Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
23.2.09 09:25

Ze bych byla dneska prvníííííííííííííí … po sto letech :-))
dobreeee raaanko vsem
NEbyli jsme od ctvrtka doma, udelali jsme si prodlouzeny welnes vik a tak uz fakt mam co dohanet …vzdycky se tesim na nove info, foto a pokroky prdelek … ta nase rocna lina, ta se nehne, dneska jdeme na prevazeni, tak se chci dr zeptam, je normalni, ze se postavi, sedne z bricha, ale neleze???
NEhne se, kde ji po:,–(im, tam ji najdu, max. kdyz se uraci, tak o metr … dva, nic vic.
Ale delat hajiii a valet to ji jde na 1.
Jdu se nachystat, nez se vzbudi a odpoledne se ozvu. Doctu at jsem v obraze …
krasny den!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
23.2.09 09:41

Dobré ránko,

Adik Vítek zase sedí,plazí se o sto šest a šmejdí všude,leze jen trochu,zatím si nestoupá :wink:

Jinak sníh je skoro pryč,takže bobování je konec :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
23.2.09 09:45

Ahoj holky,
nooo já měla taky relaxační víkend :lol: v pátek jsme tu v rodinném kruhu slavili to výročí svatby, v sobotu jsme byli celé odpolko u mé mamky, oslava jejích (dnešních) narozenin… a včera jsme se tu s Járou prostřídali: dopoledne byl on cvičit, pak šla já na shiatsu (čínská masáž), přijela jsem a v půl sedmý už jsem zas jela se sousedkou na koncert houslistky Demeterové na Žofín :D Takže se cítím jak po dovolené! 8O :D Vraždy v Midsomeru mi tudíž unikly, ale ne úplně, mám je nahrané :wink:

Jinak Silvinka je už jen na UM, zkouším jí nabízet prso každý den, ale vůbec nejeví ani ten nejmenší zájem… tak co se dá dělat, s tím, jaké byly s jejím kojením problémy (v pohodě to vlastně bylo jen od 3 do 9 měsíců), považuju 10 měsíců za heroický výkon… no snažím se to brát pozitivně :wink:

Adiko , to je úplně normální, četla jsem, že 15 procent dětí neleze a pak rovnou chodí! Moje Silvinka taky neleze… a je to náhodou příjemný, když už mám jedno dítě pořád v patách, najít to druhé zhruba na stejném místě :wink: :lol:

Evelín, supeeeer, že jste si to takhle užili, jen houšť, co?! :wink: :lol:

Janus , neboj, syn sousedky má taky tu uzlinku a nic vážného to není, opravdu… A s tím spaním zvlášt - opravdu to zkoušejte dál, i já musím stoprocentně potvrdit, že děti spí ve vlastním pokojíčku líp! Nedá se to srovnat :!

Jo holky, zkoušíte dávat dětem lžičku a nechat je „jíst“ samostatně :?: Teď jsem četla, že by se to v tomto období už mělo zkoušet, ale pro mě je to teda dost děsivá představa… :roll: Ondra tedy nejeví zájem, ale slečna mi po lžičce pořád sahá, no ale já ji jí nepůjčím :wink: to bychom měli vymalováno a Ondra by se nenajedl… (krmím je buď zároveň, lžičku jednomu, lžičku druhému, anebo těsně po sobě). Nějak se mi do toho nechce… ale je fakt, že Silvinka jí aspoň věci do ruky (na rozdíl od Ondry) - křupky, sušenky, delší dětské „tyčinky“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
23.2.09 10:50

ahoj,
já teď jen rychle, píšu s Adýskem na klíně a on to asi dlouho nevydrží :wink: - jsme zpět od dr. a ta bulka je opravdu zvětšená uzlinka, ale mělo by to být dobré, jen máme pozorovat, jestli se víc nezvětší. Tak jsem si oddychla. Jinak všem díky moc za uklidňování…
No Adámek už chce pryč, tak zatím ahoj a odpoledne nebo večer ještě napíšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
23.2.09 10:58

