Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko,
vy jste toho večer a v noci
zase napsaly
To já šla spát v půl desátý,dobře jsem udělala,budíček byl zase v půl páté a Jiřulka už taky nemohl usnout,tak jsme byůo vzhůru všici.No leželi jsme aspoň do šesti..Včera mě pěkně chytly záda,mám něco skříplýho,už jsem to jednou měla..no jsem zvědavá,jak budu zítra křepčit v bazénu s Vítkem ![]()
Zuzi krásné fotky ![]()
Týnko jojo vypadá to,že se Vítek fakt chce postavit
![]()
Evelín ty tvoje počty se mi moc líbí
Já taky chvíli uvažovala o třetím mimi,ale pomalu mě ta představa opouští ![]()
Janus tak jak Adýs spinkal?
Wenee krásné fotky ,Sofinka je hezká po mamince
Nedivím se,že chceš být pořád s ní,já se už teď děsím,jak si babičky v létě vezmou Jiřulku na prázdniny
Ale Vítka jim ještě nedám! ![]()
Ahoj holky,
tak pokus č. 2 se samostatným spaním Adýse byl značně úspěšnější, sice jsem k němu v noci párkrát zaběhla (klasika - dudlík, pití
), ale šlo to a Adoušek spinkal celou noc v pokojíčku, tak uvidíme, jak to půjde dál
.
Zuzi - bezva fotky, kouknu určitě i na rajče. Ať je Terinka brzy zdravá. A užijte si návštěvu mamky
.
Adel - ať jsou ty záda brzy v pořádku
.
Jinak holky, pěkný golfáče, tak to budu muset taky podrobněji prostudovat
.
Adam mi ukradl myš od PC
a tříská s ní do zdi, tak na něj musím vletět
.
Tak zatím ahoj…
Ahoj holky,
včera jsme byli s Járou na večeři, steak a vínko, jeeee…
bylo to moc fajn! Já teda děti „půjčuju“ babičkám bez zaváhání, ale taky se to mění - a jak mám slíbenou na léto tu dovolenou bez dětí (s kámoškou do Francie jsme chtěly jet), tak už začínám trochu pochybovat, jestli to vlastně chci a jestli chci být týden bez těch svých zlobísků… abych neměla výčitky…
Zase ale abych potom nelitovala, že jo
No musím si to ještě promyslet. Zatím jsem bez nich byla v kuse max. 4 hodiny (vlastne jednou dele) a taky se mi pak vždycky stýská…
Holky, pěkně si to plánujete s dalšími dětmi… já to měla taky pěkně, moc pěkně vymyšlený… věkový rozestupy a tak… nepřerušování práce… no a pak to byla dvojčátka, a bylo vymalováno!
![]()
Janus , gratuluju, za takový týden dva si zvykne úplně a bude to pohoda! ![]()
Zuzi , náááádherný fotky, protože nádherný děti!!!
A všeobecný sraz bychom naplánovat určitě měly!
Zas mi tu závislák vříská, láska moje ukňučená, tak jdu na něj… uf…
Ahoj holky, ozývá se jedna nestíhačka.
Připravuju se na hory, zjistila jsem, že tam nemaj pro děti jídelní židličky atd, tak jsem rychle šila takové spešl sedátko na židli, pokud se mi to podaří dám sem foto. Našla jsem to na netu, ale stojí to 1500,–Kč a já to spíchla za dva dny (měla bych to za jeden, ale s Péťou se špatně šije na stroji…
)
AD kočárky: já budu jezdit se sporťákem a pak mám po Radimkovi Quinny Zapp, ale doporučila bych Buggster, ten je totiž polohaovací, jinak co do velikosti je stejný. Ale neměla jsem problém v Zapkách mi Radimek taky spal i když v sedě. Tudíž my to máme vyřešeno.
Jinak máme úspěšně za sebou neštovice, Péťa dělá pápá, máma snad taky říká mně, páč na mně vždy čučí, tak je to doufám na mně. Ukáže medvídka na skleničce s jídlem. Pusinku dává občas taky a francouzáka jak vyšitýho. Ale nejvíc pusinkuje hračky a ne nás
![]()
Všem oslavencům přejeme vše nej nej nej… ![]()
Holky dávejte tipy na dárečky, my chodítko ani jezdítko nebudem kupovat, páč máme, ale byla bych ráda za tipy.
Nojo už musím letět žehlit, tak pa a snad večer se sem dostanu a budu reagovat jednolivě
Ahoj
Adel-jéééj Adel,Ty mi ale lichotíš.Normálne sa červenám.
Januska-tak nech Vám to samostatné spanie vydrží.Chúďa počitačová myška.
Katy-tak super,že ste sa neštovic zbavili.Všetko najky Petríkovi K 10m.
Zuzinka-Terinka a Adámek sú nádherní a tie Terinkine vlásky,super.A veľa zdravíčka pre Terinku.
Včera sme postavili snehuliaka,tak večer Vám vložím fotky.
Papa
Jé, díky holky, ani bych si nevzpomněla
, že dneska je ten DEN. No 10 měsíců, to je mazec.
