka na led a vylupuju po kostičkách.
Simi , kojení dvojčátek (teda krom jiných mateřských úkonů kolem nich…) opravdu obdivuju, takže žádný výčitky se Silvinkou, byla jsi báječná, 10 měsíců je doba!!!
No, kdo ví, co jsem ještě chtěla, takže končím- jinak Vesmírna je moc prima, pokud budem moct, rádi dorazíme!
Ja nepoprala!!!
nejdrive hodne opozdene Adamkovi
a pak samo dvojcatkuuuum
![]()
Janus , no u nas je to jak kdy, kdyz vstane rano v 7 (jako dnes), tak ho po svacine kolem pul 11 polozim a spi.
Jinak kdyz vstane pozdeji, tak ho polozim a asi pul hodiny tam stoji, kleci, breci, taha za kolotoc, ale vzdy usne
Spi tak 2 hodky, nekdy min, nekdy vic..
No a kdyz pak nejde spat, tak je kolem 18 h strasne, ale strasne otravnej, sudla si oci, knoura
Jenze podruhe doma uz by neusnul, takze pravidelne kolem 16 h jdeme ven a asi pul hodky spi v kocarku.. Takze spi pres den 2×.
Wenee , kocarek je pekny, hlavne mi prijde fajn, ze muzes otocit sedacku. Ja jsem zvedava,jak si budu zvykat, az prendam Domcu do sportaku, u toho Jane jezdi po smeru a nemuzu to otocit
takze na nej neuvidim..
Dite tu po me leze, tak ho jdu zabavit, aby byl na ven unavenej, ale fakt se mi do toho pocasi nechce ![]()
WENEE:teda kočiar je to parádny,pre malú princeznu ako stvorený!Ako tak čítam,čo tvoja malá stvára,to je akoby som čítala o tom svojom nezbedníkovi-vytrhané stránky z kníh,ožužlané časopisy,večne v koši…No asi to tak máme všetky,že?
ADIK:ty si užívej,že Sanel sedí jak hříbeček! ![]()
U nás pořád kojím jak blázen,malý se mi sápe na prsa,tahá mi tričko…no legrace.Teda spíš otrava.Spoléhám na oteplení,že budeme víc venku a malej bude víc chodit a bude snad unavený,tak se naučí usnout bez prsa…Jinak nevím,co budu dělat,nejspíš kojit do třech…ale né!Myslím,že už by bylo namístě přestat kojit,SIMI:když malá už ani nejeví zájem,tak jakýpak výčitky! ŽELVO:tak musím nahlásit,že tady už taky spíš prší.
Ale myslím,že navečer přituhne a sních nám vydrží.Je ho tady požehnaně.Jo má to taky svoje výhody a kouzlo,když jsou děti dvě…Akorát bych potřebavala občas nejak posilnit nervy.
My zatim nelžičkujeme,už tak máme zeď za židličkou opatlanou,no ještěže jsme výmalbu nechali na letošek.Když mu něco nabídnu,tak to taky rve vše najednou do pusy.Ale už se naučil pít čaj sám z flašky,hurá!
TÍNČO:hezký fotečky i video!!!Tak Adýsek už dělá krůčky,to je šikula!
No nic,půjdeme zase ven,ať závislák usne bez koja.Už aby bylo jaro a teplíčko.Mějte se fanfárově! ![]()
Ahoj holky,
Stepan spi na terase, tak snad da chvili pokoj
Akorat jsem se s frekvenci na vysilacce strefila vedle k policajtum, tak mi to tady obcas dava hlaseni
![]()
Simi, takze asi fakt konec, jo? Ja Ti asi zacinam docela zavidet
Rikam si, ze uz bych to behem brezna kojeni chtela ukoncit, nastesti mu nedela problem flaska a ni UM, takze by to nemela byt az takova tragedie. Ale zase mam ted pocit, ze mozna kojeni zacalo zabirat na hubnuti, tak nevim…
![]()
Samostatne jezeni lzickou neprovozujeme a ani jeste nebudeme. Kdyz chce jist sam, tak dostane toustovy chleba nebo psikoty a bordel z toho je taky slusnej ![]()
Wenee, kocarek je designove moc peknej, akorat bych mela trochu strach z tech prednich kolecek, jak se s nima pojede treba na lesni ceste??? Asi jsi chtela skloubit kocar do mesta a sportak, ze?