Simi je dobře,že to bereš pozitivně,vždyť jsi vydržela dlouho!Vem si holky,které nemůžou kojit skoro od narození mimi,jak je to musí mrzet.. :wink:
Koukám víkend parádní!Já se inspiruju a chystám se o víkendu s kamarádkou do kina,možná nějaké kafíčko a možná bude poprvé ukládat manžel Vítka sám,takže po kaši by už nebylo kojo.No samozřejmě nějvětší hlavu si z toho dělám já.. :( :roll:
Jo jinak nenechávám Vítka jíst samotného,Jiřulku jsem taky nenechávala a dneska jí krásně sám,takže myslím času dost :wink: Taky se mi nechce vytírat oběd ze stropu atp. :roll: :lol:
A dvojčátka měla včera narozeninky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
23.2.09 11:29

Janus , no vidíš, hned je ti líp, viď? :D To víš, že to bude v pořádku!!!

Adél , no právě, u Silvinky to první dva a půl měsíce vypadalo, že kojení vůbec nezvládneme, ale pak jsme to zlomily - přes můj, doslova, pot, krev a slzy :wink: Takže to beru tak, že kdybychom se obě nesnažily a nelámaly to těch x týdnů přes koleno, tak je na UM od začátku… takže snad jí to nějaký základ imunity dalo :roll: Akorát je blbý, že u dvojčat zrovna miminko B (tj. které jde na svět druhé) bývá obecně nemocnější a náchylnější, takže právě u Silvinky by se delší kojení hodilo :? Ale zase spousta kojených dětí je nemocnějších, než je leckteré na UM, že jo :wink:

A to je super, že si taky vyrazíš!!! :D Jen si to pěkně užij, a neboj, on to manžel zvládne! Jára včera dával dětem poprvé sám oběd a taky prý v pohodě :wink: Zatím totiž dával jen svačiny, to se nemusí ohřívat atd. Tak jsem ráda, mám zase volnější ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
23.2.09 11:52

Ahoj holky,

Simčo: Krásně sis užila víkendíku :D 8) :wink: : A Silvince určitě chutná i UM :) :) :) Adámek snídá sám (tedy dává si kousky snídaně do pusinky) a občas trénujeme i lžičku, ale to mu vedu ručičku a pak má tendenci mi druhou ručku strkat do misky a tím to většinou sknočí :lol: :lol: :lol: fakt nemusím vytírat oběd i ze stropu, jak psala Adél :roll: :-D :-D :pankac:
A dvojčátkům dodatečně k mininarozeninkám :-) :-) :-)

A já mám zrovna názor, že UM je stejně kvalitní jako MM :) :wink: :) V dnešní době mají UM vysokou kvalitu a složením se velmi podobají MM… My jsme pousžívali Nutrilon, který má složení podporující imunitu a musím říct, že Adámek je o dost míň nemocný než např. ségřin Tobiášek 8O :wink: :wink:

Adél: Manža to určitě zvládne a tay si krásně povyrazíš z kopýtka 8) 8) :wink:

Jani: Paráda, že to nic nebylo!!! Muselo se ti ulevit, že? :) :) :)

Adik: Co já bych za to dala, kdybych našla Adam tam, kam jsem ho polořila!!!! Teda alespoň jednou denně :lol: :lol: :lol: Dneska jsem si jen odskočila na WC a to dítě zase udělalo paseku v kuchyni :roll: :? :lol: :lol:
A ségra taky nelezla (tenkrát na to nebyly bytové podmínky, mamka žila u babičky a uklizono měla jen ve svém pokoji, takže ségra chodila v chodítku, pak seděla a hned chodila :wink: :wink: :wink: ), takže Sanel taky bude hned ťapkat a lézt začne až dýl 8) :wink: 8)

Evelín: Nooooo…o vikendu se už i pustil a uděl dvakrát dva-tři krůčky sám 8O 8O 8O , no mazec!!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
23.2.09 12:21