Jeee, Katy, tvoji kluci budou mít stejně narozeniny?!
Koukám na tvoje metříky… Jinak foto sedátka určitě prosím pošli, protože my budem taky nějaká na léto potřebovat ![]()
Dneska jsem vytuhla s dětma, a dobře jsem udělala. Jsem si totiž včera po té skvělé večeři dala, blbka, kafe, „prostě jsem na něj měla chuť“, a pak tu všichni krásně chrněli, a já usnula až nad ránem ![]()
Holky, trochu inspirace na dárky k prvním narozeninám najdete tady:
http://www.dvojcata.cz/forum.php?…
Můžete si nalistovat i předchozí stránku. Jsou tam tipy a dotazy na vhodné dárky pro různě staré děti, ale nejvíc pro ty kolem 1-2 let. Chce to rozkliknout si i odpovědi, jsou tam zkušenosti s konkrétními „tvary“ a značkami hraček - třeba že když odstrkovadlo, tak radši ne motorku (je málo stabilní a dost vysoká), ale spíš auto apod.
Ahoj holky,
Stepan dneska spal zase v kuse do osmi hodin
Ano a to jsou pak ty chvile, kdy si rikam, ze druhe mimco by mi ted ani nevadilo ![]()
Simi, jj, prave to planovani je sice hezky, ale clovek fakt nevi, jak to nakonec dopadne ![]()
Zuzi, pekny fotky deti! Ta sukynka je uchvatna ![]()
janus, to pujde, uvidis! Jen vydrzet ![]()
Wenee, jsem nad tim „odpoutanim“ torchu premyslela a myslim, ze by sis male mela uzit co to da, pokud by Ti trhalo srdce od ni na chvili byt pryc, tak to nelam pres koleno a myslim, ze hodne ucinna terapie, jak nebyt zavisla na diteti je poridit si rychle druhe, to pak tu pozornost budes muset rozdelit at chces nebo ne
Mne navadi byt od Stepana nejakou dobu pryc, vim, ze je v dobrych rukach a moje nervy ten relax fakt potrebuji, ale kazda jsme jina - nekdo zase relaxuje s detmi ![]()
Katy, Petovi vse nej!!!
A super, ze nestovice uz mate za sebou!
Golfky neresim, mame od 3 mesicu Peg Perego se spojenou rukojeti a jsem s nima moooc spokojena. Maji vetsi kola nez vetsina golfek, takze se s nima da docela dobre i do mirneho terenu ![]()
Ahoj holky,
Adel , tak co zada, lepsi? Treba ti to v bazenu povoli ![]()
Zuzi , krasne fotky, fakt. Terezka ma vlasku, jak princezna
A s Adamkem jim to moc slusi, ja mam taky rada, kdyz je vic deti pohromade, je to super.. Tak at se Terezka brzy uzdravi!!
Ta Vesmirna je na Praze 2, takze na parkovani musis byt rezident
Nejblizsi parkovani je asi bud u Namesti Miru, tam je vetsinou volno a nebo lepsi je u VFN na Karlove namesti, tam parkuju radsi, ale za vse se samo plati → 40,– Kc/h.
Wenee , vis co, ja si myslim, ze ja sice na Domcovi tolik „zavisla“ nejsem, ale jsem s nim v podstate take 24 hodin denne, protoze nemam v Praze nikoho na hlidani a Dan je stale v praci. Takze taky jsem na nej „zvykla“ i kdyz si to nepripoustim. Je ale fakt, ze kdyz jsem u mych rodicu, tak ho rada odevzdam a jdu delat neco sama ![]()
A ty jsi se Sofi take porad a manzel je pres tyden pryc, jestli se nepletu, ze jo? Takze tim je to jeste asi uzsi spojeni mezi vami. A ke vsemu k ni vstavas v noci, takze jste spolu porad, Domca nastesti spi
Takze jak psala Evelin , proste delala bych to, jak to citis, neres, jestli jsi na ni zavisla nebo ne, je to tvoje dite, takze proc bys nemohla ![]()
Simi , tak ty mas ale naskok, ze jo, ty uz 2 deti mas, takze to nemusis ted nejakou dobu resit
Ale je fakt, ze se zase budes muset vratit do prace, protoze je mas „najednou“ ![]()
My jsme chteli s Danem jet v cervnu sami na dovcu, zase do Asie, jako ze posledni sance nez budem mit dve deti, ale proste nam bylo Domci lito, ze by s nama nejel, tak jsme to zrusili
Holt budeme jezdit sami az jako duchodci
Ale jestli chces jen s kamaradkou, tak proc ne, ze jo, zvlaste Francie, muj favoriiit ![]()
Katy , ty ses fakt sikovna, u nas na horach nastesti nejake jidelni zidlicky maji, protoze kdybych mela ja neco sesit, tak bych si sesila maximalne tak ruce k sobe
Na rucni prace jsem fakt „machr“ ![]()
A Petovi vse nej nej k mininarozkam! ![]()
Holky, ja jsem asi fakt lama, od vcera premyslim, na co kupujete ty golfky..