Tynko, Wenee, takze uz vam deti chodi, jo??? Gratuluju a preju rychly nohy ![]()
Simi, taky dvojcatkum gratuluji k vyroci
![]()
Stepan ma tento mesic smulu
![]()
Pacal detem to slusi, uz si spolu hraji???
Veru, to je hezky, ze se tesis, az spolu sourozenci budou hrat, ale napred musite an nejake zadelat!!! Tak sup, uz tu dlouho nidko zadne nove tehu neohlasoval ![]()
My jsme se domluvili, ze na to hupsnem mozna v lete, at jsou si vekove jeste docela blizko, tak uvidime, jak to nakonec dopadne ![]()
Hehe Evelin , no jooo vlastne, to mi nedoslo, ted konci mesic nasima narozkama
Tak to ma fakt Stepanek smulu
Hele ale furt lepsi byt 29.4. nez 29.2. to by pak narozky mel jen 1× za 4 roky ![]()
No, tesim se, az si tady budou sourozenci doma hrat, ale desim se toho, nez se narodi, zase tahat bricho, pak ten prvni pulrok vychovavat dve maly deti..no a pak uz to bude super
Ja nebudu rikat, kdy zaciname, pac nam to zase bude trvat 100 let urcite a pak bych byla nervozni, ze se budete ptat, jestli „uz“
![]()
Teda ja se snazim vselijak vyhnout tomu jit ven, uklizim, ukazuju Domcovi tasku na vykramovani, cumim tu na net, ale musim, jdu na to, fuj, prsi ![]()
EVELÍN:jooo to oni si hrajou,tedy spíš Dorča si hraje s Matýskem,občas si ho plete s panenkou Schou-Schou!
A dělá s ním psí kusy.No aspoň bude malej odolnej.
My už jsme z bobování doma,Matýsek zatim dospává venku.Asi přestanu být líná a budu chodit 2krát denně ven,když to zabírá.A omezím to kojení.Snad.
![]()
Ahoj,
tak my byli na prochajdě v tom psím počasí,naštěstí pak přestalo pršet,ale stejně je to hnus fialovej
![]()
Janus Vítek spí taky dvakrát,ale různě,někdy po hodině,někdy po půl,někdy i dvě.Dneska tomu zrovinka moc nedal. ![]()
Holky taky si děti klekaly,než si začly stoupat?Vítek si začal klekat,tak nevím,co si o tom mám myslet ![]()
Wenee kočárek moc pěknej ![]()
Pacal krásná fotka,Dori je pěkná slečna ![]()
Adél, Ondra si kleká furt
začal s tím, jakmile začal sedět. Je si v té pozici nejjistější - je to akční, tj. hned je na všech čtyřech a může lézt
-, a zároveň je v té pozici stabilní a navíc leckam dosáhne… prostě výhodná poloha
Kleká si hodně často. Stavět se pořádně a pravidelně začal až poslední týden…
no nic, jdem koupat, tak zatím ![]()
Tak jsem tu … stihla jsem precist dve stranky … aspon trosku jsme v obraze … u nas uz se spinka, nastesti Sanel fakt usne do minutky … zachumla se do pliny a spi. Vecerni kojeni a mazleni s ni miluju, ona je vazne desne mazliva … tak u te dr … byla jsem na prevazeni a mame 9400g takze 350 za tyden hore … coz jsem rada. Dr za mnou prisla a ptala se me jak se dari, Sanel se zrovna o me oprela a stoupla si a dr hned jak je sikovna jak krasne stoji
tak jsem se uz pak na ni ani neptala
jen rikam .. stoji, ale neleze a ona ze nemusi … ja to vedela .. ale stejne,
porad si rikam, ze ona je takova pohodarka a lenivka od narozeni …tak co cekam … je to mazel a trosku i straspytel … je zajimave uz pozorovat to jak se projevuji … pekne se rozkecava, ukazuje oci, nos … ham ham .. papani, paapaaa, pri louceni … je to roztomile .. kazdy den necim prekvapi … a za:,–(ne kadi do nocniku.
Dneska jsem ji koupila backorky … koky … tak jsem jim rikala ja. ZA ruce jde, ale je jak kacena … holkyyyy taky si to taaaaaaaak uziiivaaaate ???