Ahoj maminky!
Zdravím Vás po dlouhé době,skoro nechodím na počítač. :oops:
U nás vlastně ani nic nového,Matýsek je hodně pohyblivý,šmejdí všude po bytě,chodí kolem nábytku-a jak máme málo čtverečních metrů,je vlastně skoro pořád na nohou.Občas se pustí,ale to většinou padne.Tak jsem zvědavá kdy se opravdu rozchodí.Už si pěkně hraje,sám i se ségrou.
Momentálně si užíváme sněhu,bobujeme a já chodím na běžky.
Počtu si vaše pokroky a novinky,ať jsem v obraze,papapa!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
23.2.09 12:35

Týnko , no já říkám, jak je to individuální! :D Jaké UM teď používáme? Já tu měla ještě plechovku Beby HA 2, tak dostala tu, pak tu mám od Verči pokračovací mlíčko Hami :D (jsem se do toho Hami klubu, koukám, přihlásila zrovna včas :lol: ) no a co dál? Jaké používáte vy? Myslíš, že jsou v těch značkách nějaké zá:,–(ní rozdíly…? Jinak na kojeni.net uvádějí, že od roka do dvou let už stačí jen 1 dávka UM denně (ráno), tak to jsem ráda, protože teď moc nevím, kam vtěsnat tu druhou dávku :? včera ji dostala po procházce (150 ml, ráno pije 200 ml), jenže pak měla za hodinu ovoce a za další hodinu a půl kaši :roll: My míváme dlouhé procházky, i tři hodiny (když vozí tcháni), tak je to pak odpoledne natěsnané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
23.2.09 12:42

Dorča a Matýsek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
23.2.09 12:57

Ahooj, teda jak rikal deda Na samote u lesa, dneska tady chcije a chcije, to je hnus :? :twisted: snih pryc…

Pacal , ahooj, vy tam musite mit kraasne, zasnezino a tak.. :wink: Jee a ted koukam na tu fotku 8) ja se taky tesim, az bude mit Domca sourozence a budou si hraaat :lol:

Simi , tak se Silvinka uplne odpojila jooo? :? Rozhodne si nic nevycitej, kojila si obe a pomerne dlouho, nekdo deti odstavi uz v 6 mesicich, myslim, zes ji dala dobry zaklad.. No, my mame doma Bebu 2 H.A., ze ktere delam kasi, ale samotny mi to Domca moc pit nechce, protoze je to jako nahorkly, Silvince to nevadi? :wink:
No a ted ma Ondra obe prsa pro sebe, ten si ale da, co? :lol:
Co se tyka jedeni lzickou, tak jsem taky cetla, ze by se ted detem mela pujcovat, aby zkusily jist samy, tak u nas to teda nebudu zavadet :lol: :lol: Jak pisou holky, jsem rada, ze se v klidu naji, jinak by byla vetsina jidla na zdi :lol: Ale zase je fakt, ze Domca do toho rukou moc nehrabe.. Co treba dat Silvince do ruky neco, bud malou hracku nebo susenku?? Aby si jako prikusovala mezi lzickama?? Treba by ji to „zabavilo“ :lol:

Adel , tak prubnes vecerni kasi a pak spat bez kojeni? Tak to jsem zvedava, co napises… 8O U nas se po kasi pred spanim taky koji, ale myslim, ze by to nepotreboval, je to takovej ritual a taky si rikam, ze se aspon napije, kdyz pres den tomu caji moc neda.. Moc se mi s tim nechce prestavat, ale zase na druhou stranu je blby, kdyz chci nekam jit, musim cekat az po nocnim kojeni… :roll: Tak napis jak to dopadlo :wink:

Tynko , tak uz to u vas zacina, prvni samostatne kroky, to bude radost :twisted:

Janus , tak to je fajn, ze boulicka je „jen“ uzlinka. No a oddelene spani fakt nevzdavej, i kdyz ted to asi bude tezky.. My se taky mnohem lip vyspime a Domca taky, fakt, nerusime se navzajem.. teda je pravda, ze jsem zase nekde cetla, ze jak to komu vyhovuje, nekdo opravdu radsi spi dohromady :wink:

Teda holky, ten rezim je fakt super, Domca na nej najel ani nevim jak a kazdy den mi tak od pul 11 spi cca 2 hodky, aspon se v klidu naobedvam, ted jsem treba zehlila kosile, fakt me to bavi :lol: ale jsem zvedava, jak dlouho to vydrzi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
23.2.09 14:15