Jako ze ty sportaky jsou moc veliky?? Protoze me to fakt neprijde takovy rozdil, kdyz vidim ty fotky, co sem vkladate, od toho sportaku.. Ja si golfky predstavuju totiz jako takove ty, co jsme v nich za komancu jezdili my, takove ty ctyri tyce a mezi nima latka na sezeni, tot vse
![]()
Ty golfky jsou fakt tak markantne mensi nez sportaky??? ![]()
Veru, ono asi zalezi jaky mas sportak. My mame Roan bez otacivych kol - do terenu je super, ale do centra je proste velikej. Ty golfky nejsou nejmensi ani nejlehci (asi 8kg), ale dobre se mi s nima manevruje a do mesta jsou pro me fakt idealni. POkud je sportak tezkej a velkej, tak jsou golfky mylsim dobra investice. Ty mas ale Jane, ze? Ten je mylsim lehkej a skladnej, tak pokud Ti vyhovuje, tak se neopic a nic nekupuj
![]()
Ja ted zacinam zase vymyslet, ze bychom prodali Roan a koupili nejaky jiny sportak s rucni brzdou, at muzem i na inliny (ale to jsou jen trikolky a ty jsem moc nechtela, hlavne kvuli stabilite a jizde v terenu), ale jeste nevim ![]()
Veru, jsi s Jane spokojena???
Simi, jeee do Francie, ja bych jela
Teda my vlastne jedem do te Belgie
A asi bez Stepana, s nim by to bylo asi o dost narocnejsi… Jeste jsme s holkama planovaly Londyn, ale nevim, jestli to zrealizujeme…
Veru, vsak az deti budou trochu vetsi, tak si muzete udelat vylet do Asie. Nasi bez nas docela jezdili na dovolenou a my si to zase moc uzili bez nich ![]()
Ahoj holky!!!
My jsme to dneska měli zase rozježděné … ráno bojovka v devět (jen co máma vstala…), že je zapotřebí zajet opět do Prahy- pro bráchův osobák, jelikož on stahoval náklaďák do Jablonce nad Nisou… a jelikož jel Radek ráno do práce s autem a v něm autosedajdu, tak jsem musela vylézt na půdu pro vajíčko, naštěstí v něm moc neprotestoval
Alespoň jsem si kvalitně zařídila, jelikož dom jsem řídila bráchovo vytuňěné fáro
a to je proti mému dieslu úplně jiný nářez
![]()
Cestou domů jsme se stavovali v Boleslavě v Olimpii nakoupit a na oběd a Aďáska neskutečně fascinovala servírka v pizzerii
![]()
Akorát co jsme přijeli dom, začal Adam ublinkávat a pak po páté takové dvě pořádné šavle
Tak nevím-nevím, zda-li to má z jízdy proti směru a nebo jestli jsem to nechtili od těch kamarádů
Každopádně jsem ho teďka na sobě uspala bez „večeře“ Až nadatluji příspěvek, půjdu ho uložit a jsem zvědavá … a teplotu má taky, ani jsem mu nestačila dát Nurofen-sirup, tak až se vzbudí
![]()
Adél: Tak co záda???
Katy : To jsem šikovná, jsem zvědavá na foto
Mamka nám hodně šila na stroji, když jsem byli malí, dokonce si i pořádný koupila za porodné
No a já teda na tyhle domácí práce nejsem, dokonce jsem zkoušela pléct a to teda ani náhodou, ale co měl bavilo je vyšívání…mám ještě rozdělaný z předloňska vánoční ubrusy
, bych je měla dodělat, snad je totiž už letos dám na vlastní stůl…
Veru: Golfky se skládají do o dost menších rozměrů
Většinou složené udělají takový menší kvádr, kdežto složený sporťák je pořádná krychle
A pak je rozdíl rvát do kufru sporťák a golfky
Třeba Jané složené nemá takový objem jak složené XAčko
![]()
Péťovi vše nééééj!!!!
![]()
A já nemůžu jít složit Adama do postele
Jelikož si táta bouchá v garáži pakny a v tom přízemý se to dost rozléhá
![]()
Diky za golfkove info, ja to vubec nestudovala, jak rikam, to je tim, ze jsme furt v hlubokaci
a sportak lezi ve skrini
To Jane je asi pomerne lehke, no uvidime, az to vytahnu ![]()
Evelin , ja si na tu trikolku s rucni brzdou na inlinech nemuzu vubec stezovat.
(jeee, tesim se na teplooo!!) Nikdy se nejak nepreklapel, ani kdyz s nim jezdil Dan jak drak
Asi si musis davat vetsiho bacha, ale fakt ok.
V tramvaji nebo v prudke zatacce obcas musim vyrovnavat, to jo, ale nikdy se mi nepreklopil. Vim, ze nekdo psal, ze v tram se mu trikolka malem preklopila, kdyz prudce zabrzdila ![]()
Tak ja jdu varit kasi, nez dite zemre hlady ![]()