Ja jsem z ni tak nadsena … je to tak uzasne byt maaaama. Ted pri kojeni vecer jsem myslela kdyby se ji neco stalo .. nechci na to ani myslet, jen mi to prolitlo hlavou …
![]()
Símo jsi uuuuuuzasnaaa, fakt od zacatku obdivuji to jak vse zvladas! Ja si dve nedovedu predstavit a i to jak pises s koju!!! 10 mesicu je az az … hlavne zadne vycitky … Jinak jak Ondra taky si Sanel kleka, ale teda do lezeni se ji nechce.
Adel co Vitecek, jak se rozlezl??? Dari se?
wennee kocaaaarek jeee uuuuzasnej , taky porad premyslim jake golfky a zda vubec kupovat … koukam taky jak princeznicka radi .. jezisi ja si to nedovedu predstavit …
Sanel uz ma taky rezim … akorat zacala vstavat okolo pul 7 … pak jde v 8 spat a spi do pul 11 … a okolo 1-2 jde znova a spinka do 4. Takze toho stihnu dost … jen s ni neco naplanovat, se vzbudi .. napapa se a za chvilku jde zase … ![]()
Spinka s jednim koju do rana. Na dnesek poplakavala, ale neco ji bolelo …
nevim … myslelajsem si brisko …
davate detem piskoty? Jojurty??? jake?
Evelín ty jsi kupovala piskutky v DM? Davas je malemu???
Jinak u nas taky lzicka zatim ne .. nesape se po ni a me staci uklizet kdyz ji chleba s lucinou …
Taky chci kojit do roka … Sanel teda jeste nikdy nemela UM, tak jsem zvedava jak to probehne … ale uvidime …
nechci to hrotit …
PAcal strasne pekna fotka … a vubec holky vkladejte vic fotek ![]()
ja se taky tak tesim na jaro/leto .. na dovolenou a celkove na to az budeme litat venku …
Týýýnko jak Ti je??? Doufam, ze se to nejak nerozjelo!!!
Ty brdooo prvni kruuucky … ja se picnu, celkove jak to letiii …
Janus dobre vse dopadlo s boulickou … a gratulace k 6 zubaaaku, u nas ani naznak …
a zbytek uz mi hlava nebere … Vrce jsem myslela, ze napisi na icq, ale uz tu neniii
tak ji a Domcu taky moc zdravim!
Calgel jsem koupila bez receptu normalne v lekarne, stal do 100,–
Krasny veceR!!!! a klidnou noc!!!
![]()
Ahoj holkýýý,
u nás noc dneska dobrá, vzbudil se jen dvakrát (jednou dudla a pak mlíčko), jenže zase vstávačka v šest
a to se mi vážně nechtělo, tak jsem ho nakonec přemluvila a vstávali jsme „až“ v sedm
![]()
Včera odpolko jsem byla s malým na nákupu v Lbc, v Globusu a pak jsem šla po půl sedmé na aerobic, takže dával večerní mlíčko a ukládal Radek, alespoň něco udělal za ten včerejšek
a večer jsem už neměla po návratu dom sílu krom základních večerních úkonů, tak jsem šla chrupkat v půl desáté
![]()
Simčo: Malý měl od začátku problémy s kolikama, takže nám dr. doporučila Nutrilon Omneo-tedy dneska vlastně Comfort, ten jsme používali do cca třetího měsíce a do zavedení plného přikrmování zeleninky jsme byli na klasickém Nutrilonu a teďka taky máme Hami
Ono vlastně je Nutrilon a Hami jedna společnost (Nutricia…), občas ze srandy říkám, že vyrábějí jedno UM a pak ho sypou do dvou balíčků…jeden má název Nutrilon a druhý Hami
No, doufám, že to není pravda
![]()
Adik: Vy teda máte vážně pohodový den
Což máš tedy parádní
![]()
No, Adam spí většinou dvakrát denně…dopolko jednou-ukládám ho kolem desáté hodiny po UM, jenže to mi začne většinou v postýlce bejčit a mámo trhni si,já prostě spát NEbudu
Takže to potom zkouším znova…a většinou to dopadne tak, že ho chtě-nechtě musím uspat
Což je až kolem jedenácté hodinky…no a pak spí ještě v kočárku odpoledne…nebo v kočárku nespí a pak je už kolem páté ukňouraný, očička si šudlinká, ale já ho spát nedám a před šestou už koupeme
![]()
Wenee: K tomu jezení:
Začla jsem dávat Adamovi na čistý pultík ke snídani po kousíčkách - PO JEDNOM-(teda většinou ten chlebík či houska namazaný lučinou či se šunkou…) a té, so mavykl si to dávat do pusinky po jednom, teď mu to dám už do misky, do ručky si třebas nabere víc, ale do pusy si to i tak dává po tom jednou kousíčku
![]()
A kočárek je mooooc pěkňoučký, ale přesně jak píše Evelín
přesně ty přední kolečka…do města určitě super! a do terénu by jste používali kočárek, který máš teďka??? A kolečka asi nemá nafukovací, že? I když to vlastně všechny golfky
![]()
Holky, musím frčet…Adam už dělá solidní houkačku
![]()
Joooo, odpoledne budu muset pro bráchu do Prahy, takže bych teoreticky mohla vyrazit dřív a kdyby jste chtěla některá ryhchlo-krátko srazík??