Ahoj Holky

Zulok-tak naša princeznička vymýšla o sto šesť.Lietam za ňou po byte hore dolu,jak blázon.Je strašne rýchla.Štvornoškuje jak strela a behanie po vlastných,keď sa niečoho pridržiava,jej tiež ide výborne.Takže stále robí zlobu:rozhádže a potrhá časáky,povyberá všetko zo šuplíkov,vyhádže mi hrnce,posťahuje všetko zo stolíka v obyváku…Takže taká je naša malá princeznička.

Tynka-dúfam,že angína Ťa obíde,fuj,fuj angína.Mňa tiež bolí ucho,ale zo zuba.Tynka ako prosím Ťa si naučila Adámka papať samého?Ja keď som to skúšala,tak Sofi si napchala do pusy všetko naraz,čo dočiahla a potom som jej to musela s pusinky vyberať.

Januska-snáď sa to samostatné spanie podarí,čo najskôr.Aj ja už o tom rozmyšlam,ale stále to odďalujem,Sofi mi bude v našej izbe chýbať.Všetci mi hovoria,že som na nej prehnane závisla,asi majú pravdu.Čo už so mnou,že?A super,že tá hrčka je o.k.Vidíš,je to dobré.

Simi-Ty si teda mala úžasný weekend,parádička.A všetko najky k včerajším dvojčátkovským narodkám.

Pacala-tie Tvoje detičky sú nádherné.

Želvička-držím palce,aby režim vydržal.

U nás je tak nádherne,všetko biele a stále snežia veľké biele vločky,krásne.
Zatiaľ papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
23.2.09 14:24

Tu je kočík,ktorý chcem kúpiť.Super na ňom je,že sa dá otočiť sedačka. 

Čo naň hovoríte?Páči sa Vám?Ja som z neho nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
23.2.09 14:35

Tak Adýnek si hodil odpoledního šlofíčka, tak snad stihnu v klidu aspoň kafčo :wink: . Holky, spí vám dětičky přes den jednou nebo dvakrát? Adam zatím ještě dvakrát, ale u usínání dělá takový cirkus, že si říkám, jestli by mu nestačil jen jeden spánek - ale zase na druhou stranu zívá a šmudlá si očička :roll: :roll:Veru - dvě hodiny spánku, to by byůla paráda, kdyby to adýnek taky tak začal praktikovat, ne ty jeho půlhodinovky. za dvě hodiny člověk aspoň něco stihne udělat :wink: Tak ať to Domčovi vydrží co nejdýl…
Simi - opožděně posíláme velikou gratulaci dvojčátkům k deseti měsícům :-) :-) A se Silvinkou se netrap, jak píšou holky, kojila jsi ji dlouho a dobrý základ jsi jí určitě dala.
Wenee - tak to máš se Sofinkou veselo :lol:

Jinak k jezení lžičkou - já ji teda ještě Adamovi raději dávat nebudu, protože by toho teda moc nesnědl a bylo by to po celé kuchyni. :wink: :roll: On se mi po lžičce ani moc nesápe, tak uvidíme. :wink:

Adel - tak ať večerní kaše bez kojení dobře dopadne, ale já myslím, že to určitě všichni zvládnete, dej pak vědět :wink: .

Tynko - tak samostatné krůčky 8O , no jo, jak jsem tu už několikrát psala, Adámek je prostě šikulka :potlesk: …a ty budeš mít doma ještě veseleji, až ho budeš honit po bytě..... :lol: …i když to asi děláš už i teď , co? :wink:

pacal - moc hezká fotka :D

Holky, já jsem tak ráda, že ta boulička není nic vážného, to víte, hlavou se mi honilo všechno možné, tak snad to bude už dobré…

Adýnek se za chvíli asi vzbudí (jako obvykle), tak já jdu ještě rychle pověsit prádlo. :roll:

Tak ahoj večer :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
23.2.09 14:38

Wenee - kočárek se mi teda moc líbí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...