![]()
Ještě jednou ahojda…
omlouvám se za zmatky, ale nakonec sice pojedu do Praglu ovšem sama bez prďolky
Takže až v březnu v kině
,
Teďka jedem ke kámošům a potom od tamtuď pofrčím…takže ahoooj večer
![]()
Ahoj
Tynka-musím sa priznať,ten kočík som ešte naživo nevidela.Ideme ho v sobotu pozrieť do obchodu,tak dúfam,že mi bude všetko na ňom vyhovovať,lebo som doň zaľubená.Som divná,že? Je super dizajnovo,aj funkciami,hlavne tým,že sa dá otočiť sedačka. No nad tými prednými kolečkami som tiež rozmýšlala,dúfam,že budú o.k.
Kočík,ktorý teraz mám zrovna zajtra predávam.
Ak nebude vyhovovať(čo budem veľmi smutná),mám favorita č.2,no z toho som neni až tak veľmi nadšená.
Papa
Tu je kočík č.2,no nedá sa otočiť sedačka,čo ma dosť štve ![]()
http://img.kasa.cz/…t_768795.jpg
ahojky,
tak jsem se na krapítek urvala, ale jen dokud nedoždíme pračka, pak po mě bude zas sháňka!
Jsem ale značně rozladěná, čekám tři balíčky a jak na potvoru se všemi je nějaký problém. A to jsou to naprosto rozdílné věci z různých krámů. Mám pěkná vztek! ![]()
WENEE kočárky jsou pěkné oba, ale taky bych dala přednost tomu 1. a myslím že většina si dnes kočárek nejprve vybere na netu a pak ho jde okukovat na živo - tak hlavně ať tě nezklame a je ještě lepší než z obrázku!!!
no super pračka doždímala a už leze Kňuchňa kňouravá.......tak zatim, budu prát ještě odpoledne, tak to snad bude delší posezeníčko!
Ahoj holky,
My jsme se hezky vyspali - spal od pul devate do osmi v kuse, kez by se to tak ustalilo
Ted uz asi po treti dostal po lehkem nakojeni jeste 200 ml sunaru a pak jeste toust se syrem a vsechno zblajznul a jeste od me chtel ochutnat activii (normalne ji neji, ale jak mam ja neco v puse, tak proc by to nezkusil
). A vcera vecer taky dostal flaksu sunaru a uz jsme ho nekojila, takze utrum s kojenim snad nebude tak hroznej ![]()
Ted si dava slofika na terase, tak by mu to mohlo 1,5 hod. vydrzet ![]()
Jo jinak, Stepan spava vetsinou 2× za den. Dopoledne 1-2 hodiny a odpoledne, jak kdy, podle toho kolik toho napsi dopoledne - nekdy hodinu, nekdy min. Uz ho ale musime hlidat, kolik toho naspi, jinak vecer nechce spat
Myslim, ze potrebuje pres den spat tak max 3 hodiny, aby v noci dobre spal…
Adik, jj koupila jsem mu amarantove piskoty a hrozne mu chutnaji. Vim, ze to asi neni zrovna moc zdrave jidlo, ale kdyz sni obed, svacinu, veceri, tak pak dostane jeste nejaky piskot. Navic ted nic nepribral, tak si rikam, ze trochu cukry na ten svuj pohyb potrebuje ![]()
Wenee, ten prvni kocik je daleko hezci!!!
A otaceci sedacku chces proc??? Kvuli slunku nebo aby jsi na malou videla?My na sportaku mame otaceci sedacku, ale Stepana mame otocenyho smerem ven a zatim si neztezoval ![]()
Lucy, jj nekdy je to na nervy si neco nechat poslat ![]()
Tynko, uzij si vylet bez Adamka ![]()